8 min read

Coronavirus,Misinformation, Myter og Konspirasjoner

Benjamin Radford - February 11, 2020

Temaer: Konspirasjoner - Kritisk tenking

Når verden går inn i den andre hele måneden som har å gjøre med det dødelige koronaviruset som har dominert overskrifter, drept hundrevis og syke tusenvis, kjører feilinformasjon. For mange er de medisinske og epidemiologiske aspektene ved utbruddet de viktigste og viktigste elementene, men det er andre prismer som vi kan undersøke dette folkehelsedrepet.

Det er mange fasetter på dette utbruddet, inkludert økonomiske skader, kulturelle endringer og så videre. Imidlertid er interessen og bakgrunnen min innen mediekunnskap, psykologi og folklore (inkludert rykter, legende og konspirasjon), og mitt fokus her er en kort oversikt over noe av lore rundt det nåværende utbruddet. Før jeg går inn på folkloriske aspekter ved sykdommen, la oss se på det grunnleggende om det vi vet så langt.


For det første er navnet litt misvisende; det er et koronavirus, ikke koronaviruset. Coronavirus er en kategori av virus; denne kalles “2019-nCoV.” To av de mest kjente og mest dødelige andre koronavirus er SARS (alvorlig akutt respirasjonssyndrom, først identifisert i 2003) og MERS (Midt-Østen respirasjonssyndrom, identifisert i 2012).


Symptomene på 2019-nCoV er typiske for influensa og inkluderer hoste, noen ganger med feber, kortpustethet, kvalme, oppkast og / eller diaré. De fleste (omtrent 80 prosent) av infiserte pasienter blir frisk innen en uke eller to, som pasienter med dårlig forkjølelse. De andre 20 prosentene får alvorlige infeksjoner som lungebetennelse, noe som noen ganger fører til døden. Viruset 2019-nCoV sprer seg raskere enn enten MERS eller SARS, men det er mye mindre dødelig enn noen av dem. Dødsraten for 2019-nCoV er 2 prosent, mot 10 prosent for SARS og 35 prosent for MERS. Det er ingen vaksine, og fordi det ikke er bakteriell, hjelper ikke antibiotika.


Den første saken ble rapportert i slutten av desember 2019 i Wuhan, Kina. Omtrent en måned senere erklærte helse- og menneskeserviceavdelingen en amerikansk folkehelsetilstand. Antallet endres med dagen, og statistikken er øyeblikkelig utdatert, men fra og med denne skrivingen har rundt 900 mennesker døde og rundt 40 000 over hele verden er bekreftet å ha viruset. Gjennomsnittlig person har svært lav risiko, og amerikanere har langt større risiko for å få influensa - omtrent 10 prosent av publikum får det hvert år. Tre cruiseskip og flere fly har blitt satt i karantene. Det er omtrent et titalls bekreftede tilfeller i USA, og de fleste av de smittede er i Kina eller er folk som besøkte der. Selv om antall smittede i Kina høres alarmerende ut, husk landets befolkning på 1,4 milliarder.


Informasjonsproblemene kan grovt sett deles inn i tre (til tider overlappende) kategorier: 1) Mangel på informasjon; 2) Feil informasjon; og 3) Desinformasjon.
Mangel på informasjon Mangelen på informasjon stammer fra det faktum at forskere fortsatt lærer om dette spesifikke viruset. Mye er kjent om det fra informasjon samlet inn så langt (oppsummert over), men mye gjenstår å lære.
Mangelen på informasjon har blitt komplisert av en mangel på åpenhet fra den kinesiske regjeringen, som har forsøkt å kvele tidlige alarmer om legene, inkludert Li Wenliang, som nylig døde. Som New York Times rapporterte:
På fredag ​​døde legen, legen, Li Wenliang, etter å ha pågått selve sykdommen han hadde fortalt klassekamerater til medisinsk skole i et online chatterom, coronavirus. Han ble med de mer enn 600 andre kinesere som døde i et utbrudd som nå har spredt seg over hele kloden.

Dr. Li "hadde ulykken som ble smittet under kampen mot den nye epidemien av coronavirus-lungebetennelse, og den fullstendige innsatsen for å redde ham mislyktes," sa Wuhan City Central Hospital til Weibo, den kinesiske sosiale medietjenesten. Allerede før hans død hadde Dr. Li blitt en helt for mange kinesere etter at ordet om hans behandling i hendene på myndighetene dukket opp. I begynnelsen av januar ble han kalt inn av både medisinske tjenestemenn og politiet, og tvunget til å signere en uttalelse som fordømmer advarselen hans som et grunnløst og ulovlig rykte.


Kinesiske tjenestemenn var trege med å dele informasjon og innrømme omfanget av utbruddet. Dette er ikke nødvendigvis bevis på en sammensvergelse - regjeringer er ofte i avsky for å innrømme dårlige nyheter eller potensielt pinlige eller ødeleggende opplysninger (husk at det tok nesten en uke for Iran å innrømme at det utilsiktet hadde skutt ned en passasjerflyrute over himmelen i januar) —Men en del av den kinesiske regjeringens mangeårige politikk for å begrense nyhetsrapportering og sosiale medier. Ikke desto mindre har Kinas handlinger fremmet angst og konspirasjoner; mer om det for tiden.

Det finnes forskjellige typer feilinformasjon, som dreier seg om en håndfull sentrale bekymringer som er typiske for sykdomsrykter. I sin bok An Epidemic of Rumours: How Stories Shape Our Perceptions of Disease, konstaterer Jon D. Lee:
Folk bruker visse sett med fortellinger for å diskutere tilstedeværelsen av sykdom, mediere frykten for den


Feilinformasjon


Det finnes forskjellige typer feilinformasjon, som dreier seg om en håndfull sentrale bekymringer som er typiske for sykdomsrykter. I sin bok An Epidemic of Rumours: How Stories Shape Our Perceptions of Disease, konstaterer Jon D. Lee:
Folk bruker visse sett med fortellinger for å diskutere tilstedeværelsen av sykdom, formidle sin frykt for det, komme til rette med det, og ellers innlemme dets tilstedeværelse i deres daglige rutiner ... Noen av disse fortellingene uttrykker et tøffere, mer paranoid syn på virkeligheten enn andre , noen er åpent rasistiske og fremmedfiendtlige, og andre er mer opptatt av spørsmål om behandling og forebygging enn skyld - men alle dreier seg om en enkelt følelse i alle dens mange former: frykt. (169)


Som Lee nevner, er et vanlig aspekt fremmedfrykt og frykt for forurensning. Mange rapporter, i nyhetsmedier, men spesielt på sosiale medier, fokuserer på den "andre", de skitne avvikende utenforstående som "skapte" eller spredte trusselen. Rasisme er et vanlig tema i rykter og urbane legender - hvilke grove ting “de” spiser eller gjør. Som professor Andrea Kitta bemerker i sin bok The Death of Kiss: Contagion, Contamination and Folklore:
Den spennende delen av sykdomslegender er at de, i tillegg til frykt for sykdom, først og fremst uttrykker en frykt for utenforstående ... Pasient null [antatt opprinnelse til den "nye" sykdommen] gir ikke bare syndebukk, men fungerer også som et eksempel for andre : så lenge mennesker ikke opptrer på samme måte som pasientnull, er de trygge. (27-28)


Når det gjelder 2019-nCoV, har ryktene antydet at tilsynelatende bisarre (for amerikanere uansett) spisevaner hos kinesere hadde skylden, spesielt flaggermus. En video sirkulerte angivelig som viser kinesere som tilberedte flaggermus suppe, og antydet at det var årsaken til utbruddet, selv om det senere ble avslørt å ha blitt filmet i Palau, Mikronesia.


Ideen om sykdom og død som kommer fra "uren" praksis har en lang historie. En kjent myte er at AIDS oppsto når noen (antagelig en afrikansk mann) hadde sex med en ape eller ape. Dette koblet moralistiske syn på seksualitet med den senere spredningen av sykdommen, først og fremst blant det homoseksuelle samfunnet. Mer sannsynlig ble imidlertid sjimpanser med simian immunsviktvirus drept og spist for viltkjøtt, noe som er dokumentert, som igjen overførte viruset til mennesker og gyte HIV (humant immunsviktvirus), som igjen forårsaker aids.
Frykten for utlendinger og innvandrere som bringer sykdom til landet, ble selvsagt hevet for noen år siden da en bidragsyter fra Fox News uten antydninger antydet at en migrantcaravan fra Honduras og Guatemala som kom gjennom Mexico, bar spedalskhet, kopper og andre fryktede sykdommer. Denne påstanden ble raskt debunkert.


Desinformasjon og konspirasjoner


Så er det konspirasjonene, som er fremtredende blant dem sykdommens opprinnelse. Flere sirkulerer, og hevder for eksempel at 2019-nCoV faktisk er et biovåpen som enten har blitt utplassert med vilje eller rømt / stjålet fra et sikkert topphemmelig regjeringslaboratorium. Noen har hevdet at det er et komplott (av Bill og Melinda Gates Foundation eller en annen NGO eller Big Pharma) å selge vaksiner - tilsynelatende uvitende om at det ikke er noen vaksine tilgjengelig til noen pris.


Dette er en klassisk konspirasjon trope, fremkalt for å forklare utallige dårlige ting, alt fra chupacabras til chemtrails og sykdommer. Dette ligner på urbane legender og rykter i det afroamerikanske samfunnet, og hevder at AIDS ble opprettet av den amerikanske regjeringen for å drepe svarte, eller at brus og mat (Tropical Fantasy-brus og Church's Fried Chicken, for eksempel) inneholdt ingredienser som steriliserte svart samfunn (for mer om dette, se Patricia Turners bok I Heard It Through the Grapevine: Rumor in African-America Culture.) I Pakistan og India er folkehelsearbeidere blitt angrepet og til og med drept for å prøve å gi polio-vaksinasjoner, som ryktes å være del av en amerikansk tomt.


Selvfølgelig er slike konspirasjoner århundrer tilbake. Som William Naphy bemerker i sin bok Plager, gifter og potions: Plague Spreading Conspiracies in the Western Alps c. 1530-1640 ble folk beskyldt for å med fordel ha spredt den buboniske pesten. De fleste trodde at pesten var et tegn på Guds vrede, en pustulær og spesielt straffende straff for synden ved å streite fra bibelsk lære. ”Tidlige teorier så årsaker i: astrale konjunksjoner, kometenes bortgang; uvanlige værforhold… skadelige utpust fra likene på slagmarkene ”og så videre (vii). Naphy bemerker at "I 1577 hadde Claude de Rubys, en av byens fremste oratorer og en rabiat antiprotestant, åpent anklaget byens Huguenoter for å konspirere for å ødelegge katolikker ved å gi dem pesten" (174). Tilståelser, ofte innhentet under tortur, impliserte lavtlønnede utlendinger som var blitt ansatt for å hjelpe pestoffer og desinfisere deres hjem.


Andre folkloriske versjoner av forsettlig sykdomsspredning inkluderer urbane legender av AIDS-infiserte nåler plassert i myntreturret for betalingsmynt. Det ryktet var faktisk en del av en eldre og større tradisjon

Andre folkloriske versjoner av forsettlig sykdomsspredning inkluderer urbane legender av AIDS-infiserte nåler plassert i myntreturret for betalingsmynt. Det ryktet var faktisk en del av en eldre og større tradisjon; som folklorist Gillian Bennett bemerker i sin bok Bodies: Sex Violence, Disease and Death in Contemporary Legend, i Europa og andre steder “Historier spredte seg om bevisst forurensede doorknobber, lysbrytere og sandkasser på lekeplasser” (115).
Hvordan få, forhindre eller kurere det.


Ulike teorier har dukket opp på nettet og antyder måter å forhindre viruset på. De inkluderer å unngå krydret mat (som ikke fungerer); å spise hvitløk (som heller ikke fungerer); og drikke blekemiddel (som virkelig ikke fungerer).
I tillegg er det også noe som heter MMS, eller "mirakelmineralløsning", og ordet mirakel i navnet bør være et stort rødt flagg om effektiviteten. Løsningen er 28 prosent natriumkloritt blandet i destillert vann, og det er rapporter om at den selges online for $ 900 per gallon (eller hvis det er litt kostbart, kan du få en firunse flaske for omtrent $ 30).


FDA ser et svakt syn på dette og merker at det har mottatt mange rapporter om at disse produktene, som selges online som "behandlinger", har gjort forbrukerne syke. FDA advarte først forbrukerne om produktene i 2010. Men de promoteres fortsatt på sosiale medier og selges online av mange uavhengige distributører. Byrået oppfordrer sterkt forbrukere til ikke å kjøpe eller bruke disse produktene. Produktene er kjent under forskjellige navn, inkludert Miracle eller Master Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement, MMS, Chlorine Dioxide Protocol og Water Purification Solution. Når de blandes i henhold til pakningsanvisningene, blir de et sterkt kjemikalie som brukes som blekemiddel.

Noen distributører hevder falske og farlige påstander om at Miracle Mineral Supplement blandet med sitronsyre er en antimikrobiell, antiviral og antibakteriell væske som er et middel mot autisme, kreft, HIV / AIDS, hepatitt, influensa og andre forhold. Det er sant at blekemiddel kan drepe virus - når det brukes full styrke på overflater, ikke når det fortynnes og svelges. De er to veldig forskjellige ting; forvirre de to til din store fare. Folkemessige rettsmidler som disse er tiltalende fordi de er noe som ofre (og potensielle ofre) kan gjøre - en pålitelig måte de kan ta grep på og ta kontroll over egen helse og liv. Selv om behandlingen er uprovosert eller bare er et rykte, føler de i det minste at de gjør noe.


WHO and WHAT is behind it all ? : >


The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.