HISTORIEN OM ELLINOR HAMSUN´S ULYKKELIGE KJÆRLIGHET/amp

HUMAN SYNTHESIS
email: humansynthesis0@gmail.com

##HISTORIEN OM ELLIOR HAMSUN´S ULYKKELIGE KJÆRLIGHET
![alt](/content/images/2017/09/ellinor_hamsun_large.jpg) _Ellinor Hamsun_
For mange mange år siden skrev jeg et memoar for en bekjent/venn som hadde et stort kjærlighetsforhold til forfatteren Hamsun's datter Ellinor,og besøkte ofte deres hjem på Nørholm. De traff hverandre første gang på brygga i Grimstad,hvor min venn lå med sin lille seilbåt. Ellinor var også der,sammen med en vennegjeng og kom bort til ham. Hun spurte om hun kunne være med en tur,og dermed var det gjort.
![alt](/content/images/2017/09/HAMSUN_Ellinor_Cecilia_XL.jpg) _Ellinor (right) og sister Cecilie Hamsun_
Han fortalte også om Hamsun's besøk til Hitler i Berlin og at han ved en anledning hadde uttalt til Hitler, "De må slutte å marsjere,Herr Hitler,og begynne å regjere!" Etter dette fikk Hitler vistnok et apopleksisk annfall. Da Hamsun kom hjem etter besøket skal han ha uttalt "Denne mannen lyder ikke godt for Norge"

Min bekjente/venn kranglet en del med Ellinor,og en kveld paa biltur,dyttet han henne ut av bilen og ba henne spasere hjem. Det var lang vei og hun kom hjem på morgenkvisten gråtene til sin mor Marie som satt oppe for å vente på henne. For å rette på skaden rådet hennes mor henne til å kle av seg, og liste seg inn på hans soverum i mørket. Det gikk vistnokk ganske bra.

alt
Nørholm, hjemmet til Hamsun familien

Ellinor Hamsun var skuespiller i Berlin fra 1936, var med i flere filmer,og var gift med den tyske filmregissøren Richard Schneider-Edenkoben fra 1938 til 1943 da hun returnerte til Danmark. Da hadde hun store psykiske problemer, og led blant annet av bulimi.

alt

![alt](/content/images/2017/09/capture-20170903-204705.png) _Ellinor spillte en prostituert,Lucy,Freudenmädchen i denne filmen fra 1939_

Min bekjente/venn ble inrullert i flyvåpenet og ble beordret til å bryte sin forbindelse med Ellinor ved krigens utbrudd da hun hadde tilbrakt mye av sin tid med studier i Berlin. Dette var meget tungt for ham men innså også nødvendigheten.

Ellinor Hamsun levde nesten halvparten av sitt liv på pleieinstitusjoner i Danmarkr krigens slutt og kom senere syk hjem til Norge og levde en tilbaketrukket tilværelse. Hun glemte aldri sin kjærlighet til min bekjent/venn som i mellomtiden hadde giftet seg. Han visste ikke at hun var kommet hjem,og da han fløy med de allierte over Berlin etter krigen antok han med stor sorg at hun lå et sted under ruinene. Hun døde imidlertid i 1987 i Danmark 71 år gammel, og ble begravet i Norge ved Eide Kirke,Grimstad.

alt
Eide Kirke - Grimstad

Han besøkte siden regelmessig hennes grav som han pyntet med blomster. En dag da han var på besøk, ble han kontaktet av en tidligere hushjelp som hadde vært hos Ellinor da hun sovnet stille inn,og fortalte at Ellinor mange ganger hadde vært i hans nærhet,uten å tørre å gi seg til kjenne. Min bekjent/venn ble ute av seg av sorg over dette,og fortalte meg at etter hans kones bortgang, tenner han hver kveld et lite lys på bokhyllen mens han minnes sin første store kjærlighet,Ellinor.


Tore Christiansen
Ex Telnet


Knut Hamsun og hans liv :


Commentary:


Administrator
HUMAN SYNTHESIS

THE OTIUM POST

THE OTIUM GUARD

HUMAN SYNTHESIS