8 min read

Relationship Status Middelaldrende menn – en dårlig transaksjon?

TRUDE HELÉN HOLE - 28 januar 2022  

Menn som Forde Thuen og Peder Kjøs er grunnen til at jeg IKKE vil ha en mann!  Jeg har fått mer enn nok av idiotiske, hårsåre mannfolk uten baller,hvis livsmål tydeligvis er å trakassere kvinner –  dette for å dyrke sitt eget stusselige og patetiske mannlige ego!

Kvinner har blitt hetset med, truet,  mishandlet, drept, voldtatt, trakassert, hånet og sett på som underordnet mannen i mange hundre år –  til tross for at det er kvinnen som skaper, bærer frem og gir liv – og dette fortsetter som ren mobbing i  media i 2021. Dette er uverdig! Og det er på tide det tar slutt!  Her er mitt innlegg som svar på de to nevntes absurde innlegg i Aftenposten. Thuen og Kjøs viser her  en hårreisende og totalt uakseptabel innstilling til kvinner. At det våset disse to gubbene lires av seg  faktisk trykkes, er like uakseptabelt – for dette er offentlig trakassering av halvparten av verdens  befolkning og bør ta slutt!   Middelaldrende menn – en dårlig transaksjon?” Det gir mening å se på partnerjakten som en slags  økonomisk transaksjon”, skiver Frode Thuen og Peder Kjøs i et stort innlegg i Aftenposten 28.10.  Begge er velkjente psykologer, og denne gangen omhandler innlegget kvinner og menn, og jakten på  en partner i moden alder. Thuen og Kjøs bruker uttrykk som «verdi» og «markedsverdi» om modne  kvinner som sliter med å ꢀnne seg en partner.  “Utgangspunktet for saken er at mange kvinner som er kommet litt opp i årene, sliter med å ꢀnne seg  en ny partner etter et samlivsbrudd. Menn som er i 50-årsalderen eller eldre, ser ofte etter litt yngre  kvinner”, er påstanden, hvilket er det reneste vås. Forskning viser at gjennomsnittlig aldersforskjell  mellom menn og kvinner i Norge ligger på to–tre år, der mannen er eldst. En psykolog bør vite hva han  snakker om før han åpner munnen.  Jeg har mao ofte undret meg stort over begge disse psykologene, da jeg syntes de ofte presenterer  en svært forenklet tilnærming og forklaring til en del problemstillinger – spesielt når det kommer til  kvinner og menn. Jeg forventer ikke at menn som selv mener de generelt er litt “enklere” enn sin  komplekse motsetning skal kunne sette seg inn i kvinners liv. Men noe selvinnsikt bør en kunne  forvente, også av menn og spesielt psykologer – det er derfor på tide at menn som Kjøs og Thuen  slutter å påstå at de “forstår” kvinnen, og gjerne bedre enn henne selv. Det er nemlig veldig passé!  I det minste bør de slutte å generalisere og sette merkelapper på  henne – for det er nemlig veldig 1889!  Thuen og Kjøs, som fremstiller seg som spesialister på kvinners liv og deres “markedsverdi”, har mao  ikke fått med seg at vi lever i 2021. Så jeg vil gjerne bidra med litt opplysning ref. den moderne kvinne  anno 2021 for å nyansere det platte og ensidige bildet Kjøs og Thuen tydeligvis har av dagens  kvinner.   Den modne kvinne vet hva hun vil ha – og det er IKKE en gretten gubbe eller en idiot som Thuen og  Kjøs! For hva skal vi voksne kvinner, for å sette det litt på spissen – egentlig med en mann i 2021?  Hva trenger vi dem til? Smatt litt på den, for her kommer den såkalte “markedsverdien” til psykologene  inn i bildet. Hva kan egentlig en middelaldrene mann bringe av verdi inn i en voksens kvinnes liv, når  hun har alt hun trenger og ordner alt selv?  Kan det tenkes at hun ikke vil ha en jevngammel mann? Det er nemlig forunderlig at to godt  middelaldrende psykologer konkluderer med at kvinner 40+ sliter med å ꢀnne seg ny partner etter  samlivsbrudd grunnet hennes “alder”. Å komme med denne type generalisering er direkte tåpelig!  Ikke nok med det – at disse to gubbene i det hele tatt henger dette på én faktor og noe så idiotisk  banalt som alder, som de beskriver som “verdi” – er direkte ꢁaut, og intet mindre enn nok en  fordummende og forenklet forestilling som føyer seg inn i rekken av vås disse to gubbene faktisk  klarer å lire av seg!  At to eldre psykologer med såpass livserfaring som stadig opererer  i offentligheten, ikke har mer innsikt enn som så – er urovekkende.  Noen kan jo komme til å tro på dem!  Så la meg nyansere litt; – kan det tenkes at voksne kvinner etter et samlivsbrudd IKKE ØNSKER seg  en ny partner, men heller vil prioritere seg selv og sine egne behov? Nyte livet i sus og dus uten  middelaldrende mannfolk med et forhøyet ego, for stor mage, for lite hår på hodet, hestehale hjelper  ikke – for slapp hengerumpe, og ikke minst et for slapt understell som bare virker sånn av og til? Litt  som motoren på en rusten Lada?   Og som på toppen av det hele ikke, og det til tross for alderen – ikke  kan den kvinnelige anatomi og generelt er en dårlig sexpartner?  Kan det tenkes at dette ikke er fristende? Jeg bare spør.  2021 – likeverd og likestilling. Til orientering – kvinner er ikke lenger avhengig av en mann! En mann  må derfor vise frem mer enn en fancy bil og penger i banken, for det har sannsynligvis hun også. Og i  den forbindelse vil jeg kaste frem en bitte liten, og meget utenkelig tanke; – kan det tenkes at nettopp  dette er årsaken til at yngre kvinner uten bil og penger syntes det er besnærende å la seg bli oppvartet  av en middelaldrende mann, før hun møter sine jevngamle senere på kvelden?  Eller tror virkelig middelaldrene menn på 50+ at yngre damer  virkelig vil henge med dem om de ikke hadde hatt ꢀn bil og mye  penger?  Igjen, litt selvinnsikt er greit å ha, også for mannfolk som Kjøs og Thuen. Modne, selvstendige og  oppegående kvinner som er trygg på seg selv tar ikke til takke med hva som helst!  Det bør altså ikke komme som et sjokk for de to psykologene at kvinner anno 2021 sannsynligvis har  god utdannelse og tjener sine egne penger. En moden kvinne har mao alt på stell. Hun betaler  regningene sine selv, også ute på byen, og har bil og bolig, og muligens også hytte. Hun trenger ingen  ektemann eller mann til å ringe en rørlegger eller en snekker for henne. Hun tar opp mobilen og ringer  selv!  Så hva skal hun egentlig med en middelaldrende mann som  generelt er middelmådig i sengen, om han ikke har mer å by på enn  det hun har selv?   I to av tre tilfeller er det kvinnen som forlater sin mann, hvilket er et faktum Thuen og Kjøs bør  kjenne til. Mannen derimot, opplever ofte bruddet som overraskende, muligens fordi han som Thuen  og Kjøs ikke har fulgt med i timen. Når en kvinne forlater et ekteskap er det altså vel gjennomtenkt.  Hun vet at hun vil ha det bedre med seg selv som singel. Hun har med andre ord bearbeidet  prosessen før hun går ut av partnerskapet, mens mannen må bearbeide sjokket i tiden etter. Og som  psykologene kanskje vet, så får en av tre skilte menn direkte psykiske problemer to år etter et  samlivsbrudd. Dette i tillegg til å slite med et stort og såret ego.  En voksen, singel kvinne vil ikke ha en emosjonelt umoden og ustabil mann, og menn som snakker  om sine ekser som hekser. At dette mer er normalen enn unntaket, bør Kjøs og Thuen kjenne til, for  fakta er at mange menn sliter lenge etter et samlivsbrudd. Single, voksne kvinner derimot, ønsker ikke  å involvere seg med menn med stor bagasje, og da snakker jeg ikke bare om magen. Fakta er at når  en kvinne er ferdig med å bære frem og føde barn, oppfostre disse i noen og 20 år, så ønsker hun  antagelig å ta sin kropp, sin tid og sitt liv tilbake – og omsider og velfortjent prioritere seg selv.  Spesielt om et samliv med ektemannen ikke lenger oppleves som meningsfylt. Hun ønsker ikke et nytt  meningsløst forhold!  Mens kvinnen raskt tar sitt liv tilbake og lever det til fulle, må  mannen ofte i opp til to år eller mer etter bruddet, takle følelser han  sliter med å sette ord på – og bitterhet er ofte en av dem.  Dette vet vi voksne kvinner.  Om Thuen og Kjøs virkelig tror at den frie kvinnen – etter å ha vært nedprioritert som psykolog og  omsorgsperson i noen og 20 år for sine barn – virkelig ønsker å ta rollen som hobbypsykolog for en  bitter og såret mann som nylig er forlatt av konen sin, og som tydelig viser sinne og forakt ikke bare  overfor sin ekskone, men også for – alle andre kvinner som viser tegn til selvstendighet – og det uten  betaling! Så tar de skammelig feil. Hun vil ikke det!   Middelaldrende menn – en dårlig transaksjon? La oss nå dra det emosjonelle over til det fysiske, for  mens en kvinne ofte får økt trygghet og økt sexlyst med alderen og spesielt etter at barna er ute av  redet, går det gjerne som vi vet nedover med mannen. Om en voksen og klok kvinne som ofte har  holdt seg i god form og ꢀnt kan måle seg med yngre kvinner rent fysisk, virkelig ønsker seg en partner  eller elsker – så velger hun selvsagt en yngre mann; en som har en ꢀn og veltrent kropp, som holder  seg i god form, og for å kalle en spade for en spade – en som holder noen runder i halmen!  Hun velger seg ikke en nyskilt og bitter middelaldrende mann på  50+, selv om han er stinn av gryn! Og spesielt ikke de som jakter på  yngre jenter, for det vitner om manglende selvinnsikt og emosjonell  umodenhet.  Så Kjøs og Thuen har muligens rett i en ting, at det faktisk gir mening å se på “partnerjakten” som en  slags økonomisk transaksjon, hvilket sannsynligvis er en av årsakene til at voksne kvinner DROPPER  “partnerjakten” på jevngamle menn og heller velger å nyte livet som singel og lykkelig med  uforpliktende forhold med yngre menn i god form uten emosjonell og fysisk bagasje – nettopp fordi  en mann i samme alder sannsynligvis er en dårlig transaksjon!  Jeg vil med dette innlegge oppfordre menn på generelt grunnlag å slutte å generalisere og sette  kvinnen i bås! Kvinner er frie, selvstendige mennesker som evner å tenke og ta beslutninger selv. Vi  trenger ikke menn til å fortelle oss hvordan vi skal tenke, hva vi skal mene og ikke mene, og hva det er  greit å føle og ikke føle – og ikke minst hva vi er verdt!  Vi kjenner vår egen verdi, og nettopp derfor velger trygge, modne kvinner i sin beste alder ofte et  uforpliktende herlig liv om de da ikke møter en mann som er tilsvarende trygg på seg selv og er  mentalt og emosjonelt voksen!   Så kanskje Thuen og Kjøs bør følge litt mer med i timen, for som  psykologer er ikke nevnte innlegg spesielt god reklame for noen av  dem!  Når det er sagt, vil jeg avslutte med at dette innlegget selvsagt er satt litt på spissen – og det er fordi  artikkelforfatteren gjerne vil at også modne menn skal forstå hva som her er skrevet. Capichè? Fakta  er, som også voksne menn som Thuen og Kjøs bør ta innover seg – at kvinner utgjør halvparten av  verdens befolkning! Det er kvinnen som skaper, bærer frem, føder og gir liv til samtlige mennesker her  på jorden – inkludert dere menn som i denne prosessen kun bidrar med en liten utløsning!  Kvinnen er mao IKKE et produkt som kan plasseres i et verdisystem på noen som helst måte!  Året er 2021 – ikke 1821! Det er altså på tide at menn nå slutter å trakassere kvinner og begynner å  vise litt respekt! For denne type mobbing som Thuen og Kjøs her fronter i media, er direkte  uakseptabel – og jeg håper både kvinner og menn om de trenger det – ꢀnner seg andre psykologer!  Gjerne en kvinnelig psykolog – for hun har sannsynligvis mer vett en de to til sammen!  Trude Helén Hole, forfatter, sommelier og kunstner  …………………..@……………………..  Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that  have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing  articles for several magazines. You can read about my travels here, about wine here and my books  and art right here.   Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up  at YouTube, Instagram, Linkedin, Twitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine  courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter.  Trude Helén Hole, New Spirit Communication  If you want to cooperate – then contact me here.  And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us.  Share this:  Sur minstepensjonist som ikke har råd til hverken fråtsing eller yngre damer   Frode Thuen Peder Kjøs psykolog samliv - Trude Helen Hole • • • •  About Trude Helén Hole  Forfatter, journalist, sommelier, blogger, modell, coach, medmenneskeog barn av naturen.  trudehelenhole.wordpress.com