8 min read

Republikanere, som soler seg i tirsdagens seire, divergerer om hva som kommer neste

Tidligere FN-ambassadør Nikki Haley mottok stående applaus etter sin tale på den republikanske jødiske koalisjonens årlige ledermøte på lørdag. Kreditt...Ellen Schmidt/Las Vegas Review-Journal, via Associated Press

NYTimes - Av Jeremy W. PetersNov. 7, 2021, 05:00 ET

Over en forsamling av jødiske konservative i Las Vegas sto spørsmål om tidligere president Donald J. Trump skulle forbli ansiktet til partiet.

LAS VEGAS – To slående divergerende visjoner om republikansk politisk styrke spilte ut i helgen på en konferanse for jødiske konservative, den første store samlingen av GOP-ledere siden partiets store suksess i tirsdagens valg. Det var demonstrasjoner av bråkete selvtillit. Og det ble oppfordret til forsiktighet og tilbakeholdenhet mens partilederne forsøkte å bearbeide sine drastiske gevinster.

Usikkerheten om hvorvidt republikanerne kunne gjenskape sine avgjørende gevinster med forstadsvelgere, spesielt kvinner hvis tidligere president Donald J. Trump forblir partiets ansikt utad, truende over det hele, og for det meste ble behandlet forsiktig, var.

Selv om et flertall av talerne på den årlige konferansen til den republikanske jødiske koalisjonen var overstrømmende med ros av den tidligere presidenten og brukte mye av den to dager lange samlingen på å sitere administrasjonens mest konservative politiske prestasjoner, advarte andre at republikanere som fortsatte å gi dekning til hans grunnløse påstander om svindel i 2020-valget satt partiets nylige suksess i fare.

Den mest bemerkelsesverdige Trump-skeptikeren var tidligere guvernør Chris Christie fra New Jersey, som oppfordret republikanerne til å fremme en «plan for morgendagen, ikke en klage på gårsdagen», og sa at partiet ville gjøre en alvorlig feil hvis det ikke forplikter seg på nytt. å fortelle sannheten.

"Vinnende kampanjer er alltid kampanjene som ser fremover, ikke bakover," sa Mr. Christie, og fikk bare en liten applaus fra mengden. Christie la merke til den mindre enn entusiastiske responsen og bønnfalt publikum: «Det fortjener applaus. For hvis vi ikke får det, kommer vi til å tape.»  2020-valget, sa Christie, "er over."

Den mest bemerkelsesverdige Trump-skeptikeren var tidligere guvernør Chris Christie fra New Jersey, som oppfordret republikanerne til å fremme en «plan for morgendagen, ikke en klage på gårsdagen».
Den mest bemerkelsesverdige Trump-skeptikeren var tidligere guvernør Chris Christie fra New Jersey, som oppfordret republikanerne til å fremme en «plan for morgendagen, ikke en klage på gårsdagen». Kreditt...Caroline Brehman/EPA, via Shutterstock

Men det var ikke budskapet fra de fleste andre talere – en gruppe som inkluderte mer enn et halvt dusin av de nåværende og tidligere guvernørene og senatorene som anses som mulige presidentkandidater og ventende ledere hver gang Mr. Trump trekker seg tilbake fra rampelyset.

De tilbød mange forskjellige tolkninger av resultatene på valgdagen i forrige uke, som ga seire for republikanere i demokratiske høyborger opp og ned i stemmeseddelen - fra Virginia, hvor de vant guvernørens løp for første gang siden 2009, til staten Washington, hvor en kandidat som kjører på et budskap om lov og orden seiret i konkurransen om byadvokat i Seattle. Republikanerne tok også seter i kommunale løp over hele New York City og Long Island og var nær ved å gjennomføre en kolossal opprøring i guvernørens løp i New Jersey.

"Trenden er umiskjennelig," sa representanten Kevin McCarthy, Husets republikanske leder som håper å lede sitt parti tilbake i flertall neste år. "En republikansk bølge er i gang."

Lese rundt i New York

Et år inn i Biden-administrasjonen indikerer meningsmålingsdata, historie og tirsdagens resultater at det politiske klimaet har blitt svært ugunstig for demokratene, som har bevist at de kan slå Mr. Trump, men som ikke har overbevist nok amerikanere om at de kan styre effektivt.

Valgresultatene i forrige uke økte bare optimismen til republikanerne som allerede trodde de sannsynligvis ville vinne det lille antallet seter de trengte for å vinne kontroll over huset neste år, og som var i en sterk posisjon til å vinne flertall i Senatet også.

Denne tilliten var ukuelig på deres samling i Las Vegas denne helgen, da republikanerne spådde ikke bare store gevinster i mellomvalget i 2022, men også i 2024.

Senator Ted Cruz fra Texas sa at resultatene forrige uke varslet en seier i huset og senatet. Han berømmet også det "ekstraordinære motet" og "stålryggraden" som Mr. Trump viste som president. Registrer deg for On Politics   En guide til den politiske nyhetssyklusen, skjærer gjennom spinn og leverer klarhet fra kaoset. Få den sendt til innboksen din.

Mr. Cruz beskrev forvirret mismodigheten han sa han var vitne til blant sine demokratiske kolleger på Capitol Hill i løpet av valget i forrige uke, og sverget at midtveisperioden i 2022 ville føre til dagen da "Nancy kommer til å sette seg på kosten" og "fly tilbake til California". ." Denne bemerkningen, med henvisning til den første kvinnen som hadde stillingen som taler i huset, Nancy Pelosi, vakte en runde med hjertelig latter fra salen.

Da han snakket med journalister etter talen fredag ​​kveld, pekte Cruz på hvordan forstadsmødre "kommer hjem til det republikanske partiet" som et håpefullt tegn på partiets formuer. "Jeg tror det er mange mennesker over hele dette landet, inkludert noen fotballmødre i Virginia som kan ha stemt på Joe Biden, og så på det siste året og ble forferdet."

Men han nektet to ganger å si om GOP igjen kunne forvente lignende resultater hvis Trump – som avviste forstadsmenn og -kvinner i så høye tall i 2020 at det kostet ham flere svingende stater – gjenopptok rollen som sitt partis fanebærer.

Likevel, i likhet med mange andre topprepublikanere som har tilbudt sin analyse av landets plutselig rykkete politiske landskap, indikerte Mr. Cruz at han mente de dårlige offentlige oppfatningene til president Biden og Det demokratiske partiet var nok til å garantere republikansk suksess.

Ron DeSantis snakket om sitt arbeid som guvernør i Florida med å implementere retningslinjer som låner fra tidligere president Donald Trumps agenda.
Ron DeSantis snakket om sitt arbeid som guvernør i Florida med å implementere retningslinjer som låner fra tidligere president Donald Trumps agenda.Kreditt...Caroline Brehman/EPA, via Shutterstock

Guvernør Ron DeSantis i Florida, som ofte nevnes som en topp kandidat for den republikanske presidentnominasjonen i 2024 dersom Trump skulle bestemme seg for ikke å stille, tordnet mot det han kalte en «Fauchian-dystopi», en henvisning til regjeringens ledende ekspert på infeksjonssykdommer. , Dr. Anthony Fauci, som er en talsmann for den typen folkehelsemandater og restriksjoner på hverdagslig aktivitet som mange republikanere har motarbeidet.

Trumps bud om å undergrave valget

En månedslang kampanje. I løpet av sine siste dager i embetet påtok president Donald J. Trump og hans allierte en stadig mer presserende innsats for å undergrave valgresultatet. Den omfattende kampanjen inkluderte å forevige falske og grundig avkreftede påstander om valgsvindel , samt å presse myndighetspersoner om hjelp.

Grunnløse påstander om velgersvindel. Selv om Mr. Trumps påstander om et stjålet valg har dødd i domstolene og valgfunksjonærer fra begge partier fra alle stater har sagt at det ikke er bevis for svindel, fortsatte republikanere over hele landet å spre konspirasjonsteorier . Disse inkluderer 147 husrepublikanere som stemte mot å bekrefte valget .

Intervensjon ved justisdepartementet. Avvist av rangerte republikanere og statsråd som statsadvokat William P. Barr, som trakk seg uker før hans embetsperiode skulle avsluttes, søkte Mr. Trump andre veier for å forfølge sine ubegrunnede påstander. I et forsøk på å fremme sin personlige agenda planla Mr. Trump å avsette den fungerende statsadvokaten og presset på topptjenestemenn til å erklære at valget var korrupt . Stabssjefen hans presset avdelingen til å undersøke en rekke merkelige og ubegrunnede konspirasjonsteorier som mente at Mr. Trump hadde vært seierherren.

Presser statlige tjenestemenn til å "finne stemmer." I en tapet samtale oppfordret Trump Georgias utenriksminister til å «finne 11 780 stemmer» for å velte presidentvalget og advarte vagt om en «kriminell handling». Og han prøvde to ganger å snakke med en leder av Arizonas republikanske parti i et forsøk på å snu Joseph R. Bidens knappe seier der.

Konkurrerte kongressens valgopptelling 6. januar. Da presidenten fortsatte å nekte å innrømme valget, utropte hans mest lojale støttespillere 6. januar, da kongressen kom sammen for å formalisere Mr. Bidens valgseier, som en dag for regnskap . Den dagen holdt Mr. Trump en brennende tale til tusenvis av sine støttespillere timer før en mengde lojalister stormet Capitol med vold .

Partisanvalgsanmeldelser. Siden han forlot vervet, har Mr. Trump og hans lojalister omfavnet partipolitiske anmeldelser av valget i 2020 . I Arizonaklarte ikkeen kritisert republikansk gjennomgang av resultatene i statens største fylke å ​​støtte Trumps falske påstander om svindel. Til tross for det ser den såkalte Stop the Steal-bevegelsen ut til å rase fremover ettersom flere GOP-politikere kunngjør anmeldelser i Arizona-stil i andre stater .

"Hvis de kan krenke friheten din i denne saken, kommer de til å krenke friheten din i andre saker," sa Mr. DeSantis.

Mr. DeSantis snakket også om sitt arbeid som guvernør i Florida med å implementere retningslinjer som låner fra Mr. Trumps agenda. Han snakket om sin innsats for å sikre "valgintegritet" ved å signere lovgivning som begrenset distribusjonen av fraværende stemmesedler, og om hans avslag på å hjelpe Biden-administrasjonen med å gjenbosette udokumenterte migranter som ble pågrepet ved den sørvestlige grensen i Florida.

Mr. Trump talte ikke personlig på arrangementet, men tok opp en videomelding som ble spilt av på konferansen lørdag morgen, der han spådde bannerår fremover for partiet. "Vi vil vinne tilbake huset," sa han. «Vi vil vinne tilbake Senatet. Vi vil vinne tilbake den vakre hvite bygningen i 2024.»

I et intervju sa Mr. Christie at han hadde fortalt Mr. Trump privat alt han sa fra scenen på lørdag. "Han får bestemme hvilken rolle han vil spille," sa han og la til at han håper den tidligere presidenten vil velge å spille en mer konstruktiv rolle enn han har gjort nylig. Mr. Trump har for eksempel advart om at republikanske velgere ikke ville dukke opp ved valglokalene med mindre partiets folkevalgte omfavner løgnene hans om velgersvindel.

"Men alle som snakker om fortiden i dette valget er en taper," sa Mr. Christie. "De kommer bare til å tape fordi publikum ikke vil se det."

I tillegg til Mr. Christie, var den andre republikaneren som oppfordret sitt parti i utvetydige ordelag til å komme forbi Mr. Trumps falske og gjentatte insistering på å bli snytt for seier, guvernør Chris Sununu fra New Hampshire.

Til optimismen i rommet ga Mr. Sununu håp, men også en realitetssjekk. "Denne uken var en fantastisk uke," sa han, "men hvis du tror denne uken kommer til å bære oss i et år, har du en annen ting på vei."

Han siterte en samtale han sa han nylig hadde med en Trump-tilhenger han prøvde å fraråde å fokusere på i fjor: «Noen spurte meg: 'Vel, hva med valget i 2020?' Jeg sa: 'Ikke bekymre deg for valget. Det er historie, mann.'»

Han la til, "Hvis du sitter her og snakker om 2020, eller du er bekymret for hvem som skal løpe i '24, savner du båten."

Jeremy W. Peters dekker nasjonal politikk. Hans andre oppdrag i hans tiår i The Times har inkludert å dekke finansmarkedene, media, New York-politikk og to presidentkampanjer. Han er også en MSNBC-bidragsyter.


COPYRIGHTS

Copy & Paste the link above for Yandex translation to Norwegian.

WHO and WHAT is behind it all ? : >

The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified