7 min read

Han skrev + CONTAGION

Scott Z. Burns i Hollywood 
Bilde uten overskrift

Av Michele L. Norris Opinions bidragsyter og konsulent 1. april 2020 kl. 14.28 GMT-3

Scott Z. Burns skrev manus for 2011-filmen "Contagion", som er i et øyeblikk med fornyet popularitet og som på flere måter forutså både kilden og knusende effektene av en global pandemi på nasjonen og verden.

Jeg snakket med Burns nylig om de mange parallellene mellom manus hans og hva som utspiller seg i dag, og hvordan det er å ha mennesker rundt om i verden plutselig å kontakte ham for råd og råd. En redigert versjon av samtalen vår følger.

Hvordan kom "Contagion" til deg?

Jeg hadde hatt samtaler med min far, hvis bakgrunn var som forsker, om muligheten for at noe som fugleinfluensa hoppet inn i den menneskelige befolkningen. Jeg var nysgjerrig på hva som ville skje i en verden der folk nå reiser med fly mellom byer, hvor noen kunne jobbe en uke i London og en uke i New York, og hvordan måten vi lever på kan brukes av alle slags virus for å få fotfeste. Jeg spurte epidemiolog Larry Brilliant om han trodde filmen som jeg foreslo, var utenfor grensene for vitenskapelig mulighet. Og han sa: "Vel, det er ikke engang et spørsmål om det blir en annen pandemi; det er bare et spørsmål om når. "AD

Full dekning av pandemisk coronavirus

Mange mennesker henvender seg til deg fordi "Contagion" -manuset ditt så ut til å forutse den globale pandemien. Hva vil folk vite når de når ut?

Det er trist, og det er frustrerende. Trist fordi så mange mennesker dør og blir syke. Frustrerende fordi folk fremdeles ikke ser ut til å forstå situasjonen vi er i nå, og hvordan det kunne vært unngått ved å finansiere vitenskapen på riktig måte rundt alt dette. Det er også surrealistisk for meg at mennesker fra hele verden skriver til meg med spørsmål om hvordan jeg visste at det ville innebære et flaggermus eller hvordan jeg kjente begrepet "sosial distansering."

Jeg hadde ikke en krystallkule - jeg hadde tilgang til stor kompetanse. Så hvis folk synes at filmen er nøyaktig, skal den gi dem tillit til folkehelseekspertene som er der ute akkurat nå og prøver å veilede oss. 'Conontion' støtter sammen med forskere for PSA på covid-19-rollebesetningen i 2011 filmen 'Contagion' gir en offentlig appell om å stoppe spredningen av coronavirus. (Deltaker)

Utsnitt fra filmen "CONTAGION" (video)

Folk vil også vite hva jeg tror vil skje videre. Min mening er at vi fremdeles er veldig inne i første akt av denne historien - hvordan det vil gå herfra, avhenger av hvordan både folket og regjeringen reagerer i dagene fremover. Jeg har aldri tenkt på et føderalt svar som var så uvitende, villedet og full av farlig informasjon. Jeg trodde lederne våre ble sverget for å beskytte oss. Jeg får ikke skrevet denne historien denne gangen. Dette er en historie vi alle skriver sammen.AD

Er det scener eller karakterer du vil endre eller justere basert på hva vi ser nå med dette nye coronavirus ?

Jeg hadde aldri sett for meg at filmen trengte en "dårlig fyr" utover selve viruset. Det virker ganske grunnleggende at handlingen skal være mennesker forenet mot viruset. Hvis du skrev det nå, ville du måtte ta hensyn til tablene til en uærlig president og det politiske partiet som støtter ham. Men enhver god studioleder ville nok ha fortalt oss at en slik karakter var utrolig og gjort manuset mer til en mørk komedie enn en thriller.

Er det ting i filmen som får deg til å støtte deg litt fordi du nå ser scenen du la på papir i nyhetene?

Jeg bekymrer meg mest for tiden det kan ta for oss å finne en effektiv vaksine og hvordan det ruter med de små grensene for oppmerksomhetsspennene våre. Matt Damon [mannen til det første amerikanske offeret som døde av viruset i filmen] og datteren hans blir i karantene i lang tid i vårt manus. De forblir årvåken. Hvor lenge vil folk virkelig gjøre det for? AD

Og hva skjer når folk slår på nyhetene og innser at dette ikke bare skjer i New York eller Seattle? Vi vil alle kjenne folk som blir syke - og vi vil sannsynligvis kjenne folk som dør av covid-19. Så det kommer ikke til å bli en historie du bare ser på TV. Det kommer til å bli en historie som smelter sammen med ditt eget liv - uansett hvor du er. Så min bekymring er at steder som har relativt lav sakstelling akkurat nå, kanskje ikke helt setter pris på hva som er i ferd med å skje med lokalsamfunnene deres.

Opinions-delen leter etter historier om hvordan koronaviruset har påvirket mennesker i alle samfunnslag. Skriv til oss.

Det har blitt rapportert at Columbia University-epidemiolog Ian Lipkin, en av dine viktigste guider for å forstå pandemier, har testet positivt for covid-19. Han avslørte diagnosen sin under et intervju på Fox News , som nesten er som noe ut av et manus selv. Du kan si det var et øyeblikk av ironi. Du kan si at det var et øyeblikk av nåde. Hvordan ser du det som forfatter?

Jeg ser det som dypt heroisk. Ian har prøvd å stikke hull i boblen som hindrer visse deler av befolkningen fra å forstå hva som skjer i verden rundt dem. Han vet at vi alle trenger å være på samme side for å skrive en bedre avslutning på denne boken. Viruset bryr seg ikke om hvilket TV-nettverk du ser eller avis du leser. Vi har nå flere syke mennesker i dette landet enn andre steder i verden. Og selv med et tre måneders forsprang, finner vi oss selv kløkt for å gi verneutstyr for legene våre og tester for våre naboer. Det er ikke virusets feil. Det er noe alle som kalte det en hoax må svare for.AD

I filmen antar manuset et ganske høyt myndighetskompetanse.

Jeg trodde aldri på en million år at forskerne og folkehelsefolket ville bli avhørt og tvilende og tømt og i mange tilfeller avskjediget fra stillingen. Det var noe som manusforfatter og historieforteller jeg aldri hadde forventet, fordi trusselen er så åpenbar.

I filmen er viruset du skapte dødeligere selv enn covid-19, men mot slutten av filmen kan de komme med en vaksine.

Vel, en av kritikkene av filmen fra det vitenskapelige samfunnet var alltid at det i filmen virker som om vi kom opp med en vaksine for raskt. Jeg er ingen forsker, men min forståelse er at det å komme med en vaksine i seg selv bare er en del av slaget og ikke en gang den vanskeligste delen. Å drepe viruset i en petriskål er en ting. Å lage en vaksine som ikke vil skade mennesker, det er trygt, som gjør det vi trenger det for å gjøre uten at det gjør ting vi ikke vil ha det, er en møysommelig prosess som krever å utføre forsøk som er trygge før du skalerer opp production.AD

Var det noen skjult beskjed som du la igjen i filmen for å finne våre beste selv eller for å holde deg i ro i stedet for å få panikk?

Ja, jeg tror intensjonen i filmen - og det er noen få scener der du ser grunnleggende menneskelig vennlighet i møte med panikk - er at dette er en mulighet for et land, så delt som vi er, å finne felles sak. Og en av tingene som epidemiolog Larry Brilliant har sagt til meg gjennom årene er at kjærlighet er en stor del av overlevelsen i disse situasjonene. Elsker du noen nok til å ta vare på deg selv og respektere deres sårbarhet?

Har du en grunnleggende medfølelse med mennesker som er mindre heldige enn deg? Dr. Brilliant, du vet, hadde alltid sagt til meg: "Det er, i hver og en av disse, en mulighet for folk å bli heroisk på den måten de respekterer og behandler hverandre." Og det hadde vært mitt håp at dette viruset ga dette landet en mulighet til å helbrede seg fra mange andre problemer ved å påpeke det jeg synes er lærerikt om et virus, som i våre øyne er alle de samme . Og den leksjonen ville være veldig nyttig akkurat nå.

Les mer :

Greg Sargent: En rapport fra Det hvite hus sprenger Trumps siste forsvar mot coronavirus

Bill Gates: Slik gjør du opp for tapt tid på covid-19

The Post's View: Trump utvidet med rette utvidelse av pandemi. Her er hva han skal gjøre videre.

Brian Klaas: Pandemien er i ferd med å ødelegge utviklingslandene

Max Boot: Covid-19 dreper våre tradisjonelle forestillinger om nasjonalt forsvar

Coronavirus: Hva du trenger å lese Oppdatert 3. april 2020

Washington Post tilbyr dekning gratis for coronavirus, inkludert:

Liveoppdateringer: De siste i USA og i utlandet | Utbruddet i DC-regionen

Flere nyheter i dag: Det hvite hus forventet å oppfordre amerikanere til å bruke ansiktsbelegg i offentligheten Coronavirus skader den mentale helsen til titalls millioner mennesker i USA, finner en ny undersøkelse

Hva du trenger å vite: Alternativer for å betale leie eller pant | Vanlige spørsmål om Coronavirus | Tilfeller og dødsfall i USA | Kart over saker over hele verden | Beregn hvor mye penger du kan få fra stimulusregningen | Råd til eldre voksne | Følg all vår coronavirus-dekning og meld deg på vårt daglige nyhetsbrev (alle historiene i nyhetsbrevet er gratis).

Hvordan hjelpe: samfunnet ditt | Seniorer | Restauranter | Husk risikofylte mennesker

Del historien din: Har noen i nærheten av deg død av covid-1


WHO and WHAT is behind it all ? : >


The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.