7 min read

Polititeori om motparten: Planla i uker og måneder

LILLESTRØM (VG) Politiet har funnet indikasjoner på at den eller de som står bak Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, kan ha planlagt i uker og måneder.

ÅDNE HUSBY SANDNES - GORDON ANDERSEN - HANNA HAUG RØSET

VG - Publisert: 29.08.19 kl. 06:28  Oppdatert: 29.08.19 kl. 07:59

31. oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen (69) fra sin bolig i Sloraveien i Lørenskog. Politiets hovedteori er at hun er drept.

Etterforskningsleder Tommy Brøske opplyste onsdag om flere skoavtrykk som er funnet på åstedet inne i boligen, som kan tilhøre en mulig gjerningsperson.

Tips oss

Lørenskog-forsvinningen: Politiet har sikret skoavtrykk på åstedet

– Hvor mange personer med tilknytning til forsvinningen mener dere har vært inne på åstedet?

– Det er et spørsmål som er meget sentralt. Å si noe om hvor langt vi er kommet i den prosessen, kan jeg ikke, sier Brøske.

Han kan derimot ikke utelukke at det har vært flere personer i huset i forbindelse med forsvinningen, og at personer kan ha vært der uten å ha avsatt skoavtrykk.

SKOSPOR: Dersom du har kjøpt en Sprox-sko med dette sålemønsteret, og har betalt kontant, ønsker politiet at du skal melde deg. Her er skosålen avbildet, med etterforskningsleder Tommy Brøske i bakgrunnen.

SKOSPOR: Dersom du har kjøpt en Sprox-sko med dette sålemønsteret, og har betalt kontant, ønsker politiet at du skal melde deg. Her er skosålen avbildet, med etterforskningsleder Tommy Brøske i bakgrunnen. Foto: Tore Kristiansen

Planlegging

Etterforskningslederen bekrefter overfor VG at en av politiets teorier er at den angivelige motparten, og eventuelt den eller de som tok seg inn på åstedet på forsvinningsdagen, kan ha planlagt i «uker og måneder».

– Jeg har tidligere sagt, og jeg kan fortsatt stå ved det, at det er indikasjoner underveis her som kan indikere en planlegging, sier Brøske.

Politiet trapper opp: Jakter svar om ukjente kjøretøy og personer

Hva denne planleggingen eventuelt går ut på og når det eventuelt er foretatt planleggingshandlinger, ønsker ikke etterforskningslederen å kommentere.

– Vi kan ikke konkludere med at det er planlegging, men hvis indikasjonene stemmer, så snakker vi uker og måneder med planlegging, sier Brøske.

Ingen enkle løsninger

Det er kjent at politiet 19. januar i år sendte en rettslig kjennelse til avisen Dagens Næringsliv, med krav om å utlevere data som kunne bidra til å identifisere lesere av en artikkel avisen publiserte i fjor sommer.

I den aktuelle artikkelen fra 27. juli beskrives ektemannen Tom Hagens vellykkede forretningsvirksomhet. I ingressen fastslås det at Tom Hagen har tjent en milliard kroner på strømsalg og eiendom i løpet av 11 år.

Ifølge NRK har politiet undersøkt hvem som har lest artikkelen, som ble publisert flere måneder før forsvinningen.

– Hva sier planleggingen om mulige gjerningspersoner?

– Det er et sentralt spørsmål for oss også, men det kan jeg ikke si noe om, sier Brøske.

– Hvorfor har dere ikke klart å løse denne saken til nå?

– Det er et spørsmål vi stiller oss selv. En grunn er at det ikke er åpenbare og enkle løsninger. Det ville vi ha klart å avdekke. Det er sakens innhold og sakens kompleksitet som gjør at saken tar tid, sier Brøske.

– Tar tid

Klokken 9.14 på forsvinningsdagen i fjor hadde Anne-Elisabeth en telefonsamtale med et familiemedlem, og ved lunsjtider kom ektemannen Tom Hagen hjem til et åsted, hvor det lå et trusselbrev med krav om ni millioner euro i løsepenger.

Lørenskog-forsvinningen: Politiet jakter på sko

Han varslet politiet, og det ble igangsatt en skjult etterforskning, som varte i ti uker før politiet offentliggjorde saken.

8. juli i år betalte ektemann Tom Hagen over ti millioner kroner til en angivelig motpart, men så langt har ikke familien fått noe livsbevis.

bilde

Foto: Jørgen Braastad

Man har ikke oppnådd ny kontakt med den angivelige motparten siden 8. juli, noe politiet finner påfallende. I trusselbrevet la motparten opp til at det skulle kommuniseres over en kryptovaluta-plattform.

– Hva vet dere om hva som er i den andre enden av denne kontakten?

– Det er et spørsmål vi har fått mange ganger og et meget sentralt etterforskningsskritt som vi ikke kan si noe om.

Lørenskog-forsvinningen: Fant slepespor i huset

– Hva er det som stopper dere? Hvorfor kommer dere ikke gjennom «krypto-veggen»?

– Jeg tror vi skal være forsiktige med å si at vi ikke kommer gjennom, men at det tar tid, det må vi være ærlig på å si, når det snart har gått ti måneder, uten at vi har en løsning, sier Brøske.

Sprox-sko på åstedet

På pressekonferansen i dag ba politiet personer som har kjøpt Sprox-sko i Norge, i størrelsen 44, 45 eller 46 i perioden til august 2016 til mai 2019 – og har betalt skoene kontant – om å ta kontakt med politiet.

SÅLE: Politiet presiserte at to sko av typen Sprox, har det samme sålemønsteret, og at sålen er i ulike farger.

SÅLE: Politiet presiserte at to sko av typen Sprox, har det samme sålemønsteret, og at sålen er i ulike farger. Foto: Politiet

I Norge selges Sprox i Spar Kjøps butikker, totalt 24 stykker landet over. I tillegg selger Spar Kjøp skoene via postordre.

– Avtrykket er videre funnet på et sted, og avsatt på en slik måte, at politiet vurderer det som sannsynlig at det tilhører en gjerningsperson, sa Brøske.

Han oppfordrer personer som har kjøpt Sprox-sko med den aktuelle skosålen kontant, mellom august 2016 og mai 2019, i størrelse 44 til 46, om å ta kontakt med politiet.

Skotypen er solgt fysisk i butikk på Sparkjøp, som blant annet har en forretning på Lørenskog, i kort avstand fra åstedet i Sloraveien.

– Hvis jeg skal driste meg ut på et tall nå så er det rundt 300 skopar av denne typen som er solgt kontant i denne perioden, sa Brøske til VG.

MER OM

  1. Krim
  2. Anne-Elisabeth Hagen
  3. Tom Hagen
  4. Interview på Hagens høyfjellshotell og hytteby

Lørenskog-forsvinningen: Politiet har sikret skoavtrykk på åstedet

Lørenskog-forsvinningen: Her kan den etterlyste skoen ha blitt kjøpt

Politiet trapper opp: Jakter svar om ukjente kjøretøy og personer

Kilder til VG: Hagen-familien fikk nytt pengekrav – har betalt millioner for livsbevis

VG får opplyst: Slipper interessante spor fra åstedet

Hovedetterforsker i Orderud-saken: Skoavtrykk er nesten som fingeravtrykkWHO and WHAT is behind it all ? : >


The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Hvis Tom Hagen er losje eller/og Bilderberg medlem, kan det ha oppstått uenighet og trussler om publisering av avslørende hemmeligheter.  Fru Hagen kan derfor ha blitt tatt som gissel på ubestemt tid og kan fremdeles være i live.  Den store rettssaken Tom Hagen var involvert i i fjord hvor han tapte millioner, hadde også tilslutning til ett stort Russisk stålselskap.   Kan være gjerningsmennene avventer en beslutning fra Tom Hagen før frigjøringen av Fru Hagen.

Er også foreslått at en nær slektning av høy militær rang også er involvert i bortføringen?

En annen teori er innbyrdes uenighet med påfølgende skilsmisse.  Fru Hagen har ingen formue, og i et evt. brudd ville hun sannsynligvis ha krav paa 50% av Hagens formue som sannsynligvis ville ha gjort ham bankerrupt da ikke hele hans formue er direkte tilgjengelig.

En nabo på sin daglige rusletur med sin hund, oppdaget to menn av utenlandsk opprinnelse som tilsynelatende sto på en bro innen synsvidde, nære Hagens hus og fisket.  De hadde også med seg et kamerastativ med stor telelinse.  Tydelig at de holdt Hagens hus under observasjon.

En sølvgrå bil ble også observert av samme nabo som befant seg i oppkjørselen til Hagen´s hus.   Helt uoppfordret, tok en avis affære og tok en spørrerunde i hele nabolaget som hadde en tilsvarende sølvgrå bil.  INGEN hadde tilsynelatene blitt kontaktet av politiet?

Ett par andre observasjoner som er underlige under omstendighetene.

KIDNAPPING  OG MONERO

a)  Herr Hagen hadde tidligere vært nabo med en person som var spesialist i cryptocurrency, deriblant Monero som ble benyttet til krav om løsepenger.

b)  Ett tidligere kidnappingsobjekt kom en dag løpende over isen og stormet inn i Hagens hus for å be om hjelp.  Han var en bekjent av en av Hagens døtre.

c)  Ett av cryptocurrency´s  hovedpunkter er ´encryption´ eller absolutt hemmelighold, men, i mordsaker eller saker av nasjonal fare, finnes det muligheter til å be kontrollørene å lette på flere av de mange sikkerhetskontrollene som vil gjøre det lettere å lære sannsynligheten av det man leter etter uten at man akkurat får det HELE svar.  Dette har sannsynligvis også politiet undersøkt.

Været i Osloområdet 31 oktober 2018

31. oktober 2018  7,8° 2,8° 5,9° 3,6° 20,4 mm Snø 0 cm 9,4 m/s 3,4 m/s

Altså IKKE is på vannet!

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.

TILBAKE TIL HOVEDMENYEN - BACK TO THE MAIN MENU