8 min read

Det sies klart at Anne-Elisabeth Hagen lever, men vi har ikke mottatt bevis på at det er riktig

Foto: Privat og Terje Pedersen, NTB Scanpix

NYHETER

Oppdatert 06 august 2019
Ny kontakt med motpart i Lørenskog-saken: – Det sies klart at hun lever
OSLO (VG) Den 8. juli tok motparten kontakt med Anne-Elisabeth Hagens (69) familie, bekrefter bistandsadvokaten. – Det sies klart at Anne-Elisabeth Hagen lever, men vi har ikke mottatt bevis på at det er riktig.

INGVILD SILSETHANDREA ROGNSTRANDMIKAL HEMJENNY-LINN LOHNEHARALD HENDEN (FOTO)

Oppdatert 27. juni
Nye detaljer: Slik var kodene i «trusselbrevet»
Politiet tviler på at Anne-Elisabeth Hagen ble kidnappet, men tror nå at hun ble drept. VG kan i dag avsløre nye detaljer om brevet som ble etterlatt familien.

GORDON ANDERSENBJØRNAR TOMMELSTADMORTEN S. HOPPERSTADÅDNE HUSBY SANDNES


VG - GORDON ANDERSEN ÅDNE HUSBY SANDNES MARIANNE VIKÅSMORTEN S. HOPPERSTAD - Oppdatert i går 03 august 05:54

BORTE I NI MÅNEDER:

31. oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem. Siden har det ikke kommet et eneste livstegn fra henne.

Kilder til VG: Hagen-familien fikk nytt pengekrav – har betalt millioner for livsbevis
I juli tok en angivelig motpart på nytt kontakt med Anne Elisabeth Hagens familie. Ektemann Tom Hagen har betalt over ti millioner kroner for å få bevis på at kona lever, men har ikke fått svar.

Det får VG opplyst fra flere uavhengige kilder.

Anne Elisabeth Hagen

I slutten av juni gikk Øst politidistrikt ut med opplysningene om at de har gått bort fra hovedhypotesen om at Anne-Elisabeth Hagen (69) ble utsatt for en økonomisk motivert kidnapping. På en pressekonferanse sa de at de heller mener at det var snakk om et drap og en fingert kidnapping.

Opplysningene opprørte familiens advokat Svein Holden, som var tydelig på at deres inntrykk var at politiet fortsatt så på forsvinningen som en reell kidnapping.

Les også: Politiet jakter på sko

Cirka to uker etter politiets pressekonferanse, i starten av juli, fikk familien et budskap fra den eller de som har kommunisert med dem om å betale et millionbeløp i euro dersom de ville ha et bevis på at Anne-Elisabeth Hagen lever.

Etter det VG får opplyst ble et beløp på over ti millioner kroner betalt kort tid etter meldingen fra motparten. Utbetalingen skal ha blitt gjort til en konto som politiet foreløpig ikke har klart å spore, ifølge VGs opplysninger.

Ikke fått svar


I etterkant av betalingen skal familien Hagen, ifølge VGs opplysninger, ha fulgt opp ved å sende flere meldinger tilbake for å få livsbevis. Etter det VG kjenner til har familien ennå ikke – til tross for betalingen – fått noe bevis på at Lørenskog-kvinnen er i live.

Tommy Brøske

VG har vært i kontakt med familiens bistandsadvokat Svein Holden, som ikke ønsker å kommentere saken. Det gjør heller ikke Øst politidistrikt. VG har stilt politiet spørsmål om blant annet hvordan de ser på den nye kontakten i lys av det de kommuniserte på pressekonferansen, men de ønsker ikke å kommentere VGs sak.

Lørenskog-forsvinningen: Dette er saken - Dokumentar: Den hemmelige politioperasjonen – Ti uker ingen skulle vite om

Inntil det nye kontaktpunktet i juli, hadde det gått cirka fem og en halv måned siden familien forrige gang hørte fra den angivelige motparten. Det var i slutten av januar i år at den eller de som står bak kommunikasjonen skisserte en måte å sende familien livsbevis på.

Så ble det stille – frem til nå.

LES OGSÅ


EKTEMANNEN: Tom Hagen fra Lørenskog er blant Norges 200. rikeste. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix

Borte i over ni måneder - Jakter svar om gjerningspersoner i norske butikker
Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor, etter at hun forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. På åstedet, i boligen til ekteparet Hagen, lå det et trusselbrev som i detalj beskrev hvordan familien skulle kommunisere med den eller de som utga seg for å være kidnappere. Løsepengekravet i trusselbrevet lød på svimlende ni millioner euro i kryptovalutaen monero.

– Hvis hypotesen om at vi står overfor et drap stemmer, innebærer det at vi ikke kan utelukke at brevet er plassert på åstedet for å gi et uriktig inntrykk av en bortføring, sa Tommy Brøske til VG før sommeren.

Les også: Fant slepespor i huset

Årsakene til at politiet endret hovedteori i juni er tiden som har gått og fravær av kontakt de siste månedene, mangel på livsbevis til tross for gjentatte oppfordringer fra familien og valget av en lite egnet kommunikasjonsplattform, som gjør det svært krevende å forhandle.

De har også reagert på påfallende liten vilje til kontakt fra den angivelige motparten, samt påfallende liten vilje til å innkassere løsepengene.

Politiet opplyste på pressekonferansen at den nye hovedhypotesen ikke endrer hvordan de arbeider med saken i stor grad.

Etterforskningen konsentrerer seg heller om å følge andre spor på og rundt åstedet i Sloraveien, samt ulike transaksjoner gjort i butikker i Norge. De utelukker ikke at brevpapiret trusselbrevet er skrevet på, er kjøpt i Norge.

Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen skal være en telefonsamtale klokken 09.14 dagen hun forsvant.

LES OGSÅ


01.07.2019 - NRK: Konvolutt funnet sammen med løsepengebrevet
Ifølge NRKs opplysninger ble en konvolutt funnet sammen med løsepengebrevet dagen da Anne-Elisabeth Hagen forsvant…

27.06.2019 - Nye detaljer: Slik var kodene i «trusselbrevet»
Politiet tviler på at Anne-Elisabeth Hagen ble kidnappet, men tror nå at hun ble drept.

05.06.2019 - Etterforskningsleder i Lørenskog-saken: – Vil ikke si at vi står fast
SKI (VG) Samtidig som politiet sier at de ikke har en løsning i sikte, legger de bort et av sine hovedspor i…

26.06.2019 - Tidligere politifolk om Lørenskog-utvikling: På sporet av noe mer konkret.  Nå som politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen er drept, kan trusselbrev-papiret få stor betydning.


Nytt vitne i Lørenskog: Så mystiske menn med fiskestang og telelinse

LØRENSKOG (VG) To ganger i høst stusset småbarnsfaren på oppførselen til to menn på denne bryggen ved Langvannet. I bakgrunnen ligger huset til forsvunne Anne-Elisabeth Hagen (68).

KARI SPETS - GORDON ANDERSEN - MARIANNE VIKÅS - MORTEN S. HOPPERSTAD - TORE KRISTIANSEN (FOTO) - JØRGEN BRAASTAD (FOTO) - HANNA HAUG RØSET - BJØRNAR TOMMELSTAD

Oppdatert 1. mai 2019

Observasjonen var såpass merkelig at småbarnsfaren valgte å kontakte politiet 10. januar – dagen etter at politiet fortalte offentligheten at 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen fra Fjellhamar har vært savnet siden 31. oktober i fjor – og at de frykter at hun er kidnappet.
– Jeg har aldri sett noen fiske fra bryggen før, men det kan godt hende det er vanlig. Det var mer totalen jeg stusset over. De var oppsiktsvekkende avvisende mot andre, og de hadde med seg et stort kamera med stativ og lang telelinse.

Det forteller småbarnsfaren, som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde, til VG. Vi møter han på samme sted som han to ganger før forsvinningen så disse mennene: På en brygge ved Langvannet – bare 100 meter i luftlinje fra huset som politiet mener er åstedet for forsvinningen.

Her er panikkrommet flere nå skaffer segVolume 90%

Politiet har sagt at de ikke kan utelukke at familien Hagens liv kan ha blitt kartlagt i forkant av den antatte bortføringen.

Matet ender

Småbarnsfaren forteller at han nesten hver helg de siste to og et halvt årene har vært her sammen med datteren sin for å mate endene som samler seg ved bryggen. Han vil ikke spekulere i hvilke datoer han så mennene, som satt i hver sin campingstol, men mener det var i september og/eller oktober.

Overfor VG gjentar han signalementet han ga til politiet: To svartkledde menn i alderen 35–45 år som snakket østeuropeisk, antagelig ikke polsk, ettersom han forstår litt av det språket. Begge var robuste typer, spesielt den ene var muskuløs og kraftig.

Få med deg fortløpende oppdateringer om Lørenskog-forsvinningen i VGs direktestudio her.

 FORSVUNNET: Politiets hovedhypotese er at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført av ukjente gjerningsmenn fra sitt hjem den 31. oktober i fjor.

FORSVUNNET: Politiets hovedhypotese er at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført av ukjente gjerningsmenn fra sitt hjem den 31. oktober i fjor. Foto: Privat

Området rundt Langvannet tiltrekkes av mange fuglefotografer på grunn av sitt rike fugleliv, så personer med store kameraer er ikke et uvanlig syn. Men kombinasjonen av fiskestenger, kamera og oppførselen stusset småbarnsfaren over.

Han forteller at de ikke tok bilder så lenge han og datteren var der. Politiets melding om den savnede kvinnen fikk mannen til å tenke på mennene – og hvor kort det er fra bryggen til huset.

– Det er ikke sånn at du ikke ser huset i det hele tatt i oktober. Du ser ikke så godt som nå, når trærne ikke har blader, men du kan se noe, sier han og peker mot ekteparet Hagens hus.

Lørenskog-forsvinningen: Kryptisk kommunikasjon

Han forteller at han ofte tar bilder av datteren som mater endene, men er forsiktig med å fotografere andre.

– Men det er så mange som tar bilder her, så det kan godt hende at mennene er på noen andres bilder. Jeg håper i så fall at de tar med bildene til politiet.

Politiet har tidligere bedt hobbyfotografer og andre som oppholdt seg i området i dagene rundt forsvinningen om å ta kontakt.

VG har forelagt observasjonen til etterforskningsleder Christian Berge i Øst politidistrikt, som svarer følgende:

– Jeg har ikke så inngående kunnskap om etterforskningen, men vi har fått inn mange tips om biler, og personer, og det er det jeg kan si spesifikt om dette nå.

LES OGSÅ:  New York Post - By Jackie Salo - June 26, 2019

FLASHBACK - Swedish theory Chat site following Hagen disappearance


WHO and WHAT is behind it all ? : >


The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

I forsvinningssaker som dette er det 95% familiedrap av økonomiske grunner eller vold med uforutsette konsekvenser.

Gjerningsmannen kan ha flere ´cryptocurrency´ kontoer hvor han kan oveføre beløp fra den ene til den andre uten noen spor. Cryptocurrency skal ikke kunne spores.

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.

TILBAKE TIL HOVEDMENYEN - BACK TO THE MAIN MENU