29 min read

Den katolske kirkes og Jesuittenes strategi for å fjerne andre trosretninger.

Den katolske kirkes og Jesuittenes strategi for å fjerne andre trosretninger.

By Human Synthesis - Folket Direkte - 17 December 2022

Det andre Vatikankonsil har oppfordret alle katolikker til å gå i dialog. Paven har gjentatte ganger bedt jesuittene om å etablere en interreligiøs dialog, en apostolisk prioritet i det tredje årtusen (millennium).

Derfor sier den katolske kirke det slik: "Vi har et spesielt ansvar for å fremme interreligiøse dialoger" og "jesuitt-arven" er "å utvikle en dialogkultur i vår tilnærming til troende av andre religioner. Denne dialogkulturen bør være en spesiell egenskap ved vårt samfunn."

Jesuittene oppfordres til å sette ordenens opprinnelige intensjoner ut i livet enda mer iherdig

Jesuittene spiller en sentral rolle i den katolske kirkes misjonsvirksomhet når de arbeider for å bringe kristendommen tilbake til moderkirken. I den forbindelse er det svært interessant å merke seg all informasjon som har blitt lagt ut på Internett i forbindelse med jesuittenes generalforsamling 34 (1995). (HTTP-adresse: web. lemoyne.edu/bucko/c34_indx .html) Aldri før har vi lagt merke til at de har vært så åpne med rapporter fra så viktige samlinger. Selvfølgelig er det formulert i vakre ordelag, men når man vet litt om bakgrunnen for jesuittenes virksomhet, og hva deres tilnærming og mål er, er deres egne ord veldig opplysende, interessante og avslørende.

Ingen kan si at dette er utdatert informasjon som ikke har noen relevans i dag. Det er heller ingen tvil om at jesuittene nå har endret intensjon og arbeidsplan. I pavens kommentar og godkjenning av rapporten fra jesuittenes GC 34, kommer han nettopp med en sterk oppfordring om at de må følge samme spor som St. Ignatius, grunnleggeren av jesuittordenen, har ledet. Ved å rekruttere nye medlemmer til ordenen må de ikke sette terskelen for lavt og myke opp Jesuittordenens natur.

Paven formaner: "Din grunnlegger insisterte i klartekst på at ingen skulle bli tatt opp i yrket [som jesuitt] uten å ha blitt grundig dannet for det... du må "ikke gi etter for fristelsen som man så lett faller for; for å myke opp denne formasjonen, som inneholder så mye betydning i alle dens aspekter: menneskelig, åndelig, doktrinær, disiplinær og pastoral." (Vedlegg 1, punkt 8 (A1, 8))

På generalkonferansen minnet paven deltakerne om følgende: "Dere har en spiritualitet som er tydelig markert, en utvetydig identitet og en århundrelang bekreftelse (bekreftelse), som var basert på autentisiteten til metoder , som - til tross for etter å ha gått gjennom historiens smeltedigel - bærer fortsatt inskripsjonen av St. Ignatius' sterke ånd. Derfor er det absolutt ingen grunn til å tvile på at den fornyede kilden til åndelig og apostolisk fruktbarhet må være en enda dypere overgivelse til veien du har fulgt med til nå - til den spesielle karisma." (A1, 3)

Paven konkluderer så i sin kommentar til jesuittene: "Derfor ikke vær redd for å være enda mer sanne sønner av St. Ignatius, som fullt ut lever ut din opprinnelige inspirasjon og din karisma i disse siste dagene av dette århundret, og utdyper din hengivenhet. til Jesu Society [jesuittsamfunnet].» (Samme)

Jesuittenes «nye evangelisering» i det andre årtusen

Det legges vekt på at engasjementet og dedikasjonen må bli enda større i det nye årtusenet. Gang på gang nevnes den "nye evangeliseringen" (A1, 4, 7, 9), hvor jesuittene vil spille en spesiell rolle i "det tredje årtusen [millennium]" . Paven sier at denne historiske begivenheten [GC 34 av jesuittene] er "i hovedsak dedikert til å oppdage det spesifikke bidraget deres institusjon er kalt til å gi til den nye evangeliseringen på terskelen til det tredje årtusenet, samt å oppdatere den interne organisasjonen av Jesu samfunn og lovgivning slik at det kan gi en enda mer trofast og effektiv tjeneste for kirken." (A1, 2)

Så foreslår paven noen punkter som de bør følge slik at de kan gjøre det enda bedre "definere sitt bidrag til kirkens evangeliseringsoppdrag i vår samtidsverden, spesielt med tanke på "det store jubileet" i år 2000, hvor en ny vår i kristenlivet vil bli åpenbart..." (A1, 2)

Alle kristnes enhet

Et av punktene paven legger vekt på er «alle kristnes enhet» (A1, 5). Paven påpeker at han allerede har understreket dette i et tidligere apostolisk brev med tittelen Tertio Millennio Adveniente . Der skriver han blant annet en. følgende: «Når vi nærmer oss det nye årtusenet, ber kirken Herren – som en av de inderligste bønner ved denne spesielle begivenheten – om at enheten mellom alle kristne i alle kirkesamfunn må øke slik at den kan føre til målet om full nattverd [nattverd].” (Samme)

Jesuittene må være i forkant for å bryte ned uavhengige tendenser og skape universell enhet

Etter å ha sitert fra dette pastorale brevet, konkluderer paven: "I denne store kampen må hele kirken finne [jesuitt-]samfunnet som fortropp. For å motstå enhver fristelse til individualisme, uavhengighet eller parallellisme, er samfunnet kalt til å gi et rørende vitnesbyrd om broderlige enhet og kirkelig harmoni. Innsatsen Samfundet har viet til samarbeid i alle grener av Kirkens liv er velkjent. I denne sammenheng oppfordrer jeg deg til å holde liv i dette grunnleggende uttrykket for din karisma når du tjener den universelle kirken og overvinner enhver fristelse til provinsialisme, regionalisme eller isolasjon som kan true selve eksistensen av visse internasjonale og interprovinsiale verk, som er av stor betydning for den universelle kirken ..."(Samme). Uavhengigheten må forsvinne, og alt må følge et internasjonalt mønster.

Hvordan vil de da oppnå ønsket mål?

Økumeniske bestrebelser, med hovedvekt på å gå i dialog med andre religioner og kirkesamfunn, er svaret:

«Det andre Vatikankonsil har oppfordret alle katolikker til å gå i dialog... slik at vi kan forene oss. .. Den hellige far har gjentatte ganger bedt jesuittene om å etablere en interreligiøs dialog, en apostolisk prioritet i det tredje årtusen (andre årtusen).. det ser ut til at dialog utvikler det samlende og frigjørende potensialet til alle religioner ..." (Dekret 5, punkt 130 (D5, 130)) "... Interreligiøse dialoger er et integrerende element i jesuittenes misjon..." (D5, 137)

"Vi har et spesielt ansvar for å fremme interreligiøse dialoger» (D5, 154), sier de. Ja, "denne kulturen for dialog bør bli det spesielle kjennetegnet ved vårt [jesuitt-]samfunn"(samme), sier de. De gir et slikt høy prioritet til dette arbeidet at de vil «sette sammen et sekretariat for interreligiøse dialoger for å fremme og koordinere jesuittenes initiativ på dette området. Sekretariatet må kunne bidra til at opplæringsprogrammer for jesuitter organiseres med sikte på bredere involvering i dialoger.» (D5, 155)

Dialog med jøder, muslimer, hinduer og buddhister

Det er ikke bare de andre «kristne» kirkesamfunnene den katolske kirke jobber for å gå i dialog med. "Dialogen med det jødiske folk har en unik plass" , sier de, og fortsetter: "Å inngå en ærlig og respektfull forening med det jødiske folk er et aspekt av vår innsats for å 'tenke med og i Kirken'." (D5) , 149)

De ønsker også å gå i dialog med muslimene. "Både kirken og [jesuittens] samfunn har forsøkt å bygge broer av gjensidig forståelse mellom kristne og muslimer . " (D5, 150)

Hinduene er en annen gruppe som jesuittene ønsker å gå i dialog med. De mener dette kan være en lettere gruppe å jobbe med. Noe av det de tror vil åpne for en «fruktbar dialog» er hinduenes «dyp meditasjon», «mystisk oppfatning» og «rik bruk av symboler» . (D5, 151) Se bildene på samme side.

Også når det kommer til buddhistene, finner de ting som kan legge et grunnlag for at de kan "bli sammen med dem" . Noe av det de fremhever som positivt i så henseende er igjen "meditasjon, som fører til et stadium av indre frigjøring [frigjøring] og åndelig opplysning" . (D5, 152)

En av metodene jesuittene nevner
for å nærme seg religiøse fundamentalister
er å prøve å be om unnskyldning
for tidligere feil og intoleranse.
«Dette kan bane vei for dialog
og samling», sier de...

Ser vi dette i dag?

Religiøse fundamentalister - et problem

Den siste gruppen de nevner, som de ønsker å gå i dialog med, er det de kaller «fenomenet religiøs fundamentalisme» . Å oppnå enhet med dem, innrømmer de, "involverer alvorlige vanskeligheter" . Likevel vil de gjøre sine forsøk. Fremgangsmåten kan virke edel, og vi ser den bli satt ut i livet i dag: De vil prøve å be om tilgivelse for tidligere feil og intoleranse overfor andre. «Dette kan bane vei for dialog og gjenforening» , sier de, og innrømmer at «apostolisk innsikt» er nødvendig for å kunne bedømme hva man skal gjøre i slike situasjoner. (D5, 153)

Vi legger til en advarsel om å bli svindlet av linjen de legger på. Det sies om den katolske kirke at når kirken er i mindretall, er den mild som et lam. Når den er i vater, er den så utspekulert som en rev. Når den har flertall, er den rasende som en tiger. Tilsynelatende kan vakre metoder brukes, men de legger ikke skjul på at deres endelige mål er at Kirken til syvende og sist skal være den vinnende part... Da må de, som de sier, selv vurdere nøye hvilke metoder de skal bruke for å oppnå dette mål.

Ulike typer dialoger

Det er ulike aspekter som må vektlegges i dialogene med andre trossamfunn og religioner. To av de viktigste punktene er som følger:

*" Dialogen om religiøs erfaring, der mennesker, som er forankret i sine egne religiøse tradisjoner, deler sin åndelige rikdom, for eksempel når det gjelder bønn og betraktninger, tro og veier der man søker etter Gud eller en Absolutt."

* " Dialogen om teologisk utveksling, der spesialister prøver å utdype sin forståelse av hverandres religiøse arv og å sette pris på hverandres åndelige verdier." (D5, 131)

Den skjulte hensikten: Å bringe alle kirkesamfunn tilbake til "Moderkirken"

Kan du se hvordan de protestantiske kirkesamfunnene imiterer den katolske kirkes plan for å skape enhet blant kristne? I utgangspunktet kan det se så plausibelt ut. Mennesker knyttes sammen ved å utveksle åndelige erfaringer og gå sammen i bønnens tjeneste. – Vi har ett felles mål, hevdes det, å presentere Kristus for verden som er på randen av en krise. Men til tross for alle de vakre ordene og tilsynelatende gode intensjonene (og noen av de som slutter seg til slike foreninger kan i realiteten også ha ærlige og gode intensjoner), ligger det en smart og lumsk strategi bak det hele: Å bringe alle religioner tilbake til Moderkirken . Derfor må vi være på vakt, slik at også vi ikke blir lurt!

Grunnlaget for sann kristen enhet

Vi er ikke imot enhet. I sin siste formaning til disiplene ba Jesus sine etterfølgere om å være ett. Men legg merke til på hvilket grunnlag enheten skulle dannes: «Hellig dem i din sannhet! Ditt ord er sannheten... Jeg ber om at de alle må være ett, likesom du, Far, er i meg og jeg i deg, at også de må være ett i oss..." (Joh. 17. 17-21) )

Dette er en helt annen enhet enn den enhet som den katolske kirke forsøker å fremme, og som også de protestantiske kirkesamfunnene følger i sine nye dialogmodeller, predikantringer og økumeniske fellesarrangementer. Dere kan ha det hyggelig sammen og føle et fellesskap så lenge dere bare utveksler synspunkter, men konkluderer med at dere har det viktigste til felles. Toleransegrensen i dag er stor, og ingen protesterer hvis du har en annen oppfatning, så lenge du sier at «dette er en av mange stier – min vei, den jeg trives med... men en annen vei kan passe deg. . ... så lenge vi har Jesus til felles, jobber vi mot det samme målet."

Men er det slik? Er Jesus et navn, som vi kan definere hva det står for, eller er Jesus undervisning, en karakter - Sannheten? Vi kan ikke adoptere Jesus etter våre ønsker, vår vilje og vår mening. Vår mening, vilje og ønske må tilpasse seg ham slik at vår karakter og lære kommer til å ligne ham mer og mer inntil vi når den fulle sannhet. -Og vi finner sannheten uttrykt i hans ord, som vi nettopp leste. Det er det vi skal helliges av, og det må være grunnlaget for sann kristen enhet!

Infiltrasjon og globalt nettverksarbeid

For å oppnå «større samarbeid og effektivitet» er det spesielt to aspekter vi legger merke til at jesuittene vil legge vekt på:

Infiltrasjon [twinning] (D21, 448)

Globalt nettverk (D21, 446)

Jesuittene understreker at de trenger et tett samarbeid seg imellom for å nå sine mål. Gjennom nettverkene de skaper mellom mennesker og institusjoner vil de blant annet kunne fange opp informasjon som de kan videreformidle til andre deler av samfunnet. De legger også vekt på dette når det gjelder deres arbeid i interreligiøse dialoger. På denne fronten vil de dele arbeidet inn i to ansvarsgrupper: de som deltar i dialogene, og de som videreformidler resultatet av dialogene til de i jesuittmiljøet som er engasjert i andre deler av arbeidet. (D5, 148)

Men nettverket foregår også på et annet nivå. Spesielt nevnes 'nettverk i universitetsavdelinger, forskningssentre, skoletidsskrifter og i regionale forsvarsgrupper. Det er også et potensial for samarbeid fra og gjennom internasjonale styrker, frivillige organisasjoner og andre nye sammenslutninger av menn og kvinner med god vilje. Initiativ og støtte til disse ulike formene for nettverk bør komme fra alle deler av samfunnet...' (D5, 446)

Total lydighet mot kirken

I tillegg til den nære forbindelsen, koordineringen og det sterke samarbeidet mellom brødrene i Samfundet, har de stor hengivenhet, total lydighet og underkastelse til «de overordnede». Jesuittene blir bedt om å utføre det apostoliske oppdraget som de er kalt til: «Å utføre enhver oppgave som Kirken måtte be dem om». (D6, 165) Dette kommer også fra paven med sterke oppfordringer til: "Når du følger i fotsporene til din grunnlegger og hans første samarbeidspartnere, med gesten av lojalitet til arbeidet til den romerske pave, erklærer du at samfunnet er totalt og uten forbehold fra Kirken, i Kirken og for Kirken.» (A1, 1)

Jesuittordenen – fortsatt et av hovedelementene i jesuittordenen

I sin kommentar til jesuittenes GC34 ønsker paven å understreke hva som var de to hovedelementene St. Ignatius la vekt på ved dannelsen av jesuittsamfunnet: "Prestedømmet og lydighetseden gitt av de innviede til den øverste pave" . (A5, pavens andre brev)

Det er veldig interessant å se at dette fortsatt vektlegges så sterkt. Så man kan ikke på noen måte si at jesuitttradisjonen har mistet sin relevans. Nei, i dokumentene som nå publiseres er det snarere vektlagt at de grunnleggende intensjonene, metodene og lovene skal implementeres enda mer effektivt: «Derfor er det ikke behov for noen ny lovgivning, men at den eksisterende lovgivningen implementert enda mer effektivt i livet." (D12, 329)

I den forbindelse vil vi inkludere en del av jesuitt-eden. Det burde få alle til å våkne opp til jesuittenes sanne mål og oppdrag. Her kommer det.

" Min sønn, du har allerede blitt opplært til å oppføre deg som en hykler: Å være katolikk blant katolikker, og å være spion selv blant dine egne brødre - å ikke tro på noen, å stole på ingen. Å være en reformert blant de reformerte , å være en huguenot blant huguenottene, å være en kalvinist blant kalvinistene. Blant protestantene - generelt, vær en av dem! Tjen deres tillit, og prøv til og med å snakke fra deres talerstoler.

Oppretthold med din naturs fulle heftighet vår hellige religion og paven. Nedverdig deg selv så lavt at du blir en jøde blant jødene, slik at du kan samle all informasjon som kan være nyttig for din orden, som en trofast soldat for paven. Dere har blitt lært opp til snikende å plante frøene til sjalusi og hat mellom stater som en gang var i fred, og oppfordre dem til blodsgjerninger, engasjere dem i krig med hverandre og skape revolusjoner og borgerkriger i samfunn, provinser og land som var uavhengige og velstående, og dyrket kunst og vitenskaper, og nøt fredens velsignelser.

Ta parti med mesterne i hemmelighet, i samråd med din medjesuittbror ... som kan være involvert på den andre siden, og gå åpent mot siden du er knyttet til - slik at kirken til slutt kan være den vinnende parten, i betingelsene som er fastsatt i fredsavtalene, og at målet rettferdiggjør midlene.

" Du har blitt opplært til din plikt som spion, for å samle all statistikk, fakta og informasjon i din makt fra alle kilder. For å inngi deg selv i tilliten til familiekretsen til protestantene og kjettere av enhver klasse og karakter, så vel som til kjøpmannen, bankmannen, advokaten og blant skoler og universiteter - i parlamentet og lovgivende forsamlinger, med myndighetene og ministrene - for å "være alt for alle mennesker", for Pavens sak, hvis tjenere du er til døden.

" Som nybegynner og ny konvertitt har du allerede mottatt all instruksjon og har tjent som hjelper, skriftefader og prest, men du har ennå ikke blitt utstyrt med alt som er nødvendig for å være sjef for Loyolas hær i tjenesten av paven. Du må tjene tilstrekkelig tid som instrument og utøver slik du har blitt fortalt av dine overordnede - for ingen kan her befale som ennå ikke har innviet sitt arbeid med en kjetters blod - "for uten at blod blir utøst. Det er ingen ettergivelse" Derfor, for at du skal være skikket til arbeidet og for at din frelse skal være sikret, må du, i tillegg til din tidligere ed om lydighet mot din ordre og troskap mot paven, gjenta etter meg:

"Jeg, __________, nå i nærvær av den allmektige Gud, den salige jomfru Maria, den velsignede erkeengelen Mikael, den velsignede døperen Johannes, den hellige far, overordnet i Jesu Society, grunnlagt av St. Ignatius Loyola, under Paul IIIs pontifikat, som har fortsatt til denne tid, erklærer og sverger jeg ved Jomfruens liv, Guds liv og ved Jesu septer, at Hans Hellighet Paven er Kristi visekonge og er den sanne og eneste overhode for den katolske universelle kirke eller universelle kirke over hele jorden, og som i kraft av båndet og frigjøringen ble gitt til hans hellighet av min Frelser, Jesus Kristus, har han makt til å avsette hedenske konger, fyrster, stater, samfunn og regjeringer, som alle er ulovlige uten hans hellige godkjenning, og at de trygt kan ødelegges.

" Jeg erklærer videre at jeg vil hjelpe og bistå og gi råd til alle eller noen av Hans Hellighets agenter uansett hvor jeg skal være, og at jeg vil gjøre mitt ytterste for å utrydde de kjetterske protestantiske eller liberale doktrinene og ødelegge alle deres påståtte makter, enten lovlig eller ikke.

" Jeg lover og erklærer videre at hvis jeg har fått rollen som å påta meg en av de kjetterske religionene, for å fremme Moderkirkens interesser, vil jeg holde alle rådene til hennes agenter hemmelig og privat, slik de skal fra tid til tiden instruer meg, og ikke å avsløre det direkte eller indirekte, med ord, skrift, under noen omstendigheter, men jeg vil sette i verk alt som er foreslått som jeg skal ta ansvar for, eller som blir åpenbart for meg av deg, min åndelige far...

" Jeg lover og erklærer videre at jeg ikke vil ha noen egen mening eller vilje, eller noen mental reservasjon overhodet, ikke engang som et lik eller et kadaver (perinde ac cadaver), men vil uten å nøle adlyde enhver ordre jeg vil motta fra min overordnede i hæren til paven og Jesus Kristus.

" At jeg vil gå til hvilken som helst del av verden, uten å klage, og vil være underdanig i alt som blir fortalt meg ... Jeg lover videre og erklærer at jeg vil, når anledningen byr seg, begynne å føre nådeløs krig, hemmelig eller åpenlyst, mot alle kjettere, protestanter eller liberale, som jeg er bedt om å gjøre, for å utrydde og utslette dem fra jordens overflate, og jeg vil ikke spare hverken kjønn, alder eller tilstand. Jeg vil henge, ødelegge, koke, flå, kveler og begrav levende disse beryktede kjettere - riv opp deres mage og kvinnenes livmor og knus barnas hoder mot veggen, for for alltid å utslette deres avskyelige rase.

" Når det samme ikke kan gjøres åpent, vil jeg i hemmelighet bruke den forgiftede koppen, kveleren, dolkens stål eller blykulen, uten hensyn til ære, rang, verdighet eller autoritet til den eller de personene, uavhengig av deres tilstand i livet , enten det er offentlig eller privat, når jeg til enhver tid blir bedt om å gjøre det av en agent for paven eller overordnet for brorskapet til den hellige tro til Jesu Society.

(Kan finnes i Congressional Record, USA, 15. februar 1913, s. 3215-6. Også i "The Engineer Corps of Hell" av Edwin A. Sherman. s. 118, 1883, Library of Congress Catalog Card # 66- 43354).

Skjult strategi

Jesuittenes målsetting er klar, men som sagt er den ofte skjult under dekke av tilsynelatende gode intensjoner. Utad fremstår jesuittene som de som er opptatt av å hjelpe de fattige, gi utdanning til barn og unge, engasjere seg i miljøet, fredsarbeid osv. Men det gjøres klart at deres velferdsarbeid "aldri må løsrives fra global tjeneste for evangeliseringsoppdraget Kirken har.» (A1, 7)

Når det gjelder miljøproblemer, krig og splittelse i verden, ser de også at de kan bruke disse punktene til å få fordeler for den katolske kirke. – Dette er bekymringer av global karakter, sier de, og derfor må vi stå sammen for å løse disse problemene globalt. (D21, 434)

Jesuittene jobber for integrering av innvandrere

De har opprettet en egen underavdeling som spesifikt arbeider med immigrasjon: Jesuit Refugee Service . (JRS). Denne organisasjonen jobber med flyktninger i ulike land. De jobber for å integrere flyktninger i nye land og kulturer/religioner.

Den 30. november 1999 holdt Europaparlamentet en høring om dette spørsmålet, og i den forbindelse gikk JRS i Europa sammen med katolske representanter og biskoper for å komme med følgende oppfordring: "...Fra Kirkens lange erfaring med å ta imot flyktninger og emigranter , forstår vi at emigrasjon er en mulighet for kulturell, sosial og økonomisk berikelse av samfunnet vårt.

Vi ber EU om å innta en positiv tilnærming til emigrasjon...individer som trenger beskyttelse har rett til EUs territorium... Som medlemmer av det sivile samfunn - og som europeere og kristne - ber vi Europaparlamentet være et forsvar for de som er mest truet av forfølgelse, vold, fattigdom og mangel på frihet.

Http://www.catholic.se/jesuit - klikk på aktuelt

Det ser ut til at dette med innvandring også favoriseres av lederne i den katolske kirke. Nå er vi heller ikke på noen måte imot å hjelpe de som trenger det, men vi må ikke samarbeide med den katolske kirke i deres strategi om å blande folkene, slik at de protestantiske nasjonene ikke lenger bevarer sitt særpreg, men at hele verden blir en eneste stor internasjonal enhet, med felles økonomi, politikk – og ikke minst religion – under den katolske kirkes prinsipper.

De protestantiske og uavhengige nasjonene burde egentlig ha rett til å ha sin protestantiske frihet, men det ser ut til at jesuittene nå er i ferd med å få sine menn og kvinner inn i beslutningstakende posisjoner over hele verden og at deres mål blir oppfylt litt etter litt, nemlig å ødelegge protestantismen og de uavhengige nasjonene.

Vi må ikke glemme slagordet ORDO AB CHAO – orden ut av kaos. Det er makthaverne som skaper kaos, for å få orden på sin egen måte. Mye tyder på at bevegelse av mennesker er en del av hele denne internasjonaliseringsordenen. (ap.gj. 17. 26+27)

Politisk, økonomisk, sosial, kulturell _ og religiøs globalisering

Jesuittene er glade for å se at det nå knyttes sterkere bånd i de politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle områdene. De bemerker at nasjoner som en gang var splittet nå "danner nye overnasjonale økonomiske og politiske strukturer" , og synes det er en skam om denne foreningen ikke også kan finne sted i det religiøse området. (D12, 326)

11. november 1999 var en travel dag for jesuittene. På denne dagen ønsket de velkommen til 220 av Brussels unge fagfolk i den franske bevegelsen av kristne ledere (MCC). De var sammen i tre dager, og i løpet av de dagene diskuterte og konfererte de om situasjonen i Europa. Etter bønn og samtaler konkluderes det med at «de forsto at byggingen av Den europeiske union ikke bare er en økonomisk konstruksjon, men en ny måte å tenke på på vårt kontinent, inkludert alle landene som er kandidater.

De oppdaget en ny dimensjon av nasjonen deres - en europeisk dimensjon." "For oss var det verdifullt" , sier jesuittene. "Vi forsto nok en gang hvordan det vil være helt annerledes å få se selv om vi vil forstå metodene og grunner for å bygge et nytt Europa." (Http://www.catholic.se/jesuit - klikk på relevant.)

Jesuittene innså at
den katolske kirkes lære ikke ville bli spredt like effektivt
hvis de ikke fikk komme inn på skole- og
universitetslivet.  Ignatius de Loyola
la derfor særlig vekt på å etablere
universiteter, hvor de unge kunne få opplæring.
I dag har de rundt 200 egne universiteter,
hvor rundt 3000 jesuitter jobber og hvor
mer enn en halv million får opplæring.
I tillegg legger de vekt på å utføre sitt oppdrag
ved andre universiteter.  På bildet ser vi det
pavelige gregorianske universitet i Roma,
som er et av de mest presise
universitetene i verden.

Jesuittene legger vekt på utdanning

Til slutt skal vi se på en gren av jesuittenes arbeid, som de legger stor vekt på Utdanning. De har vært involvert på denne fronten helt siden foreningens tidlige begynnelse. "St. Ignatius var klar over den store kulturelle innflytelsen til universitetene og valgte å sende jesuittene dit, som et sted hvor de universelt ville oppnå enda mer godt." (D17, 404) Jesuittenes vektlegging av utdanning beskrives som "svært viktig" siden den kan gi "et solid akademisk og religiøst grunnlag i de første årene når en blir dannet" (D18, 418)

Deres innflytelse på dette området kan gi store fordeler for "målet vi håper på" , som de uttrykker det. (D18, 417) «I og gjennom universitetene foregår det viktige debatter som omhandler etikk, fremtidsretningen når det gjelder økonomi og politikk...» (D17, 405) De ønsker nettopp å få sine menn og kvinner inn i det sosiale livet i beslutningsorganene, som er med på å forme samfunnets fremtid: «De trener opp studentene sine som «menn og kvinner for andre som kan ta på seg lederroller i egne samfunn og organisasjoner». (D18, 419)

Vi får vite at "i løpet av de siste tretti årene har jesuitt høyere utdanning gått gjennom en veldig rask utvikling i størrelse, omfang og flere deltakende strukturer i regjeringen." Kanskje spesielt i USA har jesuittuniversiteter fått mye gjennomslag, og mange av de viktige og innflytelsesrike menneskene i det sosiale livet er utdannet her. Bill Clinton er selv utdannet ved et jesuittuniversitet, Georgetown University, og som barn ble han utdannet av nonner.

Likevel er jesuittene redde for at de ikke skal klare å beholde den kontrollen de ønsker over universitetene sine, så de er deres "egne" universiteter i ordets fulle forstand. (D17, 407) I møte med denne utfordringen oppfordres jesuittene til å jobbe hardt for å "beholde og til og med styrke den spesielle karakteren til hver av våre institusjoner..." . (D17, 408).

De legger vekt på å opprettholde og styrke sin «opprinnelige jesuittidentitet og oppdrag i alle universiteter som antar navnet jesuitter, eller et hvilket som helst universitet som opprinnelig opererer under vårt ansvar». (D17, 410) For å kunne beholde sitt særpreg ved utdanningsinstitusjonene, legges det vekt på at de i ledende stillinger må ha fått tilstrekkelig opplæring i «Ignatius' karisma og pedagogikk» . (D18, 417)

Følgende informasjon fra punkt 405 i dekret 17, fra katolske kilder, sier litt om omfanget av jesuittenes utdanningsarbeid: «I dag er det rundt 3000 jesuitter som jobber i nesten 200 av våre egne institusjoner som har med høyere utdanning å gjøre . De har sin innflytelse på mer enn en halv million studenter" .

Men det er ikke bare ved sine egne universiteter jesuittene jobber: "Andre jesuitter utfører dette oppdraget på andre universiteter. Denne apostoliske virksomheten har ikke bare innflytelse på studentenes liv, den gjennomsyrer hele universitetsmiljøet." (D17, 405) "[Jesuitt-]samfunnets utdanningssekretariat bør oppmuntre til slike programmer andre steder - de kan være til stor nytte for målet vi ønsker å oppnå." (D18, 417)

Vi må informere og advare!

Når vi ser hvordan dette systemet tar tak, er det viktig at vi ikke bare sitter med hendene i fanget og lar det gå sin gang. Vi tror ikke vi kan stoppe det, men når vi ser de store farene forbundet med det og hvor snedig planene er utført, er det viktig at det kommer ut avslørende informasjon, som kan hjelpe oss og andre til å se disse tingene i riktig lys. Det er sikkert mange ærlige og oppriktige mennesker som har gått inn i dette og lignende systemer med edle hensikter. Vi må hjelpe dem å forstå farene.

Det er helt åpenbart at «de innvidde» og deres ledere ikke vil. De innrømmer dette åpent: «Vi må være veldig på vakt, slik at de troende ikke blir forvirret av tvilsom lære, av publikasjoner eller taler som klart avviker fra Kirkens lære om tro og moral, eller av enhver holdning som sårer/krenker fellesskapet i ånden." (A1, 6) Derfor misliker de tydeligvis veldig sterkt materiale som avslører taktikken deres.

Men bør vi holde tilbake avslørende materiale av den grunn? Nei, det er ikke ekte kjærlighet til dem som får oss til å gjøre det. Bibelen sier: "Gå ut av hennes mitt folk, så dere ikke skal få del i hennes synder, og at dere ikke skal ta imot noen av hennes plager." (Ap. 18. 4) Bibelen forteller i klare ordelag at de som støtter Skjøgen og hennes løgner vil bli rammet av straffedommene Bibelen nevner.

I stedet for å vedta jesuittenes plan for enhet, ved å gå i dialog med dem, bør vi i kjærlighet hjelpe til å kalle dem ut av det falske systemet de er en del av. Klar og tydelig informasjon må komme ut slik at folk blir stilt til å stemme. «Menneskesønn, jeg har satt deg til en vekter... Du skal høre ord fra min munn, og så skal du advare dem fra meg...» (Esek. 3.17)

La oss stå sammen for å bringe frem dette advarselsbudskapet, godt kombinert med Guds nådige budskap om frelse. Da skal vi være med å vise verden hva de bør vende seg bort fra, og hva de bør vende seg til!


KIRKESAMFUNN FORENER MED ROMA

Mange protestanter har i lang tid forklart det katolske engasjementet i den økumeniske bevegelsen. Nå har den katolske kirke fått et så sterkt grep om denne bevegelsen at de nå legger kortene på bordet. De har ganske bevisst, spesielt siden Det andre Vatikankonsilet, gradvis ført til en holdningsendring til den protestantiske leiren.

Fra da av ble disse kjettere kalt separerte brødre, og det er disse brødrene som har blitt skilt fra den katolske kirken som de mener nå burde vende tilbake til "MODERKIRKEN". De innrømmer derfor nå åpent at jesuittene har en spesiell oppgave å skape dialoger mellom kirkesamfunnene, for gradvis å føre dem tilbake til ROMA.

Økumeniske tilknytninger de siste årene

Strategien begynner å virke – ja, så raskt at man nesten kan miste pusten. En avtale om kirkesamfunn er inngått mellom lutheranere og anglikanere (1996), mellom lutheranere og metodister (1997), mellom lutheranere og de reformerte (1999), mellom den katolske kirke og de lutherske kirker (1999), anglikansk tilnærming i den pavelige spørsmål (1999), fellesskap mellom lutheranere og anglikanere, etc.

Dette er bare noen få milepæler i det økumeniske bildet. Og i dette økumeniske jubileumsåret vil vi se at kirkesamfunnene nærmest smelter for den katolske, økumeniske enhetsinnsatsen.

Trumpkortene: søndag og nattverd

Det skriver Nidaros Domprost, Knut Andersen, i Adresseavisa 21. februar. 2000, at: "Målet med den økumeniske bevegelsen må være å gjøre nattverden felles for alle. Det vil si at alle kan gå til fellesskap med alle. Da blir vi riktignok mange kirkesamfunn, men vi skal være én kirke."

Generalsekretær Milan Opocebsky i World Alliance of Reformed Churches støtter et forslag fra generalsekretær Konrad Raiser i Kirkenes Verdensråd om å opprette et universelt kirkeråd i år 2000. Hensikten er at de store kristne kirkesamfunn kan komme til enighet om problemene som deler dem. I disse anstrengelsene for økumenisk enhet er det helt klart at eukaristien vil bli en av de mest samlende faktorene for å få til en økumenisk enhet mellom kirkesamfunnene. Fra Internett-sidene til Den katolske kirke sier de at: "Året 2000 vil bli et intensivt eukaristisk år."

Som de fleste nå vet, forkynner den katolske kirke at når presten velsigner brødet (eukaristien) under nattverden, blir det bokstavelig talt Jesu legeme. De ofrer eller dreper Jesus igjen hver gang de spiser brødet (eukaristien). Dette er en vederstyggelighet fordi Bibelen sier at Jesus ble ofret en gang for alle og at nattverden skulle være en påminnelse om at Jesus ga sitt liv for oss, for å frelse oss. (1. Kor. 11. 23-26).

I pavens pastorale brev av 31. mai 1998, Dies Domini (Herrens dag), oppfordrer paven den enkelte til å ha katolsk nattverd hver søndag. Her ser vi at paven peker på to faktorer som er svært viktige for at pavedømmet skal oppnå økumenisk enhet, nemlig

1. Søndag som hviledag

2. katolsk nattverd

Begge disse institusjonene er ubibelske. Vi har allerede beskrevet den katolske nattverden som ubibelsk, og alle kan lese sin egen bibel og se at det er den bibelske syvende dag, sabbaten, fra solnedgang fredag ​​til solnedgang lørdag, som vi bør ha som hviledag, og ikke første dag i uken, søndag. (1. Mos. 2.1-3; Luk. 23. 50-56; Matt. 5.17-18; 1. Joh. 5. 2-3). En redegjørelse for dette er gjort i traktaten «FRIHET I FARE» , eller som den tidligere het «Se opp for søndagslovene og dyrets merke» . Alle som tør og ønsker å ta opp dette emnet til diskusjon kan få tilsendt dette materialet og eventuelt annet stoff om emnet dersom det er interesse for det.

Samhold på alle plan

Vi ser at pavedømmet forfører hele verden gjennom sin globale strategi. Vi ser den samme trenden i den katolske europeiske union. Først har de bundet nasjonene sammen på det økonomiske planet, så på det politiske planet, nå også på det militære, og til slutt det de streber etter nå, å binde kirkesamfunnene sammen også på det religiøse planet. Det er nok den siste varen som er den viktigste for den katolske kirke, men den kommer som et trumfkort til slutt.

De andre innleggene har bidratt til å skjule den egentlige hensikten med pavedømmet, derfor sier Bibelen at hele verden ble overrasket over å følge dyret (pavedømmet). Bibelen sier at det bare vil være en rest igjen av Guds folk, de vil ha de helliges tålmodighet, holde Guds bud og ha troen på Jesus (Åp 14.12).

Splitt og hersk

I løpet av dette nyhetsbrevet har vi sett noen av jesuittenes strategier. Mottoet til denne bevegelsen har vært: «Målet rettferdiggjør midlene», og i kjølvannet av dette ser vi del-og-hersk-reglene tatt i bruk. Derfor er den beste og mest effektive måten å ødelegge en kirke på å ødelegge den innenfra, og det er det som skjer i den protestantiske leiren i dag. Når protestantismen er i ferd med å bli ødelagt, erstattes den gradvis av katolske trekk. Ser vi den utviklingen i dag? La oss ta et eksempel:

1. Børre Knutsen (avskjediget prest i Den lutherske kirke) går inn for å innføre den såkalte «nøkkelmakten», hvor presten kan tilgi synder. Dette er katolske trekk og har ingen rot i Kristi lære. Hvis jeg for eksempel har stjålet en parabol fra en person, bør jeg ikke gå til presten for å bekjenne min synd og motta hans tilgivelse. Nei, Bibelen sier at jeg skal gå til personen jeg stjal parabolen fra, og ordne opp med ham.

Jeg vil også presentere saken for Gud, og motta den endelige tilgivelsen der, gjennom Jesus Kristus, når jeg vender meg til ham i ydmykhet, innrømmer min feil, omvender meg og ber om tilgivelse for min synd. (Lukas evangelium, kapittel 17, vers 3-4) Det er Guds Ord vi må bruke for å miste og binde.
Både frimurerne, Børre Knutsen, og den katolske kirke oppfordrer folk til å gå til presten for å skrifte og be presten om tilgivelse. Dette er katolsk og ubibelsk.

2. Børre Knutsen er en stor motstander av fri abort. Vi er også motstandere av fri abort men støtter ikke Knutsens metoder. I de 10 bud står det at man ikke skal drepe, men hvorfor er ikke Børre Knutsen villig til å følge alle de andre 9 budene, slik de er i 2. Mosebok kapittel 20, vers 3-17? Bibelen sier at hvis du bryter et av budene, er det det samme som å bryte dem alle. I 4. bud står det at vi skal holde sabbaten, den syvende dagen, (fra solnedgang fredag ​​til solnedgang lørdag, slik jødene og noen få andre kirkesamfunn gjør), mens Knutsen holder 1. dag i uken, søndag. Det er den katolske kirke som har endret budene slik de står i katekismen.

Dessverre har den lutherske kirke akseptert den katolske budforfalskning i sin katekisme. Der har de fjernet teksten som sier at det er Gud som er lovgiver. Deretter har de gjort seg selv til lovgivere og endret Guds ti bud på flere punkter, inkludert sabbatsbudet. De har laget en falsk. Når Børre Knutsen fremstiller seg selv som en representant for Gud, hvorfor viser han til de forfalskede budene og ikke til de ti bud? Og hvorfor krever han ett bud og bryter et annet?

Den katolske kirke er også på papiret motstander av fri abort, og her møtes pater Pollestad fra den katolske kirke og Børre Knutsen. Selv om det er en bibelsk rett å være imot fri abort, ser det ut til at Børre Knutsen gjennom sin abortmotstand trekker mange konservative kristne inn i en ny katoliseringsprosess i Norge.

3. Børre Knutsen bruker katolske symboler. Man signaliserer gjennom symboler, og viser hvilken forbindelse man har. På hans nye bispekåpe er det blant annet Maria og Jesus-symbolet, som er et typisk katolsk symbol. På toppen av hyrdestaven hans er solsymbolet, med inskripsjonen IHS på den ene siden. Det samme symbolet finnes på den såkalte nattverdsbrødet, en rund kjeks som katolikker bruker i nattverden.

Noen mener at bokstavene står for Jesus Hominum Salvator (Jesus menneskehetens frelser), men det som er kjent er at de ble brukt som forkortelser for de egyptiske solgudene Isis, Horus og Seb. Den runde kjeksen er et symbol på Baal og solen. Det er en kopi av den runde solkaken som er blitt til Baals kjøtt i Babylons religion. Solgudene krevde et rundt solsymbol. (Se boken "The Two Babylons, av Alexander Hislop, s. 164).

På den andre siden av gjeterstaven til Børre Knutsen står det altseende øyet. Dette symbolet er kanskje det mest omdiskuterte. Knudsen mener øyet på toppen «minner oss om tilsynsmyndigheten, at man skal være et slags øye for Gud» (Dagen 9. april 1997). Det man vet er at dette symbolet ofte brukes sammen med okkulte symboler, f.eks i en pyramide, hvor det altseende øyet er plassert på toppen av pyramiden. Det er uheldig å bruke et symbol som også brukes i okkulte og katolske sammenhenger.

Man lager ikke symbolmønstre tilfeldig. Symboler betyr noe spesielt. Alle disse tre symbolene som Børre Knutsen har på bispekappen og i hyrdestaven er katolske symboler.

4. Under signeringsseremonien i Kautokeino 6. april 1997 la vi også merke til at Peter Bayerhaus kom og plasserte den apostoliske arvefølgen på Børre Knutsens hode. Den apostoliske arvefølgen er en av hovedpilarene i den katolske kirke. De mener at Peter var den første paven, og da bør hans etterfølgere motta denne anerkjennelsen når de blir installert på kontoret deres.

Det er frafall og liberalisering i Den norske kirke. Børre Knutsen & Co ønsker et nytt kurs i Den norske kirke. Tiden vil vise om Knutsen bevisst prøver å bringe Statskirken tilbake til Moderkirken, men det ser ut til at det går i feil retning – en katolsk retning.

Det er slike og lignende trekk vi må være oppmerksomme på fordi det i dag foregår en smug katolisering på mange plan, også her i Norge.

"Moderkirken"

Alle kjennetegnene til Skjøgen i Bibelen passer til den katolske kirke. Den katolske kirke kaller seg også MODERKIRKEN. Bibelen kaller det skjøgenes mor. (Åp. 17.5). Skjøgedötrene er kirkesamfunnene som danner allianser med Skjøgen og følger Skjøgens ubibelske lære og tradisjoner. Skjøgene kan også drive åndelig utroskap med hverandre gjennom ubibelske felles kirkelige beslutninger. Vi gjentar Bibelens klare budskap i denne forbindelse: «Gå ut av hennes (SKOGEN) mitt folk, så dere ikke får del i hennes synder, og for at dere ikke skal motta noen av hennes plager». (Åp. 18.4).

Litt tidligere i Åpenbaringsboken skriver Johannes, inspirert av Den Hellige Ånd, at "dragen" (et bilde av Satan), "dyret" (alle Bibelens kjennetegn på "dyret" passer til den pavelige makt, derfor Luther sa: Paven bærer Antikrists egenskaper), og "den falske profeten" (frafallende protestantisme) vil komme sammen i endetiden. Bibelen sier at djevelåndene står bak denne alliansen (Åp. 16. 13-14). Vi begynner å se denne alliansen i praksis i dag, ikke minst gjennom felleserklæringen mellom de lutherske kirker og den katolske kirke.De lutherske kirker har virkelig blitt skjøger. Det er trist, men det er et faktum.

Vi kjenner ikke alltid motivene

Vi ønsker å gjøre det helt klart at formålet med denne informasjonen ikke er å baktale og dømme menneskene som er engasjert i det økumeniske arbeidet. Alle må ta sitt valg også i denne saken. Men vi har forsøkt å avklare hvilke krefter som står bak de økumeniske dialogene, hva et slikt arbeid på kirkenivå fører til, og hvilke konsekvenser det å delta i dette vil få – fra et bibelsk ståsted.

Vi er alle mottakelige for å bli forført, men når vi ser saken som en helhet fra et bibelsk perspektiv, vil vi i bønn til Gud forstå hvilken konklusjon vi bør ta. Må den enkelte være lydhør overfor veiledningen i Guds Ord. Da vil vi bli ført inn på veien som fører til evig liv – og ikke la oss lure og gå på villspor.

Det er ingen tvil om at personer som er engasjert i dette økumeniske arbeidet har visse katolske intensjoner, men vi tror at det også finnes ærlige og oppriktige personer fra begge leire som har edle motiver for å delta i dette økumeniske arbeidet. De (vi) ser ikke alltid kreftene som jobber i det skjulte, bak kulissene. Vi håper derfor at de som leser dette nyhetsbrevet kan se sammenhengen i et bibelsk lys, bryte fri fra de økumeniske båndene og fullt ut forkynne Bibelens klare sannheter.

Når Bibelen gir oss klare instruksjoner om å gå ut av Babylon (pavelig makt og frafalne protestantisme), så er det dumt av prester å trosse denne advarselen og gå inn i Babylon, gjennom dette økumeniske arbeidet. For det første var disse prestene et dårlig eksempel for folket, og de utsetter seg selv for bedrag.

Åpne samtaler med enkeltpersoner

Vi er ikke imot å snakke med mennesker med ulik tro. Tvert imot. Vi oppfordres til å være åpne for alle og bruke anledninger til å lede mennesker til Kristus gjennom åpne samtaler med enkeltpersoner og med et rett budskap om frelse, men ikke til å blande oss med de organiserte kirkesamfunnene som har gitt etter for frafallet. Flere protestantiske statsråder tror kanskje de kan vinne katolikker og liberale protestanter til budskapet deres, men historien viser at blanding med feil lett fører til:

1. At man selv litt etter litt vil gi slipp på sin klare bibelske forkynnelse – ikke minst budskapet om å gå ut fra Babylon.

2. Bli litt etter litt som de du bor sammen med.

Må den enkelte som har overlatt sine liv i Guds hånd, be om øyensalve og hjelp fra Gud til å se den økumeniske bevegelsens list og forførelse, og ta avstand fra denne bevegelsen. Måtte alle – med Guds hjelp – rive seg løs fra det økumeniske treet, og være komplette grener av Kristi tre. (Johannes 15. 3-4)

Guds barn er kalt til å være annerledes enn katolisismen og frafallen protestantisme. De er kalt til å forkynne et budskap om frelse og et advarselsbudskap som presentert i det 14. kapittelet i Åpenbaringsboken vers 6-12. Det neste nyhetsbrevet vil blant annet dreie seg om det budskapet.

Enhet i Kristus

La oss satse på Jesus Kristus som vår autoritet, og ikke på de store kirkemøtene. De arbeider for økumenisk enhet, som er langt fra enhet i Kristus. Økumenikk er samarbeid og enhet til tross for ulike bibelske posisjoner som fører til feil retning, mens enhet i Kristus gir frihet og evig liv. (2. Kor. 3.17 og Joh. 17.3)

Vi ser Bibelens endetidsprofetier bli oppfylt rett foran øynene våre. I denne situasjonen blir vi oppfordret til å forberede oss på Jesu snarlige gjenkomst. Vi må bli kjent med Jesus, og – med Guds hjelp – komme i harmoni med Guds vilje. (Apostlenes gjerninger 5,32 og Heb. 5,9).