9 min read

Hva er QAnon konspirasjonsteori?

AV VIL RAHN, DAN PATTERSON, MARS 29, 2021 / 3:36 PM

Det som startet som en utkant bevegelse blant tidligere President Trump ' s støttespillere, begrenset til shadier hjørner av internett, har tatt en vanlig tur. Den QAnon konspirasjonsteori startet på 4chan, den elektroniske oppslagstavle kjent for å lage og spre idéer, deretter overført og spredt på større sosiale medier. Facebook har iverksatt tiltak mot QAnon grupper og sider, mens Twitter fjernet flere tusen QAnon-tilkoblede kontoer i 2020, og enda mer i 2021.

Den FBI har advart om at fringe konspirasjonsteorier som QAnon utgjøre en økende innenlandsk terrorisme som trussel.

Hva er QAnon konspirasjonsteori? Hva gjør dens tilhengere mener? Disse spørsmålene har blitt mer vanskelig å svare på som bevegelsen har vokst siden starten i 2017.

Historien om Q

QAnon påstår at Amerika er drevet av en gruppe av pedofile og Satan-tilbedere som kjører en global barn kjønn-smugling av drift og at tidligere President Trump er den eneste personen som kan stoppe dem. Informasjonen som angivelig kommer fra en høytstående embetsmann som innlegg kryptiske ledetråder på 4chan og enda mer uhemmet nettstedet 8chan under navnet "Q."

Det er den sentrale hovedpunkt av teorien. Resten er åpne for en viss grad av tolkning, noe som er nødvendig fordi Q s innlegg har en tendens til å lese som gåter. Men YouTube-videoer laget av QAnon troende å fylle i hullene, og lage en historie som er mer eller mindre forståelig.

QAnon eksisterer som en slags parallell historie, der en "deep state" tok over for flere tiår siden. En altomfattende teori av verden, ser det ut til å binde sammen og forklare alt fra "Pizzagate" til ISIS til utbredelsen av masse skyteepisoder og mordet på JFK.

Det hevder den militære, angivelig ivrig etter å se den dype staten styrtet, rekruttert Donald Trump til å kjøre for president. Men den dype staten som kontrollerer media, prøvde raskt å smøre ham gjennom "falske nyheter" og ubegrunnede påstander om samarbeid med Russland. Det går på å insistere på at til tross for den dype staten er beste arbeid, men Mr. Trump er å vinne, og at Q er å slippe sanksjonert lekkasjer av det offentlige for å galvanize dem i forkant av "Stormen", som er det øyeblikket da den dype staten ledere blir arrestert og sendt til Guantanamo Bay. QAnon troende har kalt denne prosessen "Den Store Oppvåkningen".

Skriv inn "stormen"

Stormen, og tar sitt navn fra daværende President Trump gåtefulle kommentar fra oktober 2018 om "stille før stormen." Q begynte å poste snart etter, og sa at stormen Mr. Trump det refereres til er en kommende serie av massearrestasjoner som ville ende i den dype staten for alltid.

I QAnon lore, President Trump var i all hemmelighet jobber med spesiell advokat Robert Mueller til å bringe den dype staten ned, og storm er en slags dommedag der gjerningsmennene blir straffet og de trofaste blir innløst. Q-har gjentatte ganger foreslått at stormen skulle treffe i svært nær fremtid, og har selv sagt visse mennesker ville bli arrestert på visse datoer.

Når slike dager kommer og går, uten noen arrestasjoner, Q sier at de trengte for å bli utsatt for en eller annen grunn, men at Mr. Trump har fortsatt situasjonen godt i hånden.

Bakere og brødsmuler

Q s innlegg tendens til å enten være uklar eller helt uforståelig, men QAnon troende har blitt mer enn glad for å prøve og tyde dem. På ett punkt i 2019, for eksempel, Q postet et bilde av en ikke navngitt island chain. Ivrig etter å guddommelige begrunnelsen bak innlegget, QAnon tilhengere forsøkte å "bevise" at bildet må ha blitt tatt på Air Force One, og dermed at Q var på reise med presidenten.

Q innlegg er kjent for trofast som "brødsmuler." Folk som så prøv å finne ut hva de mener er kalt "bakers." I henhold til The Daily Beast er Sommer, QAnon troende også bruke mye tid på å prøve å finne ut hvem i regjeringen er en "white hat" Trump supporter og som er en "black hat" i samband med den dype staten. Deres samlingspunkt rop "hvor vi går, kan vi gå alle," en linje fra 1996 Jeff Bridges seiling eventyr "White Squall", at de misattribute til President Kennedy.

Uttrykket er ofte forkortet til "WWG1WGA," som Roseanne Barr — en av flere kjendis QAnon støttespillere — twitret i juni 2018. Tidligere Red Sox mugge og nåværende høyre-fløyen radio host Curt Schilling har også fremmet QAnon online.

Q identitet

Navnet refererer til Q-nivå klaring på Energi-Avdeling. Men hvem som er bak innleggene er noen som kan gjette. I henhold til Sommer, den QAnon trofaste noen ganger peker til tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og Hvite Hus aide Dan Scavino som muligheter. Andre mener det er Mr. Trump selv. En annen teori er at John F. Kennedy Jr. forfalsket hans død, og nå innlegg på 8chan som QAnon.

November 3, valgdag, 8chan (nå 8kun) administrator Ron Watkins trakk seg fra den rollen. Q gjorde ikke legge ut for neste uke, vekker mistanker om en mulig sammenheng.

QAnon på sosiale medier

QAnon spre seg fra sin pannelugg begynnelse på 4chan og 8chan til større sosiale medieplattformer som Facebook, Twitter, og YouTube. Disse plattformene har møtt økende press for å slå ned på disse kontoene og grupper, men har funnet det vanskelig å gjøre det.

"QAnon er ikke en organisasjon som du kan bare avbryte eller fjerne, sier CBS News teknologi reporter Dan Patterson.

"For en lang tid de gjorde lite" til moderat QAnon aktivitet, sier Patterson. Bare å starte i sommer og høst i 2020 har større plattformer — Facebook, Twitter, og YouTube — tatt sterkere handling, fjerne grupper og utestenge kontoer.

Likevel, Patterson sier, disse plattformene gir lite informasjon utover antall kontoer som er berørt. "Disse organisasjonene er sterkt drevet av algoritmer, og disse algoritmene virkelig favør engasjement, som QAnon er veldig god til å gjøre."

Utviklingen av QAnon

Som QAnon bevegelse overført til mer mainstream sosiale medier, er det utviklet nye konspirasjonsteorier som har hjulpet subsume flere tilhengere.

Mange QAnon støttespillere mener at President Kennedy ble satt til å avsløre eksistensen av hemmelige regjering da han ble myrdet. De mener også President Reagan ble skutt på den dype staten ordre, og at alle presidenter siden han forlot kontoret — med unntak av President Trump — har vært i en dyp avslappet tilstand agenter.

QAnon troende har også festet seg på andre konspirasjoner, som for eksempel 9/11 "truther" - bevegelsen og anti-Semittiske krav om eierskap av verdens banker. Ulike QAnon tilhengere identifisere seg med ulike konspirasjoner, selv om de alle låsen på den sentrale konspirasjon av barn sexhandel ringer begått av medlemmene av det Demokratiske partiet.

Tilhengere også i gang iscenesettelse "Redd Barna Våre" demonstrasjoner, som tiltrakk mer oppmerksomhet og potensielle støtte. Ifølge Associated Press, the trend #SaveTheChildren ble nevnt mer enn 800 000 ganger på Twitter i August 2020. Konsernet organisert en rekke "redd Barna" rally i forkant av 2020 valg.

"Det virker som de har kapret "Redde Våre Barn' bevegelse, ved å infiltrere den og setter sitt spinn på det," sier Daryl Johnson, som tidligere har forsket på høyreekstrem terrorisme for den Department of Homeland Security. "Tenk om barn og hvor sårbare de er. Problemet virkelig slepebåter i hjertene til noen. Men de er knytte det til sine konspirasjonsteorier, som er gal og veldig farlig."

Ifølge professor i statsvitenskap Joe Uscinski, som studier konspirasjonsteorier, "troen i seg selv er nesten som en oppfordring til vold. Jeg mener, det er ikke noe verre kan du si om din politiske konkurrenter enn at de er satanisk sex smuglere som forgriper seg på og spise barn."

"Det har en rekke egenskaper som gjør den mer som en kult," Uscinski sa.

QAnon støttespillere brukt lignende trender i Peloton samfunn, Instagram kommentarer, og med yoga og velvære grupper.

Dapper Gander, et nettsted som spor QAnon og andre konspirasjoner, skriver at sanitized trender som "redd Barna" er et rekrutterings-taktikk utformet for å hekte og konvertere mainstream publikum — en "salg trakt" for å trekke folk.

Fredrick Brennan, grunnlegger av 8chan som split fra området, og ble en fremtredende kritiker av QAnon, forventer at konspirasjonen vil fortsette å utvikle seg ved hjelp av lignende taktikk.

"Disse [QAnon] påvirkere er ekstremt conniving folk, og de vil være i stand til å komme opp med nye fortellinger som holder et stort antall mennesker fokusert," sa han.

QAnon i Kongressen

Minst 19 House Republikanske kandidater som støtte eller har hevet QAnon bevegelsen var på November stemmeseddelen, i henhold til sporing av Media Matters. To QAnon støttespillere ble valgt til Usa Representantenes Hus:

Det er ingen QAnon?

QAnon påvirkere nylig begynt å bruke uttrykket "Det er ingen QAnon," insisterte på at konspirasjonen ble oppfunnet av media.

Trenden begynte på oktober 17, 2020 når den beryktede bruker "Q" oppdatert diskusjonsforumet 8kun med et innlegg som leser:

"Det er 'Q' 1
Det er " Anons.' 2
Det er ingen QANON.' 3
Media merking som "QANON' er en metode [bevisst] for å kombinere [attach] 'Q' for å kommentarer _theories _suggestions _statements [og HANDLINGER] laget av 2.: er ganske selvforklarende."

Den ploy er et forsøk på å gaslight publikum til å tro at QAnon ble oppfunnet av media, og at dens tilhengere er ikke-voldelig fredelig blues, forfatter og konspirasjon ekspert Mike Rothschild forklart.

"Sanne troende er skrive sin historie, late 'QAnon' er et begrep som består av media til å smøre søkende og forskere," Rothschild sa. "I virkeligheten, Q-troende var å bruke begrepet siden dagene etter den første Q-dråper. Q brukt det i en rekke innlegg, og det er all over deres varer og ikonografi. Å late som de aldri brukt det er en form for gaslighting. Ikke bare av oss, men av seg selv."

Nesten umiddelbart etter 8kun post, QAnon påvirkere ekko uttrykket på sosiale medier. Selv om Twitter utestengt nesten 150,00 kontoer forbundet med det konspirasjon i Mars 2021, flere kontoer fortsette å tvitre "Det er ingen QAnon" ordrett.

QAnon, vold, og den 6. januar Capitol riot

Da Jakob Chansley, den såkalte "QAnon sjaman," plantet et spyd-tipped flag i USA Capitol under 6. januar opprøret hans hensikt var å "fange og drepe" folkevalgte, ifølge AMERIKANSKE påtalemyndigheter. I et intervju med 60 Minutter+, Chansley nektet det, sier hans handlinger "var ikke et angrep på dette landet."

Den FBI har arrestert godt over 300 personer så langt i forbindelse med opprøret, dusinvis av dem tilhørte QAnon konspirasjon gruppe.

Riot utsatt voldelige natur QAnon. Fermentert av desinformasjon på obskure oppslagstavler og forsterket av sosiale medier, noen QAnon tilhengere var knyttet til vold hendelser og hadde vært propaganderte for en militær overtakelse av den AMERIKANSKE regjeringen for årene før opprøret.

Potensialet for faren var tydelig i "Pizzagate," en anti-Hillary Clinton konspirasjon som predated og delvis inspirert QAnon. Det feilaktig hevdet et misbruk av barn ring drives av (ikke-eksisterende) kjelleren i Washington, D.C. restaurant, og en mann som dukket opp og skjøt en assault rifle ble dømt til 4 år i fengsel i 2017. I 2018 en QAnon medlem bevæpnet med en rekke militær-stil våpen parkert en pansret bil på Hoover Dam. I begynnelsen av 2020 en QAnon troende bevæpnet med over et dusin kniver kjørte til New York i et forsøk på å "ta ut" Joe Biden og Hillary Clinton.

QAnon medlemmer har gjentatte ganger truet med å dox, skade eller drepe journalister som dekker konspirasjon.

"Konsernets sanne troende vil ha oss til å tro at de er fredelige patrioter som elsker demokrati, men dette er latterlig. De bruker dette språket for å myke opp sitt offentlige image," sa Rothschild. "Vold er iboende til QAnon tro struktur, som har autoritært styre av Donald Trump håndheves av de militære som vil senere arrestere og henrette sine politiske fiender.

QAnon omkomne

Når "Q" spådommer uteble — Donald Trump ble ikke tatt i ed for en ny periode, og det var ingen massearrestasjoner av Satan-tilbe barnet misbrukere i en hendelse som kalles "The Storm" — sanne troende var lamslått.

Noen av de troende overført til private Facebook-grupper, alternative sosiale nettverk som Parler, og meldinger-appene som Telegram. Mange ble knust. Fallout inspirert en Reddit støtte-gruppe som heter "QAnon Tap" der tidligere QAnon troende og familiemedlemmer delte historier og råd for de som ønsker å forlate konspirasjon.

Tidligere QAnon troende sier følgende konspirasjonen "var absolutt en knockout"

En kvinne, som valgte ikke å dele hennes navn offentlig, fordi hun frykter represalier fra gruppen, fortalte CBS News at hennes familie var uopprettelig skadet da hennes datter, en QAnon supporter, avskåret kommunikasjon med familiemedlemmer som ikke stemme for Donald Trump.

"Min [barnebarn] kalte meg, hun er alle 5, og spurte hva mamma hater meg, og hvorfor de ikke kan snakke med meg lenger," sa hun i en e-post. "Før jeg kunne svare, min datter fant henne med telefonen, og ropte til henne at jeg er en dårlig og farlig person, og at hun trengte for å beskytte dem fra meg. Deretter g'daughter skrek over telefonen at hun elsker sin mamma og pappa, og hater meg. Da telefonen gikk død."


COPYRIGHTS

Copy & Paste lenken øverst for Yandex oversettelse til Norsk.

WHO and WHAT is behind it all ? : >

The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehaviour acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.