6 min read

SKADER KRYPTO MINERINGEN MILJØET?

Med Anti Danilevski - 14 Okt 2020 - Grunnlegger og DIREKTØR på Kick Økosystemet. Crowdfunding & Blockchain evangelist siden 2009

ER CRYPTO MINING Å SKADE MILJØET?

Gruvedrift prosessen er avgjørende for å blockchain nettverk som Bitcoin, som de validere innkommende transaksjoner før du lagrer dem for alltid. Dette, selvfølgelig, er gjort av gruvearbeiderne, som gir sin datakraft for å finne komplekse, 64 tegn heksadesimale tall for å sikre at hver blokk er unik.

Imidlertid, dette "Proof-of-Work" validering av metoden tar store mengder datakraft, som koster miner en heftig avgift og kanskje tar en stor miljøbelastning.

Ifølge New Scientist, Bitcoin gruvearbeidere over hele verden sette ut i nesten samme mengde karbon-utslipp som hele landet Estland, med Kinesisk gruvearbeidere som bidrar mest på 47%. Og Cambridge Bitcoin Elektrisitet Energiforbruk Indeks (CBECI) oppdaget at Bitcoin er strømforbruket var høyere enn i Sveits, som i dette juli.

Disse funnene bevise utover enhver tvil at Bitcoin mining, like viktig som det er til det indre arbeidet i nettverket, har en betydelig innvirkning på miljøet. Men hvor alvorlig er det egentlig?

Som nå, gruvedrift er gjort ved å utnytte kraften av en GPU som et Nvidia-grafikkort og utnytte den til sin maksimale grensene. Dette inkluderer overklokking enheten og skyve temperaturer på måter som det ikke var designet for, fører til høye feilrater og hyppige utskiftninger.

Dette trekker i store mengder strøm, både for kort og fasiliteter som trengs for å kule og elektriske dem, noe som fører til at store mengder karbon-utslipp.

Siden Bitcoin brøt seg inn i mainstream i 2017, det har vært mange studier og diskusjoner rundt hvorvidt elektrisitet trekk fra gruvedrift er store nok til å bidra til klima og andre miljømessige farer. På den tiden, en studie selv spådd at Bitcoin ville ut energi lik som for hele verden kommer 2020. Og husk, det er fortsatt tonnevis av andre Proof-of-Work cryptocurrencies som ikke selv å være priset inn i her.

Nesten tre år senere, vi har lært mye mer om Bitcoin og mens utslipp er ikke noe vi kan ignorere, viser det seg at mange av disse tidligere krav var litt fet. Bitcoin vil ikke være det som gjør Jorden inn i en frossen ødemark.

Men, det kan være noe som skaper nok innflytelse til å presse forbi 2 °C utslippsgrenser som er avtalt med land i Paris-Avtalen.

En studie utført via Nature.com merk at hvis Bitcoin var å "følg pris for vedtakelsen av andre som er bredt adoptert teknologier, [det] kan alene produsere nok CO2-utslipp for å presse oppvarming over 2 °C i løpet av mindre enn tre tiår."

Men, dette er et worst case scenario, og selvfølgelig løsninger er i utvikling hver eneste dag.

Bør Bitcoin mining fortsette å vokse, regjeringer vil trolig gjennomføre noen form for regulering for å hindre overstiger disse prisene, som Kina har vært vurderer å gjøre for noen tid nå. Disse kan komme i form av å begrense hva slags maskinvare brukes til min, og legg bøter til bedrifter og husholdninger som overstiger en viss terskel av strømforbruket.

Men Kina er også kjent for sine billigere strøm priser. Å begrense gruvedrift her ville kuttet av mange som ville enten må flytte eller endre bransjer.

Deretter, som Bitcoin er prisen øker, vi kommer sannsynligvis til å se en av to ting skje:

1. Vi kommer til å se gruvearbeidere sette enda mer innsats i bergverksdrift og tjene sine respektive belønninger, øke sin kraftproduksjon og bidra mer til utslipp priser.

2. Den økte mining problemer vil sette av disse samme gruvearbeidere. Mindre folk vil bidra til nettverket, for å redusere utslipp priser satt ut av Bitcoin mining.

Imidlertid, etter hvert som teknologien går fremover, vi kommer sannsynligvis til å se mer effektive måter gruvedrift som godt. Husk at de høye priser som er nevnt ovenfor? Det viser seg at mye av denne makten er generert via fornybar energi som kan konkurrere med vannkraft. Bitcoin er samfunnet kan også stemme i mer energieffektive validering av metoder, som inkluderer flere transaksjoner per kvartal, for å oppnå den samme effekten.

Det som allerede eksisterer, er noe som kalles en Application Specific Integrated Circuit (ASIC) - i hovedsak et grafikkort som er utformet spesielt for gruvedrift. Ikke bare er disse kortene raskere enn en tradisjonell GPU når det kommer til gruvedrift, men de er også mye mer energieffektive. Noen hevder at ASICs er den eneste måten å lønnsomt mine Bitcoin på alle i dag.

Det er også det faktum at, mens vi vet at Bitcoin mining er ikke så miljøskadelige som en gang trodde vi ikke har all informasjon tilgjengelig. En Camilo Mora fra University, Hawaii, usa, som til tross for å vite mengden av disse utslippene, det er ingen som sier, der det er alle kommer fra på grunn av desentralisering.

Hvis det er noe, vi var i stand til å finne alle de forskjellige steder hvor gruvedrift gårder og andre områder tungt inn i gruvedrift er, kan vi undersøke hva slags maskinvare bruker de og potensielt forbedre prosessen enda mer.

Mens de fleste av denne talen har vært rundt Bitcoin, andre cryptocurrencies bidra til problemet. Ethereum, den andre cryptocurrency i form av market cap, er et annet Bevis-for-Arbeid - prosjekt som har tusenvis av gruvearbeidere.

Imidlertid, i en eventuell oppdatering, Ethereum samfunnet er ute etter å få en overgang til en mye sunnere konsensus system: Proof-of-Innsats.

Proof-of-Innsats eliminerer behovet for gruvedrift helt. I stedet for gruvearbeidere, det baserer seg på en prosess som kalles "utsetting". Stakers er de som holder fast beløp for en eiendel i sine respektive lommebok. Jo mer de holder, jo mer "innsats" de har i nettverket.

Stakers med det høyeste beløp holdes valgt å smi en blokk, som de er pålitelige nok til å gjøre det. Selvfølgelig, de er belønnet for dette arbeidet akkurat som en gruvearbeider ville være.

Som du kanskje har konkludert med, dette er mye bedre for miljøet med tanke på at det ikke er behov for hash-makt eller ASICs å løse komplekse algoritmer. Alt som er nødvendig er en valuta og en lommebok. Proof-of-Innsats har også den fordelen at det lar hvem som helst å delta i nettverk, heller enn bare de med de mest Gpu-er.

Er Proof-of-Stav en perfekt konsensus algoritme? Nei.

Brukere med mer innsats åpenbart har mer makt, og at det er mulig å få ut av hånden. Også, Proof-of-Innsats deltakelse krever en alltid-på-tilkobling, som ikke alle har. Men, det er mye bedre enn Proof-of-Arbeid når det gjelder utslipp og elektrisitet bruk.

Gruvedrift og dens miljøspørsmål er definitivt en sak av økende smerter når det kommer til Bitcoin og andre Proof-of-Work cryptocurrencies. Mens det ikke var så mye av et problem tilbake når eiendelen var ukjent, gruvedrift har sikkert vokst til noe som trenger en utbredt løsning.

Bare spør alle Proof-of-Work blockchain prosjekter for å konvertere til Proof-of-Staven kan være urealistisk. I stedet ser det ut til at løsningen må komme fra hvordan disse gruvearbeiderne utnytte elektrisitet, det være seg gjennom cleaner elektrisitet metoder, mer effektiv Gpu, eller en annen vei.


OPPHAVSRETT

Hvem og HVA SOM er bak det hele ? : >

BESØK PAPERTURN ARKIVET

Den nederste linjen er for folk å få tilbake sine opprinnelige moralske prinsipper, som har med vilje blitt vannet ut i løpet av de siste generasjoner av våre trykk, TV og andre medier som eies av Illuminati/Bilderberger-Gruppen, ødelegge vår moral ved å gjøre misbehaviour akseptabelt i vårt samfunn. Bare på denne måten skal vi erobre dette møtende bølge av onde.

Kommentarer:

Administrator

HUMAN-SYNTESE.

Alle artikler som finnes i Human-Syntese er fritt tilgjengelig, og som samles inn fra Internett. Tolkningen av innholdet er overlatt til leserne og representerer ikke nødvendigvis synspunktene til Administrator. Disclaimer: innholdet i denne artikkelen er av ansvaret til forfatteren(e). Human-Syntese vil ikke være ansvarlig for eventuelle feil eller feil uttalelse i denne artikkelen. Human-Syntese gir med dette tillatelse til å kryss-post opprinnelige Human-Syntese artikler på sosiale nettsteder så lenge tekst og tittel er ikke endret.

Kilde-og forfatterens opphavsrett må være vist. For publisering av Human-Syntese artikler i trykt skrift eller i andre former, inkludert kommersielle nettsteder. Human-Syntese inneholder opphavsrettsbeskyttet materiale med bruk av noe som ikke alltid har vært spesielt godkjent av eieren av opphavsretten. Vi gjør slikt materiale tilgjengelig for våre lesere under bestemmelsene for "rimelig bruk" i et forsøk på å fremme en bedre forståelse av politiske, økonomiske og sosiale problemer. Materialet på dette nettstedet er distribuert uten resultat til de som har gitt uttrykk for at en tidligere interesse i å få det til forsknings-og undervisningsformål. Hvis du ønsker å bruke opphavsrettslig beskyttet materiale til andre formål enn "rimelig bruk" må du be om tillatelse fra innehaveren av opphavsretten.