4 min read

Hvor mye kraft det tar å lage en Bitcoin

Et nærbilde av en bitcoin
•••

AV DANNY BRADBURY ANMELDT AV KHADIJA KHARTIT

Oppdatert 22. april 2020

Bitcoin kan være en nyttig måte å sende og motta penger på, men kryptovaluta opprettes ikke gratis. Fellesskapet av databaserte gruvearbeidere som lager bitcoins bruker store mengder elektrisk kraft i prosessen. Den strømtunge prosessen har ført til at noen eksperter antyder at bitcoin ikke er et miljøvennlig arbeid.

Så hvor mye strøm tar en bitcoin å produsere? Skriftlig vitnesbyrd presentert for det amerikanske senatskomiteen for energi og naturressurser i august 2018 hevder at bitcoin-gruvedrift står for omtrent 1% av verdens energiforbruk.

Bitcoins utvinnes (skaper) av mennesker over hele verden som prøver og løser det samme matematiske puslespillet ved hjelp av datamaskiner. Omtrent hvert 10. minutt løser noen et puslespill og belønnes med noen bitcoins. Deretter genereres et nytt puslespill, og hele prosessen starter på nytt.

Drevet av folket

Etter hvert som flere lærer om bitcoin og gruvedrift - og når bitcoin-prisen stiger, bruker flere av dem datamaskinene sine til å bryte bitcoins. Etter hvert som flere blir med i nettverket og prøver å løse disse matteoppgavene, kan du forvente at hvert puslespill blir løst før, men bitcoin er ikke designet på den måten.

Den programvare som miner Bitcoin er utformet slik at det alltid vil ta 10 minutter for alle på nettverket for å løse gåten. Det gjør det ved å skalere vanskeligheten med puslespillet, avhengig av hvor mange som prøver å løse det.

Uansett hvor mange som aktivt bryter, tar det alltid 10 minutter å løse et puslespill.

Med andre ord, selv om tiden det tar å produsere en bitcoin ikke varierer, gjør beregningskraften som brukes til å produsere den. Etter hvert som flere blir med i bitcoin-nettverket og prøver å bryte bitcoins, blir oppgavene vanskeligere, og mer datakraft og strøm brukes til hver produserte bitcoin.

Beregning av kostnad

For å forstå hvordan du beregner den elektriske energien som brukes til å drive bitcoin-nettverket, må du forstå hvordan bitcoin-opprettelsen fungerer. En måte å se på det, når det gjelder mengden strøm som brukes, er å beregne hvor mange summer som blir ført hvert sekund for å løse bitcoins matematiske oppgaver, og deretter finne ut hvor mye elektrisk energi det tar å gjøre hver sum.

Disse individuelle summene kalles hashes, og det er et stort antall av dem - så mange, faktisk at du må tenke på dem i form av millioner av hashes (kjent som megahash) eller milliarder hashes (gigahashes) for å gi mening av dem. Tidlig i 2020 var datamaskinene på bitcoin-nettverket nærmere 120 eksamenter per sekund

Én terahash er en billion hashes per sekund, en petahash er en quadrillion hashes per sekund, og en exahash er en quintillion hashes per sekund (en etterfulgt av 18 nuller).

Det er mange forskjellige bitcoin-gruvedatamaskiner der ute, men mange selskaper har fokusert på Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) gruvedatamaskiner, som bruker mindre energi til å gjennomføre beregningene. Gruveselskaper som driver mange ASIC-gruvearbeidere som bedrifter hevder å bruke bare en watt kraft for hvert gigahash per sekund av databehandling som utføres når de gruver etter bitcoins.

Hvis denne informasjonen er riktig, bruker bitcoin-nettverket i 2020 120 gigawatt (GW) per sekund. Dette konverterer til omtrent 63 terwatt-timer (TWh) per år.

Én Gighash per sekund = Ett watt

Én Terahash per sekund = Én kilowatt

Én Petahash per sekund = Én Megawatt

Én Exahash per sekund = Én Gigawatt

Denne svimlende mengden kraft tilsvarer 156 millioner hester (1,3 millioner hester per GW) eller 49440 vindturbiner (412 turbiner per GW) som genererer kraft ved topp produksjon per sekund.2

Uansett antall gruvearbeidere tar det fortsatt 10 minutter å bryte en Bitcoin. På 600 sekunder (10 minutter), alt annet likt, vil det ta 72 000 GW (eller 72 Terawatts) kraft å utvinne en Bitcoin ved hjelp av gjennomsnittlig strømforbruk gitt av ASIC gruvearbeidere.

Én watt per gigahash per sekund er ganske effektivt, så det er sannsynlig at dette er et forsiktig estimat siden et stort antall boliggruvearbeidere bruker mer strøm. Medieutsalg og bloggere har produsert forskjellige estimater av den elektriske energien som brukes i bitcoin mining, så nøyaktigheten av rapportert strømbruk er i beste fall sketchy.

Bitcoin Mining Costs varierer etter region

For å utføre en kostnadsberegning for å forstå hvor mye strøm det tar å lage en bitcoin, må du først vite strømkostnadene hvor du bor og hvor mye strøm du vil forbruke. Mer effektivt gruveutstyr betyr mindre strømforbruk, og mindre strømforbruk betyr lavere strømregninger. Jo lavere prisen på elektrisitet, desto mindre kostnad er det for gruvearbeidere - og dermed øker verdien av Bitcoin til gruvearbeidere i billigere områder (etter å ha regnskapsført alle kostnadene forbundet med oppsett).

Bitcoins valutakurs har svingt vilt gjennom historien - men så lenge prisen holder seg over kostnaden for å produsere en mynt, er det viktig å gjøre arbeidet i et område der energikostnadene er svært lave for å gjøre det verdt.

De virkelige kostnadene ved gruvedrift av Bitcoin

Prisen på bitcoin når det gjelder energiforbruk, og dermed miljøpåvirkning, avhenger av hvor nyttig det kommer til å være for samfunnet. Problemet med å estimere bitcoins energiforbruk og deretter bedømme det er at det vil endre seg over tid.

Hashfrekvensen i nettverket - det vil si datakraften som folk bruker på det - har vokst drastisk over tid og har en tendens til å svinge med bitcoins pris. Dette stiller så spørsmålet - hvis bitcoin fortsetter å øke i popularitet og pris, hvor mye mer kraft vil bli brukt, og vil det til slutt være verdt miljøkostnaden.


HVEM og HVA ligger bak det hele? :>

BESØK PAPIERET A R CHIV E

Poenget er at folket skal gjenvinne sine opprinnelige, moralske prinsipper, som med vilje er blitt vannet ut de siste generasjonene av vår presse, TV og andre medier som eies av Illuminati / Bilderberger-gruppen, og ødelegger vår moral ved å gjøre dårlig oppførsel akseptabel for vårt samfunn. Bare på denne måten vil vi erobre denne kommende onde bølgen.

Kommentar:

Administrator

MENNESKESYNTESE

Alle artiklene i Human-Synthesis er fritt tilgjengelig og samlet fra Internett. Tolkningen av innholdet overlates til leserne og representerer ikke nødvendigvis synspunktene til administratoren. Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er forfatterens (e) s eneste ansvar. Human-Synthesis vil ikke være ansvarlig for unøyaktige eller uriktige uttalelser i denne artikkelen. Human-Synthesis gir tillatelse til å krysspostere originale Human-Synthesis-artikler på fellesskapets nettsteder så lenge teksten og tittelen ikke er endret.

Kilden og forfatterens copyright må vises. For publisering av Human-Synthesis-artikler på trykk eller andre former, inkludert kommersielle nettsteder. Human-Synthesis inneholder opphavsrettsbeskyttet materiale, hvis bruk ikke alltid er spesifikt autorisert av opphavsrettseieren. Vi stiller slikt materiale til rådighet for leserne våre under bestemmelsene om "rettferdig bruk" i et forsøk på å fremme en bedre forståelse av politiske, økonomiske og sosiale spørsmål. Materialet på dette nettstedet distribueres uten fortjeneste til de som tidligere har uttrykt interesse for å motta det for forsknings- og utdanningsformål. Hvis du ønsker å bruke opphavsrettsbeskyttet materiale til andre formål enn "rettferdig bruk", må du be om tillatelse fra opphavsrettseieren.