6 min read

The Guardian klima løfte: vi vil fortsette å øke alarmen

Røyk fra en ulovlig tent ild i Amazonas regnskog reservere, sør-Novo Progresso i Staten Pará i Brasil. Foto: Carl de Souza/AFP/Getty Images
Katharine Viner

Global oppvarming er den aktuell i vår tid. Så vi iverksette tiltak for å konfrontere den.

The Guardian - Mon 5 Okt 2020 07.00

Den globale klimakrisen er krisen i vår tid. Midt i all den frykt og tristhet i 2020, er det fortsatt overveldende langsiktig trussel mot planeten vår, og til alles helse og sikkerhet.

Det er derfor vi lover å holde rapportering på det, å heve alarmen og undersøker krise og mulige løsninger, før vi begynner å se ekte systematisk endring.

For et år siden, the Guardian gjorde et løfte til våre lesere. Vi lovet å holde snakke ut om klima-krisen, til tross for den formidable og ressurssterke krefter som ville mye heller motivet vært gravlagt. Vi har vedtatt nye språk til å understreke eksistensiell karakter av situasjonen. Vi lovet å utdype vår miljørapport. Vårt kommersielle team bestemte seg for å avvise all reklame fra fossil extractors – en første blant store medieselskaper. Vi forpliktet oss til å nå karbonnøytralitet innen 2030. Og det var bare starten.

Tusenvis av lesere fra 130 land har sluttet seg til oss som et resultat, betaler for å støtte åpne, uavhengige, autoritative miljø journalistikk som trekker noe slag, viser dybden av krisen, og utfordrer oss til å tenke gjennom hver del av vår oppvarming verden – hvordan det kan bli bedre, mer bærekraftig, mer rettferdig og mer håpefull.

Som støtte har gjort det mulig for oss å opprettholde et fokus på miljø, med nesten 3 000 artikler i løpet av de siste 12 måneder. Vi har publisert undersøkelser, vitenskapelige analyser, rapporter om utryddelse av arter og luftkvalitet – og vi har holdt stemmene til de som er rammet av global oppvarming i hjertet av vår rapportering.

I det siste året, har vi rapportert fra Arktis og Antarktis, samt andre klima frontlines: Amazonas, Sahara, den wildfires i Australia og den Amerikanske vesten. Vi rapportert fra Cop25 toppen av regjeringer (reiser dit med tog). Vi har tett dekket bevegelser prøver å få til endring, for eksempel Utryddelse Opprør og skolens klima streik. Vi gravde dypt inn i tap av dyreliv, problemer med luftforurensning og microplastics, og utsatt de mest forurensende selskapene på planeten.

Vi ønsker våre tilhengere å vite: når du setter inn penger på oss, dette er hva du betaler for.

Men selvfølgelig er dette miljømessige året har vært unik for en annen grunn. En rekke knyttet kriser, ikke minst den globale Covid-19 pandemi, har brakt et nytt perspektiv. Disse krisene har tydelig vist hvor så mange av våre globale problemer – offentlig helse, migrasjon, matsikkerhet, land i konflikt, likestilling, kjønn og rase – snitt med våre miljømessig katastrofe.

For eksempel, mange forskere nå se at det er en sammenheng mellom arter-hopping virus som Covid-19 og menneskets dype, destruktive incursion inn i den naturlige verden. Koblinger mellom høy luftforurensning og økt coronavirus infeksjon priser har også blitt tydelig, takket være vedvarende Guardian rapportering. Det er klarere enn noen gang at folk er massemigrasjon fra det globale sør løpet av det siste tiåret har vært hovedsakelig forårsaket av skiftende vær. Og vi kommer til å forstå, dypere enn noen gang, hvordan global oppvarming påvirker uforholdsmessig fellesskap av farge.Annonse

Uavhengig ekspert journalistikk kan gjøre en forskjell. Det skaper bevissthet om problemene – så vel som løsninger. Det galvanises protest og motstand, å sette press på regjeringen og industrien til å gjøre positive endringer. Og det fremmer og oppmuntrer beste praksis, menneskelig oppfinnsomhet og innovasjon som vi alle kan lære av. Som Christiana Figueres, FNS klima sjef når Paris avtalen ble forseglet i 2015, sa miljøet editor, Damian Carrington: "Uten det arbeid som Verge levering av Paris avtalen ville ha vært langt vanskeligere eller kanskje til og med umulig ... I en tid da mørke falske nyheter og tvil i vitenskap er overalt, the Guardian er et punkt av lys."

Men ord alene kan ikke være nok. Vi føler behov for å handle, også. Så the Guardian er også i ferd med å sette et eksempel. I løpet av det siste året, har vi gitt avkall på fossilt drivstoff reklame. Vi har eliminert mer enn 95% av våre investeringer eksponering for fossilt brensel. Vi har kvalifisert seg som en B Corp, en sertifisering som vil holde oss til høye sosiale og miljømessige standarder.

I 2030 vil vi ha helt eliminert to tredjedeler av våre utslipp. For den gjenværende tredje, vil vi fjerne karbon fra atmosfæren ved å støtte den høyeste kvalitet utligne ordninger. Vi forventer ikke at disse endringene skal være enkelt, og vi kan gjøre feil underveis, men vi vil være åpne om vår fremgang og dele alt vi lærer.

Kriger har blitt utkjempet over naturressurser for det meste av menneskehetens historie, og vår innsats for å eksistere sammen med den naturlige verden har blitt skrevet om i flere tiår, om ikke århundrer. Men krisen før oss i dag er noe helt annet, av to grunner. Første, innsatsen er høyere, planeten varmere enn det har vært for titusener av år. Risikoen vi står overfor, er intet mindre enn undergang av den siviliserte verden, kanskje i levetiden av dagens skoleelever. For det andre, kan vi se en vei fremover som unngår de verste utfall. Den verdensomspennende svar for å Covid-19 har vist at det kan være kollektive global action hvis trusselen er stor nok, og at mennesker er i stand til å forandre vårt liv og levesett raskt, når øyeblikket krever det.

Trusselen presentert av klimakrisen er stor nok. Hjelp oss å sette fart i handlingen som kreves av støtte Guardian journalistikk.

Det er ikke for sent.

34 dager for å redde Jorden ...

... vi er alle på. Er du? November 4, en dag etter presidentvalget USA vil formelt trekke seg fra Paris avtale om å begrense global oppvarming. Det er presserende at vi fortelle verden hva dette betyr, og the Guardian er å trekke ut alle de stopper for å gjøre det.

Midt i alle de krisene som vi har møtt i 2020, må vi fortsette å gjenkjenne klimakrisen som definerer krise i vår tid, og gi det den vedvarende oppmerksomhet og synlighet det krav.

For ett år siden, the Guardian gjorde et løfte i service av planeten. I dag har vi en oppdatering for deg – på vår fremgang så langt, og på våre forpliktelser for fremtiden.

I disse kaotiske, vanskelige tider, en uavhengig, sannhetssøkende nyheter organisasjon som the Guardian er avgjørende. Vi har ingen aksjonærer eller milliardær eier, noe som betyr journalistikk er fri fra fordommer og særinteresser – dette gjør oss annerledes. Vår uavhengighet og autonomi gir oss muligheten til å gi uredd undersøkelser og analyse av de politiske og kommersielle makt.

Vi tror på kvalitet, pålitelig rapportering som dette på miljøet er et viktig verktøy som skal til for å konfrontere klima beredskap. Det er derfor vi gir journalistikk som gjenspeiler alvoret i krisen, og er alltid ledet av vitenskap og sannhet. Og vi holder det åpent og gratis for alle å lese, slik at flere personer kan bli bedre informert, og bli inspirert til å ta handling..

Vår åpen, uavhengig rapportering på miljøet blir lest av millioner hver dag, fra alle hjørner av kloden. Tusenvis av deg å støtte oss økonomisk etter å ha lest disse stykker, forteller oss at også du virkelig bryr seg om fremtiden til planeten, dyreliv og menneskeheten.

Hvis det noensinne var en tid til å bli med oss, det er nå. Din støtte midler vårt arbeid økonomisk, og motiverer oss til å gjøre det bedre, undersøke dypere, mer utfordring. Du beskytte vår uavhengighet på lang sikt, og sikre at vi kan holde åpent for alle å lese.

I dag vil vi be deg om å vise din støtte til Guardian journalistikk. Hvert bidrag, men store eller små, gjør en reell forskjell for vår fremtid. Support the Guardian fra så lite som $1 – og det tar bare et minutt. Takk.


COPYRIGHTS

WHO and WHAT is behind it all ? : >

VISIT THE PAPERTURN ARCHIVE

The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehaviour acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.