7 min read

NICOLAI TANGEN


Hedgie med en "høyere hensikt" å kjøre verdens største sovereign fund Nicolai Tangen vil betale millioner i formue skatt for å bytte London for Oslo Nicolai Tangen: "Dette er ikke bare min drøm jobb, dette er min barndoms drøm. Folk flest forventer en heftig betale stige når de blir daglig leder. Nicolai Tangen er nødt til å betale sin arbeidsgiver til å ta jobben. Mr Tangen, en vellykket hedge fund manager i London, kommer til å flytte tilbake til sitt fedreland, Norge i September for å bli konsernsjef i sin $930bn oil fund, verdens største statlige investeringsfond.

Ved å gjøre det han anslår at han er nødt til å betale så mye som NKr70m ($6.8 m) i formue skatt til den norske stat, vesentlig mer enn sin forventet lønn på om NKr7m. "Dette er ikke bare min drøm jobb, dette er min barndoms drøm," sa han i forrige måned, og viser hvordan han hadde syslet i aksjemarkedene siden han var et barn, å investere pengene han tjente på å selge aviser og blomster samt gjenvinning av flasker etter fotballkamper. Timothy Warrington, administrerende direktør i norsk forvalter Skagen Fondene, sa mangel på økonomisk belønning viste "ekte engasjement" Mr Tangen var å gjøre. "Det er beundringsverdig, det viser at han er en patriot. Han vil være der for de riktige grunnene." Mr Tangen ' s overraskelse avtale — han var ikke med på den offisielle listen over søkere utgitt av Norges central bank — har delt mening i de Skandinaviske land.

Investeringer fagfolk er glad, hyller ham som en av landets mest begavede og intellektuelt nysgjerrig fondsforvaltere. Men noen politikere er skeptisk til å sette en selvstendige hedge fund manager — som midlene på AKO Kapital er registrert i et skatteparadis, — i avgift av sine sovereign wealth fund. "Rollen er svært politisk. Du må ha tillit både politikere og offentligheten," sa Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant fra Sv som sitter på den parlamentariske finans komité som til syvende og sist styrer fondet. "Sovereign wealth fund er noe vi alle kan støtte og hvordan vi investerer og sparer penger er viktig. Du kan ikke gamble med." Mr Tangen, 54, vil bli fondet er tredje øverste leder i en avgjørende tid. Det har bare registrert det verste kvartalsvis i sin 24-årige historie med en avkastning på minus 14.6 prosent i de tre første månedene av året.

Noen økonomer bekymre deg som en siste økningen i fondets eksponering mot aksjer fra 60 prosent til 70 prosent, kombinert med økt bruk av fond ved Norges regjeringen å øke pengebruken på coronavirus tiltak, kan føre til et større fall i dens ressurser enn forventet. Når utnevnelsen ble offentliggjort i forrige måned Mr Tangen, som har en anslått formue på ca NKr7bn, snakket om sin utenfor interesser fra matlaging — "du er aldri bedre enn ditt siste pannekake" — hans kjærlighet til kunst, som ansporet en mastergrad i kunsthistorie fra Londons Courtauld Institutt. Han har vært opptatt av å forlate sin komfort sone, nylig fullført en annen mastergrad i social psychology fra London School of Economics. Men hvis Mr Tangen ønsket en demonstrasjon av forskjellen mellom hedgefond verden og livet som en offentlig tjenestemann, det kom i off-the-cuff bemerkninger støtte en 100 prosent arveavgift slik at alle barn startet livet på samme nivå.

Nicolai Tangen, neste sjef for Norges sovereign wealth fund hedge fund manager har sluppet løs en skandale-laced storm av Nordic 'Janteloven' © Joe Cummings Del på Twitter (åpnes i nytt vindu) Del på Facebook (åpner nytt vindu) Del på LinkedIn (åpnes i nytt vindu) Lagre Richard Milne i GÅR 43 skriv Ut denne siden Nicolai Tangen sier de siste ukene har vært "som å være i midten av en tørketrommel, tørketrommel". En av Londons mest vellykkede hedge fund managers, den 53-år gamle virket som den perfekte personen til å kjøre verdens største statlige investeringsfond når han ble annonsert som den neste administrerende direktør i Norges $1tn olje fondet i Mars. Men siden da har hans avtalen har utløst den største stormen rundt fondet i sin 24-årige historie.

Alt fra en overdådig privat innsamling til potensielle interessekonflikter og plassering av noen av hans midler i skatteparadiser har møtt intens gransking. Mr Tangen og Oystein Olsen, guvernør av Norges sentralbanken, som huser forvalteren av fondet, signert en kontrakt denne uken for å regulere eventuelle interessekonflikter, bare for å møte en fiendtlig pressekonferanse og skepsis fra opposisjonen politikere. Underliggende det er et enkelt spørsmål: er Norge klar til å tillate en rik hedge fund manager til å ta over i September sin nasjonale regnfull dag fondet? De største olje produserende land i vest-Europa står overfor de to økonomiske kriser av Covid-19 og fallet i oljeprisen. Norge vil ta et rekordhøyt beløp av penger fra fondet i år, og tvang den til å selge eiendeler for første gang.

En tilhenger av Mr Tangen sier furore rundt ham er et klassisk tilfelle av Janteloven, den Skandinaviske sosiale koden som første regelen sier at du ikke tror du er noe spesielt". En annen backer skylder på "folk med ingen erfaring å snakke om ting de ikke forstår. De bare gå med overskrifter. Norge er for lite land til et så stort fond." Striden startet med avsløringer om en alle utgifter er betalt seminar Mr Tangen organisert i November i fjor i USA. Han fløy i venner, prester og investorer fra Norge, STORBRITANNIA og andre steder for å delta på en tre-dagers event, med en konsert av Sting og hele dagen debatter. De fremhevet alle fra en tidligere Ol-seiler og norsk militær offiser til å hedge fund manager Paul Marshall, kunstneren Olafur Eliasson, og inkluderte tidligere FT spaltist Lucy Kellaway og FT er Gillian Tett, som moderert i et panel.

Piquantly, nåværende leder av olje-fondet, Yngve Slyngstad, deltok også, å akseptere en flytur hjem på en privat jet med ca 30 andre Nordmenn betalt for av Herr Tangen — Mr Slyngstad senere akseptert at han hadde "virkelig skrudd opp". Mr Tangen vet at i sin nye jobb blir han nødt til å endre sin livsstil. Han har gitt uttrykk for anger, at seminaret — som han tilbrakte flere år planleggingen — var ganske så ekstravagant. Men fokuset flyttet deretter til Mr Tangen er hedgefond AKO Kapital, en $18bn fond som han startet i 2005. Under sin kontrakt med norges bank, Mr Tangen vil kutte sitt eierskap av AKO fra 78 prosent til 43 prosent og donere alle utbytte i løpet av sine fem-års periode — estimert til £1bn — til hans veldedige stiftelse.

En leftwing motstand politiker som kalles Mr Tangen en "walking interessekonflikt". Det er en lang vei fra Mr Tangen sin begynnelse i den sørlige kyst Kristiansand. Han har gjort penger på som en tenåring å samle plastflasker fra fotball-kamper for resirkulering innskudd. Som en 16-år gammel, begynte han å jobbe på den lokale banken og drømte om å investere i aksjemarkedet. Han sluttet seg til elite kurs i Norges militære for sin nasjonale tjenesten, lære russisk og avhør teknikker over 18 intense måneder. Stints på Cazenove og hedgefond Egerton Kapital som følges før han sette opp AKO, hvis viktigste fondet har levert tilbake tre ganger bedre enn markedet siden lanseringen i oktober 2005. Mr Tangen sier AKO kombinerer en investering filosofi fokusert på langsiktige investeringer i kvalitet selskaper som LVMH og Ferrari med en systematisk tilnærming.

AKO har team som er dedikert til den rettsmedisinske regnskap, atferdsmessige, analyser og forskning, så vel som mer tradisjonelle egenkapital forskning. Mr Tangen liker å utfordre hans fondsforvaltere, og de må ta opp grunner for enhver investeringsbeslutning, til å bli vurdert senere. Han bringer inn utenforstående, for eksempel Arctic explorer Erling kagge har vært journalist i å snakke til dem. Mr kagge har vært journalist beskriver Mr Tangen som "nysgjerrig, sjenerøs, hardt arbeidende, med stor sans for humor". Norges olje-fondet er en av de viktigste investorene i verden, eie tilsvarende 1,4 prosent av alle børsnoterte selskapet, i gjennomsnitt. Men det er kjørt nærmere en passiv index fund, med eierandeler i ca 9.000 selskaper, enn som en aktiv investor. Noen spørsmål om Mr Tangen er riktig passform.

Som han selv har gitt litt vekk om hvordan han ønsker å kjøre fondet, bortsett fra noe som tyder på at "fine-tuning" sin strenge mandat kunne levere meravkastning. Penger er ikke hans motivasjon. Hans omtrent NKr7m ($720,000) årslønn vil bli overskygget av den opp til NKr70m i formueskatt han anslår at han er nødt til å betale hvert år etter å ha flyttet familien sin — han er gift og har tre barn — til Oslo fra London. I stedet, han snakker om å kjøre sitt liv Sovjet-stil, med fem-års planer, og at nå er det tid for offentlige tjenester. Mr Tangen insisterte denne uken har han ikke tenkt for "ett sekund" om støtte ut.

Men debatten rundt utnevnelsen er ikke over ennå: de politikerne som fører tilsyn med landets sentrale bank vil gi uttrykk for sitt syn neste måned. For nå, Mr Tangen sier: "Denne jobben er om å stå som en klippe når det er storm rundt deg, enten det er i media eller volatilitet i kapitalmarkedene. I fremtiden, det handler om å prøve å være en klippe i stormen, på vegne av det norske folk."

WHO and WHAT is behind it all ? : >


VISIT THE HUMAN SYNTHESIS ACHIVE

The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.