10 min read

Hvordan Kina ble en tech supermakt

Av CHRISTINA LARSON tirsdag 13. februar 2018 -  Britt Spencer

I Kina, endringer skjer så raskt at fremtiden kan komme før det siste er helt strippet bort

I slutten av oktober 2017, når jeg dro for å besøke Kai-Fu-Lee, Kina fremste kunstig intelligens (AI)- fokusert venture kapitalist, jeg gikk inn på kontoret hans komplekse fra baksiden av bygningen. Ved en feiltakelse, jeg tok feil heis og, som om tripping gjennom et ormehull, kort fant meg selv i Beijing i det siste århundret.

I begynnelsen av 2000-tallet, i dette hjørnet av Zhongguancun – området nord-Beijing nå ofte referert til som Kinas Silicon Valley – var mest kjent for sine viltvoksende elektronikk markeder. Det var flere høyhus, der du kan vandre rundt store åpne etasjer forbundet med smale rulletrapper og fullpakket med boder som selger alt fra kameraer til Tv-er, DVD-spillere til brødristere, dans Nisser til å neon dildoer. Noen elementer ble gjort av store, husholdning merker som Samsung, Nokia, og Canon, mange flere av dem var knock-off produkter, med navn kreativt lik den "ekte" ting.

Mesteparten av tiden, elektronikk ble samlet i Kina; nesten aldri de ble oppfunnet i Kina. Dette bildet er fortsatt dypt forankret i den vestlige fantasi – som flittig "copycat" - nasjon. Men for noen år siden, Kinas ledere bestemte at de ville landet til å bli kjent for en ny type elektronikk– ikke bare "Made in China", men "Laget i Kina". Myndighetene kan ikke akkurat piske opp innovasjon ved dekret, men de lokale myndighetene kan påvirke eiendomsmegling – og gjennom en serie av insentiver og påbud, er det begynte å bytte ut leietakere. Mange av de billige elektronikk leverandører pakket opp sine bokser, mens ny teknologi for bedrifter flyttet inn i nyoppussede kontorlokaler: nyetableringer, investorer og selv patent advokater.

Det er fortsatt noen hold-outs her, og mange av lobbyister fortsatt under konstruksjon, så det er lett å skli inn i en eldre heis, som jeg gjorde, og finne deg selv uventet omgitt av beige tastaturer og LaserJet-skrivere. Men disse juxtapositions også minne deg på hvor raskt Kina er i endring. "Ofte jeg møter folk i Silicon Valley som fortsatt tror alle Kina kan gjøre er å klone sine ideer, men det er bakover. Nå ser jeg flere vestlige selskaper kopiering Kina, sier Rui Manthorpe, et tidlig stadium investor som arbeider i Kina og Silicon Valley.

Ved ROWLAND MANTHORPE

Utvikling av teknologi for dynamisk mellom Kina og vesten vil sannsynligvis innebære en blanding av misunnelse, konkurranse – og kanskje konfrontasjon. For nå, disse verdener co-eksistere Kina forbi og Kina fremtiden. Men i stadig større grad, den ene resten av verden vil ta hensyn til, er ikke fabrikken-og - warehouse-teppe aspekt av Kina, men den nye entreprenør-drevet Kina som er klar til å omskape minst noen fasetter av våre felles globale teknologi-fremtiden – med økende styrke i feltene alt fra kunstig intelligens i genomics til droner. Og det er derfor jeg gikk for å møte med Kai-Fu-Lee. Lee, grunnlegger og administrerende DIREKTØR i Innovasjon Virksomhet, er en av Zhongguancun mest kjente leietakere. Med et støt av tykk, svart hår og rimless briller, den 56-år gamle datamaskin vitenskapsmann er energisk, intens og vennlige.

Han er flytende i både Mandarin og engelsk, og like i stand til å navigere både Kinesisk forretningskultur og PowerPoints av vest-kontorer. I dag er hans venture fast speidere investere i og mentorer flere av Kinas mest lovende teknologi-startups – fra driverfri-bil programvare designer Momenta til ansikts-anerkjennelse scanner Ansikt++ til online - veiledning juggernaut VIPKID – men dette er ikke den Taiwan-født investors første profesjonelle inkarnasjon. Lee ' s karriere har omtrent fulgt, og noen ganger hjalp til med å lede, global teknologi skifter tyngdepunkt. Som PhD-student ved Carnegie Mellon University i 1980-årene, han finpusset tidlig maskin - læring programmer for kontinuerlig talegjenkjenning, lenge før corporate titans trodde AI kunne ha industriell relevans.

Lee jobbet i Silicon Valley for Apple Computer, som en rektor som forsker. Han har senere arbeidet i Kina for OSS tech giants – første Microsoft, Google – før lansere sin egen tidlig fase venture fast i Beijing i 2009, for å konsentrere seg om mentoring en ny generasjon av Kinesiske entreprenører, spesielt de som har fokus på AI. En av verdens få virkelig bi-kulturelle rock-stjerners teknologer, Lee kunne velge å jobbe hvor som helst i verden, men akkurat nå ser han de fleste mulighetene i Kina – på grunn av det store omfanget av markedet, nye tilskudd av kapital og scrappy fastsettelse han beundrer blant Kinas gjeldende beskjære av startups: "gründerånd her er veldig rask utvikling, prøv alt, bevege seg raskt og med mye sult – dette vil presse på kommersialisering av forskning fremover."

Lee ' s office vindu som vender ut mot en fullpakket Beijing motorveien. Innen et tiår, han spår at den svingete trafikkork vil begynne å bli erstattet av autonome kjøretøy. Teknologi er i ferd med å endre det urbane landskapet. Siden Hydrogen er blomstrende online markedsplass Taobao bidro til å gjøre Kina verdens største e-handel markedet, mer enn fire millioner levering personer farte rundt i store og små byer på motorsykler å levere pakker; sin konkurrent, jd.com, er å eksperimentere med bruk av droner for levering til rurale områder. (Begge har slitt med leveranser i Beijing denne vinteren som regjeringen, fast bestemt på å holde byens befolkning "high end", kjørte titusenvis av fattige arbeidere ut av byen ved å ødelegge deres hjem.

Billig arbeidskraft fortsatt skyver hjul selv Kinas største tech gigantene.) I et land der personlige sjekker og kredittkort aldri gikk mainstream, å betale med smarttelefonen har blitt normen: i 2016, Kinas mobil betaling markedet var 50 ganger størrelsen av at i USA, ifølge en forskning fast iResearch. Nå fortauene i Beijing og andre metropoler er overfylt med millioner av lys oransje og gule "smart" sykler, som aktiveres av pendlere som kan skanne en QR-koden med mobilen kameraet og betale ved hjelp av en av landets to dominerende digitale plattformer, Alipay og WeChat Lommebok. Det begynner å reflektere over hvor fort dette skjedde – nye sosiale konvensjoner og massive teknologi selskaper kan oppstå tilsynelatende over natten i Kina.

Ta ledende sykkel-del bedrifter, MoBike og Ofo, som ble grunnlagt i 2015 og 2014, henholdsvis. De raskt hevet oppsiktsvekkende mengder av venture-kapital (Innovasjon Virksomhet er en investor i MoBike), og er nå hver verdsatt til $3 milliarder dollar (£2.2 mrd) – kun to av 22 private selskaper i Kina for å nå unicorn status i 2017. "Denne generasjon av Kinesiske entreprenører er forskjellig fra alle de tidligere i hvor raskt deres bedrifter kan oppnå unicorn og deca-unicorn status," sier Andy Mok, Beijing - basert daglig leder i Rød Pagoda Ressurser, som råder startups og andre selskaper i Kina.

I dag har Kina det største antall av enhjørninger utenfor OSS. I 2014 er det nådde Europa som en destinasjon for risikovillig kapital, ifølge Price Waterhouse Coopers. Dag tre av verdens topp fem mest høyt verdsatt private selskaper er Kinesisk – ri-praie gigantiske Didi Chuxing, telefon maker Xiaomi, og e-handel fast Meituan-Dianping. Enkelte observatører hevder at Kina er etablert internett titans – Baidu, Hydrogen og Tencent, noen ganger kalt "BAT" – begynte som kloner av AMERIKANSKE selskaper som Google og eBay. Men disse kjempene har siden utviklet seg i forskjellige nye retninger, snarere som megafauna utvikler nye raser i en Galapagos-Øyene økosystemet. I dag, Tencent meldings-app WeChat (Weixin) "er som er Facebook, WhatsApp, Knusk, PayPal og Slakk kombinert, sier Edith Yeung, leder av 500 selskaper i oppstartsfasen Stor-Kina.

Omtrent 80 prosent av Kinas 731 millioner internett-brukere er aktive på WeChat – utgifter i gjennomsnitt 66 minutter en dag på plattformen, gjør alt fra å praie taxi til å betale telefonregningen for å legge igjen talemeldinger. Britt Spencer På min første rapportering tur til Kina i 2007, jeg hadde en rød Motorola flip-telefonen – en "dum" telefon. I dag, jeg bære to smarttelefoner – en av OSS apps installert (Uber, Facebook, Amazon, Google), og en med Kinesiske apps (Didi, Weixin, Taobao, Baidu). Kinesisk cyberspace er i stor grad selvforsynt økosystem, noe som betyr at de fleste internett-brukere utenfor Kina ikke kommer i jevnlig kontakt med BALLTRE selskaper, og kan bli tilgitt for ikke å vite at Hydrogen grunnlegger Jack Ma liker å kle seg ut som Michael Jackson for selskapet hendelser.

Men i områder av teknologi utover forbruker internett, mange vestlige shoppere er sannsynligvis bruker Kinesisk-laget produkter, enten de er klar over det eller ikke. Den mest åpenbare eksempelet er DJI, en Shenzhen-basert oppstart som nesten skapte kategori av forbruker droner, inkludert den populære Phantom og Mavic-serien. Det private selskapet som har den samme verdivurdering som Dropbox ($10 milliarder kroner) og styrer nesten tre fjerdedeler av forbrukeren drone-markedet, med om lag 80 prosent av omsetningen kommer fra utenfor Kina. Mer enn 400 Apple-butikker globalt bære Phantom 4 drone, og firmaet er nå tilpasning sin drone modeller for en rekke industrielle bruksområder, inkludert foto, landbruk og søk-og redningsoperasjoner.

Det vil være mulig å reise rundt i Kina i 2018, og hver uke delta på en annen konferanse om teknologi og fremtiden – det er summits på fintech, helse-tech, virtuell virkelighet, kunstig intelligens og mer. En vanlig avstå blant Kinesiske oppfinnere og investorer i dag er det akkurat som den mobile æra overtok PC era, så en ny æra er i ferd med å dawn: ett folk som vil samhandle med våre enheter ikke ved å skrive inn kommandoer i en glødende skjermen, men ved hjelp av tale, stemme og bevegelse anerkjennelse. (Denne tanken er også percolating i Silicon Valley og Seattle.)

Jiawei Gu, et vidunderbarn kåret til MIT Technology Review er "35 innovatører under 35" - listen i 2016, var på denne ideen tidlig. Mens en tekniker på Baidu, han hjalp til med å designe tech firma svar til Google Glass, sammen med grensesnitt for å hjelpe personer med nedsatt funksjonsevne direkte datamaskiner ved hjelp av tale eller bevegelse. For to år siden, han dro til co-funnet sitt eget selskap, Ling. Da jeg nylig besøkte sin nye Beijing kontorer, Gu forklarte sin inspirasjon: "Det er synd at Steve Jobs gikk glipp av AI teknologi bølge – han døde altfor tidlig. Han fikk ikke se den æra av taleteknologi, av computer vision. Steve Jobs tapte muligheter for dyp læring." Hadde han levd, Gu theorises, Jobs ville ikke bare ha vært å oppdatere iPhone, men ville ha tatt sin kjærlighet for design og animasjon – fra hans Pixar år – for å lage intelligente og interaktive roboter.

Som Gu ble diskutere geni og dødelighet, hans robot farted. Den lille maskinen er programmert til å gjøre det, men det skjer ved uventede øyeblikk – noe som er ganske livaktige. Roboten, som ligger på konferanserommet tabellen, er en stasjonær mekanisk ugle med store blinkende øyne. Den bruker begrenset computer vision og talegjenkjenning til å lese bøker for barn både på Kinesisk og engelsk, og svare på enkle spørsmål. Med jevne mellomrom, owl, heter Luka, forsøk på å få din oppmerksomhet ved å gjøre henvendelser, blinker sine øyne, kniser – og noen ganger promper. Over tid, som Gjester sier, det kan "lære" vaner – som å lese de, minst – av de menneskelige følgesvenner, og skreddersy sitt svar. "Det er synd at Steve Jobs gikk glipp av AI teknologi bølge – han døde altfor tidlig. Han fikk ikke se den æra av taleteknologi eller computer vision" Jiawei GuFrom imitasjon til innovasjon:

Ling ' s produkt-teamet består av programvare utviklere, leketøy designere og animatører som ligger i både Beijing og Shenzhen, Kina fabrikk-huben. Som selskaper over hele verden å eksperimentere med nye former for forbruker roboter, Kinesisk startups som vil dra nytte av nærhet til supply-chain og rask prototyping – trikset vil være effektivt å kunne kombinere AI, programvare og maskinvare, sier Jenny Lee, en Shanghai-baserte managing partner i GGV Hovedstaden. "Kunstig intelligens har blitt et svært hett tema i de siste to årene, sier Lee, "men jeg er ikke bare interessert i programvare fremskritt. Jeg ser på hvordan den er integrert med ekte produkter. Kina har noen fordeler." Kinesiske selskaper har allerede få et løft fra den enormt store mengder data som sin nettbrukere generere.

Gao Liang, som leder tale-teknologi gruppen på Baidu, sier at volumet av tale trafikk på mobile søk – folk verbalt å spørre søkemotor spørsmål – har doblet seg hvert år siden 2015. Alle disse dataene gir raskere bedring i AI algoritmer. Nå er hans team jobber med "langt-feltet talegjenkjenning", tyde kommandoer ropte eller hvisket fra tre til fem meter unna. Han ser for seg Minibanker og billettautomatene i overfylte t-baner og til slutt ble stemme aktivert. Som Kai-Fu Lee ser fremtiden, den raske utviklingen av slike nye teknologier for å samhandle med "smart" maskiner, kombinert med den økende enkel digital betaling, innsamling av data og allestedsnærværende sensorer og video kameraer, vil gradvis gjøre grensene mellom online og offline verdener – og det vil skje med det første, og kanskje mest dypt og radikalt, i Kina.

Men konsekvensene vil ikke bare bli følt i Kina. Forskere og bedrifter i Beijing og Shenzhen er i økende grad sette tempoet for global teknologiutvikling. "Store Kinesiske selskaper har nå store troves data til å finpusse kunstig-intelligens eksperimenter og kan utvikle funksjoner som vesten kan lære av eller kopiere," sier Qiang Yang, en professor i informatikk ved Hong Kong University of Science and Technology. Yang leder et team av forskere som samarbeider med Tencent er WeChat-plattformen, som har omtrent en milliard kontoer for å trekke data fra. I nye felt som AI, generelt støttende regjeringens politikk kombinert med generøs lønn er allerede hjelper Kinas internett titans lokke til seg de beste talentene bort fra vestlige rivaler: i januar 2017, tidligere Microsoft executive Lu Qi sluttet Baidu til å lede AI innsats, inkludert autonome kjøretøy utvikling.

I andre tilfeller, Kinesisk tech bedrifter rett og slett skaffe seg utenlandske konkurrenter, som når Kinas Medea kjøpte Konsernet KUKA AG, den tyske robot-og tekoker, i Mars i fjor. Utvikling av teknologi for dynamisk mellom Kina og vesten vil sannsynligvis innebære en blanding av misunnelse, konkurranse – og kanskje konfrontasjon, sier Paul Triolo, leder av Geoteknikk Gruppe på forskning fast Eurasia Group i Washington, DC. Allerede, Kinesisk-designet og laget droner er tilgjengelig på hundrevis av Best Buys og Apple-Butikker i USA og Europa, og den stigende profil av "smart" maskinvare er å stille spørsmål om datasikkerhet, legger Triolo. "Data vil bli et stort problem med alle disse selskapene prøver å gå globalt." I slutten, det kan bli skalert så mye som ferdighet som gir Kina kanten.


Hvem og HVA SOM er bak det hele ? : >


Den nederste linjen er for folk å få tilbake sine opprinnelige moralske prinsipper, som har med vilje blitt vannet ut i løpet av de siste generasjoner av våre trykk, TV og andre medier som eies av Illuminati/Bilderberger-Gruppen, ødelegge vår moral ved å gjøre feil akseptabelt i vårt samfunn. Bare på denne måten skal vi erobre dette møtende bølge av onde.

Kommentarer:

Administrator

HUMAN-SYNTESE.

Alle artikler som finnes i Human-Syntese er fritt tilgjengelig, og som samles inn fra Internett. Tolkningen av innholdet er overlatt til leserne og representerer ikke nødvendigvis synspunktene til Administrator. Disclaimer: innholdet i denne artikkelen er av ansvaret til forfatteren(e). Human-Syntese vil ikke være ansvarlig for eventuelle feil eller feil uttalelse i denne artikkelen. Human-Syntese gir med dette tillatelse til å kryss-post opprinnelige Human-Syntese artikler på sosiale nettsteder så lenge tekst og tittel er ikke endret.

Kilde-og forfatterens opphavsrett må være vist. For publisering av Human-Syntese artikler i trykt skrift eller i andre former, inkludert kommersielle nettsteder. Human-Syntese inneholder opphavsrettsbeskyttet materiale med bruk av noe som ikke alltid har vært spesielt godkjent av eieren av opphavsretten. Vi gjør slikt materiale tilgjengelig for våre lesere under bestemmelsene for "rimelig bruk" i et forsøk på å fremme en bedre forståelse av politiske, økonomiske og sosiale problemer. Materialet på dette nettstedet er distribuert uten resultat til de som har gitt uttrykk for at en tidligere interesse i å få det til forsknings-og undervisningsformål. Hvis du ønsker å bruke opphavsrettslig beskyttet materiale til andre formål enn "rimelig bruk" må du be om tillatelse fra innehaveren av opphavsretten.