4 min read

Skipet Theseus konondrumet

Skipet Theseus ble bygd opp gjennom århundrene mens tre råtnet og brøt, så på hvilket tidspunkt sluttet det å være det originale, og når ble det noe annet?

I løpet av syv år vil hver celle i kroppen din dø og bli erstattet - du er bokstavelig talt ikke den samme personen du en gang var. Hvis dette er tilfelle, hvor ligger din identitet og psyke? Bør vi stilles til ansvar for handlingene til et annet organ, eller et annet sinn? Disse spørsmålene, og mange flere, omtalt i De ytre begrensningene
(MIT Press, 2013).

Noson S. Yanofsky vurderer hva som ikke kan forutsies, beskrives eller kjent, og hva som aldri vil bli forstått. I dette utdraget fra "Philosophical Conundrums" refererer Yanofsky Ship of Theseus før han stiller spørsmål ved eksistensen av personlig identitet.


I det gamle Hellas var det en legendarisk konge ved navn Theseus som visstnok grunnla byen Athen. Siden han kjempet mange sjøslag, innviet Athenes folk et minnesmerke til ære ved å bevare skipet sitt i havnen. Dette "skipet av Theseus" ble der i hundrevis av år.

Etter hvert som tiden gikk, begynte noen av treplankene til Theseus 'skip å råtne bort. For å holde skipet fullstendig, ble de råtne plankene erstattet med nye planker laget av samematerialet. Her er hovedspørsmålet: Hvis du bytter ut en av plankene, er det fortsatt det samme Skipet Theseus? Dette spørsmålet om et mytisk skip er plakatbarnet for et av de mest interessante problemene i all filosofi, nemlig
problemet med identitet.

Hva er et fysisk objekt? Hvordan forblir ting det samme også etter at de har endret seg? På hvilket tidspunkt blir et objekt annerledes? Når vi snakker om et bestemt objekt og sier at “det endret seg”, hva er egentlig “det”? Hva skjer hvis du skifter to av skipets planker?

Vil det gjøre noe mindre av det originale skipet enn etter at en planke er endret? Hva om Skipet Theseus består av hundre planker og førti-ni av plankene blir endret? Hva med femtitalls skiftet planker? Hva med å endre nittini av hundreplankene? Er en enkelt planke i bunnen av skipet nok til å opprettholde den opprinnelige høye statusen til skipet? Og hva hvis alle plankene blir endret? Hvis endringen er gradvis, opprettholder skipet fortsatt status som skipet til Theseus? Hvor gradvis må endringen være?

Vi svarer ikke på disse spørsmålene bare fordi det ikke er noen objektivt korrekte svar. Noen hevder at det å skifte en planke endrer skipet og gjør at det ikke lenger er skipet til Theseus. Andre hevder at så lenge det er minst en planke fra originalen, er det fortsatt originalen. Det er også de som hevder at det skiftede skipet alltid er det samme som det originale skipet fordi det er formen til originalen. Ingen av disse forskjellige stillingene er gale. Det er likevel ingen grunn til å si at noen av dem er riktige heller.

Et annet spørsmål: Spiller det noen rolle hvem som gjør alle disse endringene til skipet - det vil si om en gruppe arbeidere gjør det det eller et annet? Hvis skipet skal bevares i hundrevis av år, er det sikkert mange forskjellige mennesker som må bekjempe endringene. Hva om vi gjør så mange endringer i båten at den ikke kan flyte lenger? Kan vi fortsatt kalle det det mektige Theseus-skipet hvis det ikke utfører samme funksjon som originalen?

Hva skjer hvis du skifter to av skipets planker? Vil det gjøre noe mindre av det originale skipet enn etter at en planke er endret? Hva om teshipet består av hundre planker og førti-ni av plankene blir endret? Hva med femtitalls skiftet planker?
Hva med å endre nittini av hundreplankene? Er en enkelt planke i bunnen av skipet nok til å opprettholde den opprinnelige høye statusen til skipet? Og hva hvis alle plankene blir endret? Hvis endringen er gradvis, opprettholder skipet fortsatt status som skipet til Theseus? Hvor gradvis må endringen være?

La oss fortsette å stille flere spørsmål om vår beleirede båt. Hva skjer hvis vi bytter de gamle treplankene etter mer moderne plastplanker? Da skipet blir mer og mer av plankene, vil skipet være laget av et annet materiale enn originalen. Hva skjer hvis menneskene som erstatter plankene gjør feil ved å sette inn de nye plankene og skipet har en litt annen form?

Skipet Theseus of Europe - A PhilosophicalConondrum

Hva om vi bytter ut planker med mennesker? Når tiden dreper folket, blir de til å begynne med sakte erstattet av etniske europeere, men i en raskere og raskere fase erstattes plankene med forskjellige former, farger og raser til ALLE teoriginiske planker / mennesker i Europa har blitt erstattet På dette tidspunktet vil Theseusship of Europe ikke lenger være det samme, og vil slutte å eksistere som originalen.

Menneskelig Teori:
Skipet av Theseus har akkurat sunket og bare én full livbåt gjenblir. Hvis vi tar flere ombord, vil vi ALLE omkomme. Havet rundt er fylt av druknende mennesker, desperate og i panikk, som prøver å klatre om bord. DU er i kommando Hva gjør du?


WHO and WHAT is behind it all ? : >


The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.

TILBAKE TIL HOVEDMENYEN - BACK TO THE MAIN MENU