2 min read

Gry-Anette Raknes Amundsen - FRP ser elefanten i rummet

Resett - Av Maria Zähler - 5. mai 2019 | 11:11

Gry-Anette Raknes Amundsen fra Vestfold og Telemark Frp gikk hardt ut mot islam da hun stod på talerstoler under helgens landsmøte.

Fremskrittspartiet avholder under helgen sitt landsmøte på Gardermoen. Resett-redaktør Helge Lurås har uttrykket skuffelse over manglende islamkritikk under møtet. Men da Gry-Anette Raknes Amundsen, som er gift med den profilerte stortingsrepresentanten Per-Willy Amundsen, gikk på talerstolen, kom de innvandrings- og islamkritiske ytringene på løpende bånd.

– Når vi henter folk til Norge er det ikke sånn at det står en sånn usynlig portal på norskegrensen, der de forkaster sin voldskultur og implementerer våre firhetsverdier. Vi ser ukentlig masseslåsskamper, knivstikkinger, skytinger, gjengvoldtekter, grov vold og biler som brenner. Vi ser vandrende kvinnefengsler om nikab og burka. Og det ikke bare i Oslo, sa Amundsen.

Les også: Multikulturalismen burde være de norske feministenes verste fiende

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Seksuelle lyster

Hun mener man må kunne si høyt at det er islam som er problematisk, og ikke andre utenlandske religioner og livssyn.

–  Så la oss kalle en spade for en spade. Det er ikke buddhistmunkene som er problemet. Hijaben som kom for alvor under Khomeini i 1979 er en politisk uniform for de som tolker islam på en streng måte. Den bæres fordi menn ikke skal få seksuelle lyster av å se dette her, sier Amundsen, og løfter på håret sitt.

– Vel, hvis noen får seksuelle lyster av å se håret til en niåring, da bør det ringe noen bjeller, tordner hun, til stor applaus i salen.

Vil forby hijab i skolen

Hun tar til orde for å forby hijab i barnehager og skoler i kommunene.

– Hijab har nemlig ingenting på skole- og barnehagebarn å gjøre. Så forby hijab i barnehagene og skolene i din kommune. Forby burka og nikab i Norge, som mange andre land har gjort. For det er de samme jentene som blir utsatt for sosial kontroll, kjønnslemlestelse, giftet bort, sendt på koranskoler fordi de er blitt for norske.

– Hvis det er så trygt at de kan sende barna sine til hjemlandet på koranskoler, så kan vi vel kanskje sende foreldrene etter.

Assimilering

Gry-Anette Raknes Amundsen synes vi skal snakke høyt om assimilering, og at de innvandrerne som ikke tilpasser seg norsk kultur må sendes hjem.

– Det nytter ikke å mase på at foreldrene skal ut i jobb, når det lønner seg å lenke kvinnene til kjøkkenbenken som fødemaskiner. Det hjelper ikke å forby fyrstikker, kniver, macheter og jernstenger. Det er ikke redskapene som er problemet. Det er i hodet problemet sitter. Det handler om oppdragelse, om kulturarv. Vi må snakke om assimilering hvis det er det vi vil ha, og vi må sende folk tilbake hvis de ikke vil tilpasse seg, sier hun.

Les også: Holmliainitiativet trekker for gardinene så menn ikke skal se kvinner trene

Fødselstall

Frp-kvinnen snakker nostalgisk om hvordan Norge var før de demografiske omveltningene.

– Med de fødselstallene vi nå ser, når kommer en stortingsrepresentant i Norge til å foreslå å innføre sharia, sånn som i Belgia. Kall meg gjerne gammeldags, men jeg synes Norge før var fint, jeg. Da vi kunne gå på gaten uten å risikere å bli slått ned, gjengvoldtatt og knivstukket. Da drap var en sjeldenhet, og pistolskudd ikke suste rundt hushjørnene. Da gatene var uten koranklosser, og vi kunne gå i barnetog uten bevæpnet politi.