9 min read

Boikott de som boikotter Resett

Av Rainer Prang -22. april 2019 | 23:05

Petter Stordalen eier Choice hoteller. Han er en av flere som stenger for annonsering på Resett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Den siste tids boikott-oppfordringer fra enkeltpersoner og politikere mot Resett truer ytringsfriheten og mediamangfoldet, og gir grunnlag for å demonstrere forbrukermakt.

I det siste har vi sett at enkelte firma har valgt å trekke sine annonser fra Resett, og satt nettavisen på en «Fy-liste», noe jeg mener er er en handling vi som forbrukere og tilhengere av ytringsfrihet må reagere på.

Jeg noterer meg at mitt strømselskap NorgesEnergi har fjernet annonsene sine fra Resett. Markeds- og kommunikasjonssjef Geir Arne Gundersen, som sikkert har enorm innsikt i hva som skrives i Resetts spalter, bekrefter overfor NRK at de ble kontaktet og gjort oppmerksom på annonsene sine via sosiale medier, og at de har trukket annonsene.

Jeg har bedt NorgesEnergi bekrefte forholdet til meg skriftlig, og om det viser seg at det er sant vil jeg flytte min strømavtale. Det finnes flust med strømleverandører, og jeg oppfordrer alle til å boikotte NorgesEnergi, om det viser seg at det kommunikasjonssjef Geir Arne Gundersen sier er sant.

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Forbrukermakt

Dersom kommunikasjonssjef Geir Arne Gundersen og NorgesEnergi tror at «forbrukermakt» og boikott er noe kun venstrevridde innvandringsliberale kan bidra med, tar de helt feil.

Salgs- og markedssjef Are Bjøntegaard i Jysk sier til NRK at selskapet har trukket alle annonsene sine fra Resett fordi det er kommet reaksjoner på at Jysk-annonsene vises på Resetts nettsider.

Jeg har handlet på Jysk for siste gang, og jeg oppfordrer alle tilhengere av ytringsfrihet til å la være å handle hos Jysk, som helt sikkert lønner salgs- og markedssjef Are Bjøntegaard for å stå frem med slike uttalelser. Det finnes flust med forhandlere av liknende varer her til lands. Dropp Jysk!

NRK har vært i kontakt med Nordic Choice som bekrefter at de har tatt kontakt med Google for å stoppe all annonsering på Resett. Det samme gjelder for min del i denne sammenhengen: Petter Stordalens Nordic Choice-hoteller oppfordrer jeg ingen til å overnatte på. Velg noe annet!

Jeg vet ikke hvor lang denne listen av «boikott-bedrifter» blir, men jeg synes det er riktig at vi som setter pris på at Resett er en politisk uavhengig mediekanal, som jobber for demokrati og ytringsfrihet, står last og brast med redaksjonen og eierne, og at bruker vår forbrukermakt til å boikotte de som boikotter.

Les også: Sterke reaksjoner på politikernes boikottaksjon – De første tusen «Resett-medlemskap» er nå passert

Bruk forbrukermakten!

Er du i noe medlemskap eller kundeforhold hos NorgesEnergi, Jysk eller Nordic Choice etc? Send dem en epost og varsle disse om at du ikke ønsker å opprettholde medlemskap eller kundeforhold. Begrunnelsen din kan kort og godt være at boikotten mot Resett oppfattes som et indirekte angrep på ytringsfriheten.

Når det gjelder BN Bolig, Komplett og Sulland Gruppen, skal de også ha latt seg presse til å droppe annonser på Resetts nettsider etter påstander fra enkelte aktører, som de kanskje ikke en gang har sjekket om har mer enn en agenda: La oss straffe disse med vår forbrukermakt!

Hva gjelder psykolog Karl Eldar Evang, som har brukt en del tid på Twitter med å hetse Resett og annonsørene: Finn deg en annen leverandør av psykologtjenester!

Jon Wessel-Aas i advokatfirmaet Lund & Co , der han er partner, har i et utspill gitt uttrykk for at Resetts lesere er «kloakkrotter». Slikt kvalifiserer for at jeg aldri noensinne vil velge meg advokattjenester fra dette firmaet.

Brynjar Melings utsagn om at Resett er «et grumsete, fremmedfiendtlig nettsted» synes jeg er såvidt unyansert og uheldig at jeg for min del ikke vil velge juridisk bistand hos advokatsamarbeidet Sjødin, Meling & Co der Meling jobber.

Venstres Rotevatn og SVs Karin Andersens utspill i senere tid, bare understreker hvor kurant det er å la være å stemme på slike partier ved kommune, fylkes og stortingsvalg. Partier som hater mediamangfold og ytringsfrihet fortjener ikke din stemme.

Hatet fra første dag

Da Resett dukket opp som ny, norsk nettavis den 28. august 2017 var det med en programerklæring om å lage «andre nyheter» enn det etablerte medier til da hadde laget.

Med Helge Lurås som ansvarlig redaktør gikk man offensivt til verks, og satte fingeren på sider ved det norske samfunnet NRK, TV2 og hopen av pressestøttede norske aviser stort sett har gitt oss nordmenn et vagt bilde av eller endog presentert oss som rene løgner.

Når Resett fremstiller saker fra en annen vinkel enn etablerte massemedier, samt får frem sakene som massemediene ikke ønsker å dekke, kommer man nødvendigvis på kollisjonskurs med norske medier, som har vært vant med «å holde på med sitt» her i den lille, norske andedammen enten det er innenriks- eller utenrikspolitiske spørsmål som belyses.

Venstrevridde journalister

Vi må være klar over at norske journalister hører hjemme langt ute på venstresiden, ifølge meningsmålinger blant journalistene, og man må ikke innbille seg at disse lar sine personlige og politiske preferanser ligge når de jobber i redaksjonene med saker. Så proffe er de nemlig ikke!

Tall fra en undersøkelse viste i 2018 at Rødt ville ha fått 11,8 prosent, SV 21, Miljøpartiet 7,9 og Arbeiderpartiet 20,8 prosent (FrP 2,8), dersom journalistene fikk bestemme sammensetning på stortinget. Vi snakker altså om et formidabelt gap mellom hva det norske folk ønsker seg av politikere på stortinget og hva journalistene ønsker.

Med de politiske preferansene redaksjonene har i egne rekker er det ikke å undres over at man driver «misjonsarbeid» helt i tråd med hva «snille politikere i Rødt, SV og Ap» ser for seg, for eksempel i innvandringsspørsmål.

Norske journalister ønsker å oppdra norske lesere, lyttere og seere til å bli «mer innvandringsvennlige», «mer klimahysteriske» og minst mulig tilfreds med politikere fra Fremskrittspartiet og enhver person, som kan tenkes å stille kritiske spørsmål ved om den store innvandringen er bra for oss økonomisk og kulturelt, om integreringen går godt nok eller om det virkelig står så dårlig til med klimaet som det hevdes.

Den lille redaksjonen i Resett og de mange kompetente kommentatorene har bidratt med mye viktig informasjon etter oppstart i august 2017, som de etablerte mediene har feid under teppet. Slikt skal Resett ha honnør for, og det er en skam at de møtes med hets fra politikere og boikott fra enkelte hold i næringslivet.

Demokrati og ytringsfrihet trues

Med en venstrevridd og rimelig ensartet norsk presse får man ikke et fullstendig bilde av virkeligheten, spesielt når det gjelder temaene innvandring og klima.

Norsk presse sminker på sannheten, fortegner fakta enten det gjelder statistikker, rapporter, domsavsigelser eller enkelthendelser. Man lurer dermed sine lesere, lyttere og seere til å tro at forhold knyttet til innvandring og integrering står mye bedre til enn det de faktisk gjør, samt skaper et inntrykk av at klimaet er hysterisk elendig, og at vi står foran en katastrofe.

At denne type desinformerende journalistikk er farlig er det ingen tvil om. Fravær av fakta gjør blant annet at vi ikke velger de rette politikerne, som kan rydde opp i misforholdene når sannheten ikke blir lagt på bordet.

Vi snakker altså om et demokratisk problem med en så servil og politisk ensartet presse.

Det er derfor av vital viktighet at slike som Resett peker på flere fakta, slik at informasjonsbildet blir mest mulig komplett.

Støtt opp om Resett

Man skal ha rak rygg for å tåle all den julingen Resett har fått fra politikere, norske redaktører, redaksjoner og enkeltpersoner, som hetser og slenger ut av seg spydigheter, sarkasme og reinspikka løgn om Resett og kommentarfeltet.

Legg merke til at kommentarfeltet i Resett per i dag er et av de få stedene leserne kan få gitt uttrykk for hva de tenker og mener, og ikke minst i kommentarfeltet tilføres saker ny informasjon fra flere kilder. Det er slik man bidrar til ytringsfrihet.

Etter å ha jobbet i media i overkant av 30 år, hvorav 22 år i NRK, er det min absolutte oppfatning at «alternative medier» som Resett er helt avgjørende for innbyggerne i Norge.

Jeg har ikke tro på at norske politikere forteller oss alt vi bør vite, verken om innvandring, integrering, klima, FNs migrasjonspakt, Acer eller for den saks skyld om sine egne reiseregninger. Jeg tror det er helt avgjørende at noen faktisk opptrer som en ekte «vaktbikkje», slik pressen ønsker å fremstille seg selv, og det tror jeg Resett i enda sterkere grad kan klare å være om de får seg tilført midler til å styrke redaksjonen ytterligere.

Jeg har heller ikke noen tro på at en servil, norsk presse – som unnlater å fortelle hele sannheten i de to store sakene folk på gata virkelig snakker mye om: innvandring og klima – noensinne vil forbedre seg.

Spesielt ikke siden mange av disse avisene er «matet av staten» gjennom pressestøtte og momsfritak. Alt i alt er det milliarder i pressestøtte på toppen av «NRK-skatten» og avtalen staten har med TV2.

De mange banale artiklene norsk presse serverer oss hver eneste dag om slanketips, rosabloggere, kakeoppskrifter, sladder fra Farmen og annet vi utmerket godt kunne ha klart oss uten, kommer ikke som en følge av at norske redaksjoner sliter med økonomien på grunn av at Facebook og Google stjeler annonseinntektene.

Disse søple-artiklene norske medier og vår egen statlige kringkaster spyr utover oss, kommer heller ikke som en følge av at norsk journalistutdannelse er blitt dårligere, men det er en stupid lettvint journalistikk av kategorien «klipp og lim», som redaksjonene selv har valgt seg, og som er forferdelig fordummende.

Det er ikke å undres over at mange velger bort å abonnere på aviser og/eller kjøpe digitale avistjenester fremfor å lese det som er viktig og gratis. I en slik mediaverden er det av vital betydning at noen tar et journalistisk ansvar, og serverer ekte nyheter og gode kommentarartikler, som innholdsmessig faktisk betyr noe for oss innbyggerne og gir oss innsikt.

Resett følger en egen «Resett-plakat», som blant annet fastsetter at «Resett skal jobbe for demokrati og et liberalt samfunn basert på det beste i den vestlige kulturhistorien»og «Resett skal tørre å ta de vanskelige og tabubelagte debattene og gi folk flest en plattform til å ytre seg».

Dette synes jeg Resett har klart etter oppstart i august 2017. Derfor vil jeg støtte opp med medlemskap, og jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme.

VENNLIGST SEND DIN MENING HER :Husk også det krypterte, gratis public media TELEGRAM med nyhetsarkiv:

HUMAN SYNTHESIS pdf format -  

HUMAN SYNTHESIS ebook format -  

Bemerk: Du oppretter først din brukerkonto (gratis)


WHO and WHAT is behind it all ? : >


The bottom line is for the people to regain their original, moral principles, which have intentionally been watered out over the past generations by our press, TV, and other media owned by the Illuminati/Bilderberger Group, corrupting our morals by making misbehavior acceptable to our society. Only in this way shall we conquer this oncoming wave of evil.

Commentary:

Administrator

HUMAN SYNTHESIS

All articles contained in Human-Synthesis are freely available and collected from the Internet. The interpretation of the contents is left to the readers and do not necessarily represent the views of the Administrator. Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). Human-Synthesis will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. Human-Synthesis grants permission to cross-post original Human-Synthesis articles on community internet sites as long as the text & title are not modified.

The source and the author's copyright must be displayed. For publication of Human-Synthesis articles in print or other forms including commercial internet sites. Human-Synthesis contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We are making such material available to our readers under the provisions of "fair use" in an effort to advance a better understanding of political, economic and social issues. The material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving it for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material for purposes other than "fair use" you must request permission from the copyright owner.

TILBAKE TIL HOVEDMENYEN - BACK TO THE MAIN MENU